ASUS ZenFone 6 - váratlan fordulat

Felső-középkategóriás árcímkével csúcshardvert, különleges kialakítást, 48 megapixeles szelfiket és zseniális üzemidőt nyújt a tajvani cég.

Bevezető, tartozékok

Függőlegesen előcsúszik, átlósan kifordul vagy épp hátulról felpördül – ezúttal a szelfikameráról van szó: idén egyre több gyártó próbálja apró, motorizált mechanikák látványos segítségével felhívni magára a figyelmet és egyben megoldani a kávamentesítés feladatát. A ZenFone 6 az egyik első idei fecske, amit ráadásul csomó más szempontból is érdekessé tudtak tenni a tajvaniak.

[+]

Az ASUS idén nem követte el azt a hibát, mint tavaly, amikor a februári MWC-n felcsigázták a sajtót és rajtuk keresztül a potenciális vásárlókat a Zenfone 5-családdal, majd aztán hosszú hónapokkal később dobták piacra a terméket, aminek a kommunikált ára addigra már nem is volt annyira elsöprő, ráadásul a legtöbben el is felejtették, hogy egyáltalán létezik.


A ZenFone 6 előzetesei már az MWC-n is futottak, viszont a terméket jóval később, egy külön eseményen mutatták be [+]

A Zenfone-szériának általában mindig ez volt a baja, nem tudták igazán emlékezetessé és látványossá tenni az egyébként teljesen korrekt modelleket. Éppen ezért a Zenfone 6 jelentősen menőbben néz ki elődeinél, és a bemutató után nem sokkal, június közepétől kapható is lesz, méghozzá egy csúcsmodell-szinten kellemes, bruttó 189 000 forintos árral.


[+]

Kimondottan ízléses lett a csomagolás, nem mellékes tényként pedig a felszereltsége is igencsak rendben van. Egyrészt jár hozzá egy, a hátlapra illeszkedő, átlátszó, műanyag tok, ami a mobil előlapjáig felnyúlik, és egy minimális peremet képezve védi azt is. Másrészt minden más tartozék szerepel benne, 18W-os gyorstöltő, USB Type-C kábel, illetve 3,5 milliméteres jack csatlakozóval rendelkező, in-ear kialakítású fülhallgató, amihez háromféle méretben jár gumiharang is.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

 • Kapcsolódó cégek:
 • ASUS

Azóta történt

Előzmények

 • ASUS Zenfone 5z - zendülés

  Az ASUS Zenfone 5z nagyon jó készülék lett, kivéve a multimédiát, mert az csak egyharmad részben. Az ára sem horror, a konkurencia viszont kegyetlen.

 • ASUS Zenfone 5 - a Zen hangja

  Kiürült a középkategória felső szegmense, a Zenfone 5 viszont pont itt próbálkozik. Nincs sok vetélytársa, de azok elég komoly konkurenciát képviselnek.

 • Asus Zenfone 3 - kiPCzte magának a mobilpiacot

  A legmezeibb, 5,2 és 5,5 hüvelykes Asus Zenfone 3-at vesszük górcső alá. A duó hardverszinten necceset, kamerában erőset, szoftverben pedig számítógépes eklektikát nyújt.

Hirdetés