Hirdetés

Huawei Mate Xs 2 - ki van csukva

Hazai forgalmazás nélkül a legvékonyabb hajlítható mobil izgalmas demókészülék marad.

Hirdetés

Fotós képességek

Amit a Huawei szoftveroldalon elveszít, kamerában általában visszahoz, és bár másodlagos most a szerepe, jó tudni, hogy van egy 10,7 megapixeles, fixfókuszos szelfiegység képernyőoldalon (26 mm, f/2,2, fixfókusz), csak a kényelmesnél messzebb kell tartani, hogy éles legyen az arc, amire valami natív arcszépítés rátelepedett, pedig minden efféle opció ki lett kapcsolva. Itt egy 4K videó tekinthető meg jó minőségben. Sebaj: összecsukva a hátlapi szett is bevethető szelfizetésre.


[+]

Kihagyott ziccer viszont, hogy bár a kereső hátra dobható a komponáláshoz, a kamera kezelőgombjai a túloldalon ragadtak. Azért a hangerőszabályzóval lehet exponálni. A főkamera 50 megapixeles, 12,5-re binnelt eredményekkel (f/1,8, 23 mm, de 27 mm-re vágó algoritmus, lézer autofókusz, színspektrum szenzor), ezúttal az optikai képstabilizálás kimaradt.

Átkerült a P50 Pro profi algoritmusa, ami remek dinamikát és expozíciót, valamint éjjel-nappal topkategóriás részletességet jelent alacsony JPG tömörítéssel és pontos színekkel, csak kicsit túlzó textúrakiemeléssel. Sasszemű olvasóink itt-ott viszont észre vehetnek életlenebb részleteket – úgy tűnik, a tesztre kapott Mate apró lencsehibával érkezett, és nem volt a gyártónál cseredarab a szűkös készlet miatt. De le merem fogadni: az efféle, állandó baki nincs meg a legtöbb Xs esetében, és bátran lehet velük éjjeli mód nélkül is kattintani naplemente után a minőségi eredményekért. A főkamera ilyen makrót lő.

Frissítés: Pár héttel a teszt publikálása után hozzájutottunk egy cserekészülékhez, és ahogy sejtettük, az eredeti tesztmodell főkamerájának voltak fókuszhibái, lásd a cseredarab éles részleteit a teljes látótérben – Bone123.

Ami igazán kidomborodik, az 13 megapixeles ultraszéles modul (f/2,2, 13 mm, autofókusz, egy szupermakró): nappal simán lelépi a P50, az S22 Ultra és az iPhone 13 Pro minőségét, úgyhogy a remek Find X5 Próval van versenyben jó dinamikával és megbízható algoritmussal. Még a széleknél is kifejezetten remek a részletesség nappal, este viszont már ellép az Oppo méretesebb szenzorával, bár a Mate így is lepipálja a fent említett többi riválist. Ha meg messzebbről nézem a képeket, bőven rendben vannak.

A P50 nyeri viszont a háziversenyt 64 megapixeles zoomkamerájával – az Xs-nek helyszűkében csak apróbb, 8 megapixeles darab jutott (f/2,4, 85 mm, autofókusz, optikai képstabilizálás). Apró fókuszhibák itt is vannak (a P50-nél is előfordultak, ez tehát általánosabb jellegű baki), amikor viszont megvan az élesítés, remek minőségű képek születnek, és még este is bőven használhatóak, felesleges felskálázás nélkül. Ha tehát a főegység fókuszos dolgait félreteszem, megnyugtatóan szállítja a Mate a fotós csúcsminőséget.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

  • Huawei Mate Xs 2: hands on

    Magyarországon ugyan nem lesz elérhető, de azért megtapogattuk a Huawei hajlítható modelljének legújabb generációját.

  • Huawei Mate X2 - ablak a multiverzumra

    Igazi multitasking király a Huawei új hajlítható hibridje, csak most befele csukódik.

  • Apple iPhone XS - kerül, amibe kerül

    A nulladik perctől hatékonyan működő, tökéletesen összerakott, akárcsak az elődje. Örülni a dual SIM-nek, az IP68-nak és az elképesztő erejű hardvernek lehet, a magas ár pedig csak afféle velejáró.

Hirdetés