Huawei P10 Plus - több lett, maradhat?

Ebben a modellben van igazán előrelépés, a P10 nagyobb testvére nem csak méretben múlja felül a kisebb verziót, hanem gyakorlatilag mindenben. Nyilván az árat is beleértve.

Doboz, külső

A P10-hez hasonlóan a dobozt most teteje most is úgy nyílik, mint egy komolyabb gardrób, rögtön a telefonnal találjuk magunkat szembe, amin rajta ül gyárilag is egy kijelzővédő fólia. Alatta kis dobozkákban találjuk meg a SuperCharge nevű gyorstöltőt, a Type-C USB-kábelt és a közepesnél eggyel jobb headsetet, valamint némi papír alapú leírást és a SIM-tűt. Kulturált a csomag, letisztult, sallangmentes, de a kis formai játék miatt mégis emlékezetes.

Ötletes a doboz
Ötletes a doboz [+]

Viszont a telefonra ránézve sokaknak picit az jut eszébe, hogy uncsi. Hogy olyan semmilyen, pedig láthatóan ügyeltek a részletekre, de az összhatás, az arányok, a formák olyan átlagosak. Lekerekített sarkok, előre rakott, kissé iPhone-jellegű home billentyű, alul-felül méretesnek tűnő kávák jellemzik, mintha a Galaxy S6 és az iPhone 6S Plus szerelemgyereke lenne, egyik szülő sem hordoz rossz géneket, nyilván nem rossz ötlet innen meríteni, de nem elég egyedi, nem elég karakteres, a Mate 9 sokkal markánsabb, arról nem is beszélve, hogy a konkurensek most a 2:1-es képarány miatt sokkal újszerűbbnek hatnak. Nem mintha a P10 Plus formájával önmagában bármi gond lenne, csak pont az utóbbi időkben láttuk valamivel izgalmasabb termékeket is.


[+]

Nem lehet viszont semmiféle szinten belekötni az anyaghasználatba és az összeszerelési minőségbe, utóbbinál vitán felül áll, hogy makulátlan. Persze egy ilyen, selymes arany fényezésű modell inkább belesimul a környezetbe, mint az egyelőre itthon nem kapható zöld és kék árnyalatú variáns, a hátlap finom, fémes tapintása, az illesztések tökéletessége, a bekapcsológomb aprólékos recézettsége, az alsó részre vágott csatlakozók és hangszórórács precíz és sorjamentes kidolgozása jól mutatja, hogy a Huaweinél mennyire odafigyeltek az apró részletekre is.


[+]

Az előlapra tett ujjlenyomat-olvasó roppant precíz, feloldhatjuk vele a kijelzőt és bizonyos alkalmazásokat is zárolhatunk. Ha engedélyezzük, akkor egy érintés a vissza, hosszas érintés a home feladatot látja el, amit könnyű megszokni, viszont a korábbi Huawei termékeknél a hátlapra tett szenzor lefelé húzásával le lehetett gördíteni az értesítési sávot, ez sajnos most nincs így és nagyon hiányzik. Főleg azért, mert ugyan a navigációs gombok mellé negyedik helyre be lehet tenni erre egy gyorskapcsolót, de ebben az esetben az ujjlenyomat-olvasó nem lát el navigációs feladatokat, csak azonosít. Vagy ez, vagy az, ami meglehetősen ostoba. A kijelző felett másodlagos kamera, fényérzékelő és értesítési led is található, ami igény szerint kikapcsolható.

Kijelző-teszt
Mérés Huawei P10 Plus Google Pixel XL Huawei Mate 9 Samsung Galaxy S7 edge
Képátló 5,5 hüvelyk 5,5 hüvelyk 5,9 hüvelyk 5,5 hüvelyk
Felbontás 1440 x 2560 1440 x 2560 1080 x 1920 1440 x 2560
Technológia IPS-NEO AMOLED IPS-LCD Super AMOLED
Fehér fényerő 539 nit 410 / 531 nit 680 nit 560 / 777 nit
Fehér fényerő (min.) 2,9 nit 1,9 nit 4,2 nit 1,6 nit
Fekete fényerő 0,35 nit 0 nit 0,39 nit 0 nit
Kontrasztarány 1539:1 végtelen 1743:1 végtelen
Színhőmérséklet 8148 K + kézi 7426 / 6710 K 8818 K + kézi 7423 / 6580 K

Hogyan mérjük a kijelzőt?

Az IPS NEO panelt használó, 5,5 hüvelykes kijelző felbontása QHD, ami majdnem kétszer több, mint amit a P10 nyújt. Lehettek volna félelmeink, hogy a hardvernek ennyi képpont már nem lesz mindig olyan kisujjból kirázandó feladat, de láttuk a Mate 9 Porsche Design verziójánál, hogy nincs ezzel gond, a Kirin 960 megoldja a feladatot. A kijelző betekintési szögeire nem lehet panasz, a fényerő is rendben van.


[+]

A P10 Plus hátlapja első blikkre nem hoz meglepetést, de ha a felső részre tolt kamerás modult megszemléljük, akkor a szakavatott szem felfedezi a két kamerát, a duplaledes villanót és a lézeres fókuszt, valamint azt, hogy ezúttal az van ezek mellé írva, hogy Summilux, ami a Leica-szótár szerint jobb minőséget kell hozzon, mint akár a Mate 9-ben, akár a P10-ben található Summarit lencse. A telefon alján Type-C USB, 3,5 mm jack és egy hangszórórács látható, a sztereó élmény tehát kihangosítva nem fog összejönni. A P10 Plus még egy olyan fegyverrel rendelkezik a külső kapcsán, amivel a P10 nem, ez pedig a vízlepergető burkolat, ami miatt nem kell félni attól, hogy egy kisebb eső kárt tesz a készülékben.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

 • Frissítve! Különbségek vannak egyes P10-ek tárolói között? A Huawei közleményben reagált

  Beszámolók szerint piacra került a Huawei P10 és P10 Plus UFS 2.1-es, UFS 2.0-s és eMMC 5.1-es tárolóval is, és akadnak a teljesítményteszt különbségek. A hírben a Huawei Magyarország válaszát is publikáljuk.

 • Honor 8 Pro - déjà vu

  A sokadik Kirin 960-as phabletet teszteljük, ám mind közül a legolcsóbbat. A 6/64 GB-os RAM/tárhely kombináció önmagában előnyös, a QHD kijelző és a mellékelt VR-megoldás pedig kellemes extra.

 • Huawei P10 Lite - csak a szokásos

  A Huawei aktuális csúcsmodelljének kalóriaszegény kiadása idén sem okoz csalódást, a kivitel, a felhasználói élmény és az árazás is összhangban van. Egyébként semmi izgalmas nem történik.

 • Figyelmeztetés a Huaweinek a csúcsmodellek tárolóügye

  A vezérigazgató az interneten is publikált levelében arrogánsnak nevezte a vállalat korábbi válaszát az eltérő sebességű tárolók kapcsán és felhasználói visszajelzésekre szakosodott csoport létrehozását ígéri.

Előzmények

Hirdetés