2019. február 17., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Phablet rovat

Huawei P10 Plus - több lett, maradhat?

Ebben a modellben van igazán előrelépés, a P10 nagyobb testvére nem csak méretben múlja felül a kisebb verziót, hanem gyakorlatilag mindenben. Nyilván az árat is beleértve.

Hirdetés

Képszerkesztés, audio

Nyilván ha egy gyártó telefonja rágyúr a képalkotási képességekre, akkor illendő, hogy az utólagos szerkesztés lehetősége is benne legyen. A Huawei-nél az EMUI része, hogy a galériában levő fotók editálhatók, egyrészt adott az utófókusz lehetősége azoknál a felvételeknél, amelyek direkt így készültek, másrészt van egy egész sokoldalú szerkesztő. Itt nyilván a vágás és a forgatás megléte nem meglepetés, van egy csomó effekt (több, mint amennyi az Instagramban), lehet rábökni egy színre és minden más monokróm lesz, illetve csavargatható a kontraszt, a telítettség, az élesség, valamint az árnyékos és világos részek erőssége. A menüből előrántható egy “fejlett szerkesztés” nevű opció is, de ez csalóka, mert itt csak akkor van extra opciónk, ha egyébként van telepítve a telefonunkra egy tényleg fejlettebb fotóeditor. Gyárilag nincs. Videoszerkesztő is akad, de ez elég fapados, levehetjük a felbontást és elölről-hátulról meg lehet vágni az anyagot. Ennél azért lehetne több.


[+]

Zenei szempontból a szokásosat hozza a telefon, adott egy korrekt lejátszó, amely könnyen kezelhető, dalszöveget is megjelenít, apró trükköket is tartalmaz. Ilyen például egy zeneszám kiválasztásánál, hogy ha hosszan nyomjuk a play gombot, akkor egy kis számláló pörög 1-9 között, ami azt jelzi, hogy ezt az adott dalt hányszor szeretnénk ismételni. Nincs viszont klasszikus értelemben vett equalizer, a DTS-t lehet bekapcsolni, de csak akkor, ha headset is csatlakoztatva van.


[+]

A mellékelt headset egyáltalán nem rossz, earbud kialakítású, zenehallgatásra is megfelel, nyilván nem veszi fel a versenyt drágább tartozékokkal, de nem kell egyből a fiók mélyére száműzni. A DTS használata nélkül is tisztán szólalnak meg a zenék, a kihangosítás minősége is kifejezetten jó, ugyan nem ordít a telefon, de legalább tiszta, nem recseg, nem torz az eredmény. Sajnos valami érthetetlen okból kimaradt az FM-rádió, pedig a Huawei termékeknél ilyen bakit nem szoktak elkövetni.


[+]

Akad diktafon, ami sztereóban rögzít, illetve van egy külön ikon Egészség néven, ami a Huawei fitnesz alkalmazása. A profilunk elkészítését követően (életkor, testsúly, magasság) meghatározhatunk célokat, aztán futás, túrázás és biciklizés jellegű edzéseket indíthatunk, nyilván számol kalóriát, távolságot és kéri, hogy naponta vezessük fel a súlyunkat, valamint tud inputot fogadni külső forrásból, mint amilyen egy okosóra mondjuk.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.