Honor 20 Pro - megkésve bár, de törve nem

Végre ideért a Honor aktuális csúcsmodellje, ami tud újat mutatni még a Huawei néven futó termékek mellett is, árban pedig most is kicsit kedvezőbb.

Bevezető

Nem úgy tervezte a Honor a 20-as széria bemutatóját, mint ahogyan az végül alakult. Két nappal az USA-Kína-Huawei kereskedelmi balhé kipattanása után nem volt annyira emelkedett a hangulat, noha Londonban az egész bemutatót letolták úgy, mintha nem történt volna semmi, de aztán inkább csöndben maradtak, hogy aztán kicsit később a sima Honor 20 piacra tudjon lépni, mostanra pedig már a csúcsmodellnek számító 20 Pro is megérkezett, de akkor és ott még az is benne volt a levegőben, hogy nem is kerülnek ezek a készülékek piacra. A felhasználók szempontjából viszont szerencsére nem így lett, a Honor 20 is jól sikerült, a 20 Pro pedig erre is rátesz egy lapáttal, ami sokkal jobban eltér az aktuális Huawei P30 Prótól, mint amennyire eddig ezeket a termékeket megkülönböztették. És ez jó.


[+]

A Honor egyre tudatosabban távolodik el a Huawei-től nem csak abban, hogy dedikáltan egy másik célcsoportra lő, hanem funkciókban, designban, szoftveresen és operáció (sales, marketing, support) szintjén is. Ugyanakkor nyilván a lényeg továbbra is közös, a Honor jellemzően abból főz, ami a Huawei konyhájában alapanyagként adott, szóval a chipset, a kamera, a felhasználói felület, meg egy csomó egyéb dolog természetesen közös, viszont most már próbálnak arra is figyelni, hogy kevesebb legyen a nagyon hasonló készülék, mert nem egymás elől akarják elszippantani a vásárlókat. Ezért a Honor 20 széria persze hajaz az aktuális P30-ra, de színben, méretben és sok helyen tudásban is kicsit más, ami elég lehet ahhoz, hogy aki azt mondja, hogy én tökre szeretném a P30-at, de gyűlölöm a kijelző mögé rakott ujjlenyomat-olvasót, az megtalálja a választ a Honor 20 Pro kapcsán, ugyanarra a hardveres-szoftveres ökoszisztémára tényleg sokféle eszközt fel lehet építeni.


[+]

A Honor 20 Pro a sima verzióhoz képest többet nyújt kamerában, tárhelyben, akkumulátorban és hát árban is, méghozzá nem is olyan kevéssel, a hivatalos árképzés szerint a Honor 20 160 ezer forintért vihető haza, a Pro változat további 40 lepedőt kóstál, ami még mindig olcsóbb lesz, mint a P30 Pro, de a 25%-os felár egy kicsit túlzó, innen nézve azt lehet mondani, hogy a Honor 20 jobban megéri, a Pro azoknak lehet opció, akiknek tényleg még jobb kamera kell, bár az is vitaindító lehet, hogy mennyit ér egy telés lencse, meg az F/1,4-es apertúra. Magyarán ebben az anyagban talán nem fogunk olyan alapossággal kitérni mindenre, hiszen az alapokat szépen körüljártuk a Honor 20 tesztjében, amihez errefelé érdemes kattintani.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Honor

Azóta történt

Előzmények

  • Honor 20 - jobb későn, mint soha!

    Különösen igaz ez a Honor 20-ra, ami remek felszereltséggel és kiemelkedő ár/érték aránnyal mutatkozott be, de már a piacra kerülése is bizonytalan volt.

  • Bemutatkozott a Honor 20 és 20 Pro

    A vállalat legkomolyabb eladásait hozó, számozott széria legújabb tagjai újfenn csúcsmodelles adottságokkal és kedvező árakkal érkeznek. Azt viszont még mindig nem tudjuk, hogy Magyarországra-e!

Hirdetés