Különbségek vannak egyes P10-ek tárolói között? A Huawei közleményben reagált

A Mobilarena tesztjében remekül szerepelt a Huawei P10 és annak fejlettebb lencsékkel és QHD megjelenítővel szerelt nagy testvére, a P10 Plus, bár generációsan akkora ugrás idén nem volt, mint tavaly. A gyártó a napokban ugyanakkor belekeveredett egy kellemetlen ügybe: a GizmoChina szerint számos kínai felhasználó jelezte, eltérések vannak a belső tárolók teljesítménye között. Akad, aki P10-ével az AndroBench tesztben 700 MBps-os, van, aki 500 MBps-os, és olyan is, aki 300 MBps-os szekvenciális olvasási sebességet mért, és ennél sokkal nagyobb különbségek adódtak véletlenszerű írás esetében (random write). A GizmoChina arra jutott, hogy a leggyorsabb P10-ek UFS 2.1-es, a középen elhelyezkedők UFS 2.0-s, míg a lassabbak eMMC 5.1-es technológiájú tárolót kaptak, innen az eltérések.

Specifikus teljesítménytesztekben komolyabb eltérések vannak egyes P10 darabok sebessége között
Specifikus teljesítménytesztekben komolyabb eltérések vannak egyes P10 darabok sebessége között (forrás: GizmoChina)

Frissítés: a témában Richard Yu vezérigazgató is nyilatkozott a kínai közösségi oldalakon, most pedig a teljes hazai sajtóközleményt publikáljuk, alábbi termékfotónk után.

Nem kicsi, az alsó-felső kávák kissé vaskosak
A Mobilarenánál mi elégedettek voltunk a P10 Plus sebességével. Alább a Huawei Magyarország nyilatkozata olvasaható

Tudomásunkra jutott, hogy nemrégiben a Huawei P10/P10 Plus flashmemóriájával kapcsolatos viták jelentek meg az online felületeken Kínában.

A Huawei a lehető legmagasabb elvárásokat támasztja a készülékeihez szükséges technológiák és komponensek kiválasztásakor: a beszállítók szakmai tapasztalata, a termék minősége és a szállítmányok stabilitása a legfontosabb értékek, amelyeket figyelembe veszünk a döntéshozatalkor. A Huawei P sorozat okostelefonjai vállalatunk zászlóshajó készülékei közé tartoznak, és kiváló fotós képességeiknek köszönhetően máris hatalmas népszerűséget értek el világszerte. Ez a népszerűség igen nagy keresletet eredményezett.

Ahhoz, hogy ezt a keresletet el tudja látni, a Huawei az iparágban megszokott módon több megbízható beszállítót is alkalmaz. Amennyiben egyetlen beszállítót alkalmaznánk, könnyen előfordulhatna, hogy az adott cég kifogy a készletből, ez pedig ahhoz vezetne, hogy vásárlóink késéssel kapnák meg az általuk igényelt termékeket. Hogy ezt elkerülje, a Huawei a flashmemória esetében is több beszállítót alkalmaz.

A Huawei továbbra is elkötelezett a kiemelkedő felhasználói élmény biztosítása mellett, ahogy mindig is az volt. A készülékek egyetlen komponensének teljesítménye nem tudja pontosan tükrözni az egész okostelefon rendszer teljesítményét, így ezek a pontszámok nem alkalmazhatók tényleges használat esetén.

A Huawei P10 marketing kommunikációja során nem emeltünk ki egyetlen bizonyos flashmemóriát. A termékek elérhetőségétől függően szállítják le számunkra a flashmemória komponenseket rendszeresség nélkül. A telefonjaink teljesítményét mérjük szoftveres algoritmusok segítségével és chiptuninggal, ahelyett, hogy egyetlen komponensre összpontosítanánk.

A Huawei P10 és P10 Plus készülékek tervezésekor a Huawei több beszállítót is alkalmaz a flashmemóriával kapcsolatosan. Ezek a technológiák igen szigorú teszteken mennek át annak érdekében, hogy vásárlóinknak a legjobb felhasználói élményt tudjuk nyújtani. Ez tükröződik a készülékek rendkívül pozitív fogadtatásában is világszerte, amely a telefon gyönyörű kialakításának és remek portréfotózási képességeinek köszönhető.

Az okostelefongyártás egy igen hosszú ellátói lánccal rendelkező iparág. A Huawei elkötelezett amellett, hogy a termékek tervezésekor és az innovációk kiötlésekor is a felhasználói élményt helyezze előtérbe. Továbbra is szoros együttműködést folytatunk partnereinkkel annak érdekében, hogy optimalizálhassuk az ágazati ökoszisztémát és jobbnál jobb termékekkel lássuk el vásárlóinkat.

Előzmények

  • Huawei P10 Plus - több lett, maradhat?

    Ebben a modellben van igazán előrelépés, a P10 nagyobb testvére nem csak méretben múlja felül a kisebb verziót, hanem gyakorlatilag mindenben. Nyilván az árat is beleértve.

  • Itthon is elstartolt a Huawei P10 család

    Hosszú Katinka lett a márka magyarországi kampányának az arca. A zöld P10 is kapható lesz, csak ne pisztácia néven keressük.

  • Huawei P10 - pisztácia nem is volt

    Nagyon jól sikerült a Huawei új, kompakt csúcsmobilja, az előd eleve nagyon magasra tette a mércét, a változások pedig olyan pontokon érkeztek, ahol szükséges is volt.

Hirdetés