Fejlettebb műholdas kommunikációval érkezik a Huawei Mate X3

A befele csukható csoda új generációja beelőzheti a Huawei P60-at.

Hirdetés

A GamingDeputy úgy hallotta: nem csak hagyományos, P-szériás csúcsvonalát készül a Huawei frissíteni, sőt: a Mate X3 megelőzheti a P60-at, legalábbis ami a bemutatót illeti. Tulajdonképpen háromféle hajlítható terméke van a Huawei-nek: a Pocket a flipes és apró vonalat képviseli, az X a hagyományos, két képernyős tablet/telefon foldable-t, míg az Xs az egy képernyős, kifele csukható formát, ami egyébként valahol a leggazdaságosabb.

A Mate X2 nyitva és csukva
A Mate X2 nyitva és csukva [+]

A Mate X2 8"-es belső és 6,45"-es külső kijelzőjével februárban lesz kétéves, és jutott még házába az 5G-s, belső fejlesztésű HiSilicon Kirin 9000 chipből. A folytatása minden bizonnyal 4G-s hardvert kap, viszont modernizálhatja a Huawei az összes komponensét, és a friss adatkommunikációs csomag új műholdas kapcsolati képességekkel gyarapodhat.


A Mate 50 Pro Kínában egyirányú műholdas kommunikációra képes [+]

A Mate 50 Pro csak egy irányban tud a Kínai Népköztársaság területén vészjelző üzenetet küldeni a BeiDou műholdcsoport segítségével, a Mate X3 új generációs megoldása viszont kétirányú kapcsolatot ígér, sőt: hangüzenetek és rövid hanghívások lebonyolítására is képes lesz. Nem világos egyelőre, hogy ez is a hatóságokkal való kapcsolatfelvételre korlátozódik-e, vagy ingyenesen, esetleg bizonyos ellenértékben általános használatra. Azt mindenesetre már tavaly láttuk, hogy a műhold az új adatkommunikációs ösvény, amit a földfelszíni 5G-től eltiltott Huawei szívesen taposna ki.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés