Huawei Mate Xs 2 - ki van csukva

Hazai forgalmazás nélkül a legvékonyabb hajlítható mobil izgalmas demókészülék marad.

Videó, multimédia

Amilyen jó fotóban a Huawei, úgy szokott kifogni rajta a videó egy vérprofi iPhone Próhoz viszonyítva. A tűéles képpel speciel 4K-ban nincs gond, és általában a fehéregyensúly is a helyén. Viszont mivel csak a zoomkamera kapott optikai stabilizálást, a főegység látóteréből elég sokat vág az elektronikus kiegyensúlyozás, és az is darabosabb az almás megoldásnál.

A kameraváltás is bizonytalanabb, ahogy dinamikában is maradt hely a fejlődésre, viszont kapóra jön a lencsesáv melletti képernyő, hogy szelfivideót is három kamerával komponálhassunk. Az ideális választás 4K 30 fpssel – ilyenkor kapcsolódik be a buliba az optikai zoom átlagos minőséggel és fel-felbukkanó fókuszhibával.

A másik szokásos gyenge pont a túlzottan megszűrt hang, ami talán most nem olyan feltűnő, de lefülelhető, az audiozoomot pedig nem lehetett kikapcsolni. Este végül leginkább a főkamerát érdemes használni, de annak is megáll átlagszinten a minősége – mozgás közben a fényforrások darabosak, ezt is ügyesebben kompenzálja ki az iPhone.

A 7,8”-es AMOLED panel kitűnő multimédiára – persze a négyzetes kivitel kevésbé passzol a szélesvásznú videókhoz. Helyi fájlból minden felbontás és HDR kódolás elindul, egy VLC telepítésével pedig a ritkább hangformátumok és a feliratok sem fognak ki a masinán. A Widevine L1 CDM védelem megvan, csak nem vagyok előfizető, hogy a nagy felbontású és HDR támogatást a streaming szolgáltatók esetében teszteljem.


[+]

Jack kimenet és FM-rádió nincs, van viszont két erélyesen és tisztán szóló hangszóró, amelyek különösen közép és magas tartományban hozzák a remek minőséget, de egy kis mély és tér is jár melléjük, hogy füles nélkül is jó legyen a zeneminőség.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

  • Huawei Mate Xs 2: hands on

    Magyarországon ugyan nem lesz elérhető, de azért megtapogattuk a Huawei hajlítható modelljének legújabb generációját.

  • Huawei Mate X2 - ablak a multiverzumra

    Igazi multitasking király a Huawei új hajlítható hibridje, csak most befele csukódik.

  • Apple iPhone XS - kerül, amibe kerül

    A nulladik perctől hatékonyan működő, tökéletesen összerakott, akárcsak az elődje. Örülni a dual SIM-nek, az IP68-nak és az elképesztő erejű hardvernek lehet, a magas ár pedig csak afféle velejáró.

Hirdetés