Garmin Venu Sq Music – ezt skubizd!

A kerek után a szögletes Venut is kipróbáltuk, melynek akad mezei és zenei variánsa.

Hirdetés

Külső, kezelés, csomagolás

A Garmin óráit lehet sporttudás, strapabírás vagy épp méret alapján kategorizálni, ám sokaknak mégis felülír mindent a külső (AliceWake jelentkezik), és szemben a sportközpontú Instinct Solar-féle monstrumokkal, egy Vivomove Luxe kifejezetten a megjelenést helyezi előtérbe. A Venu is divatvonalon mozog, csak két árszinttel lejjebb, és a megnyerő, kerek modell után befutott az Apple Watch jellegű Venu Sq, amely zenelejátszó nélkül 72 ezer forintért vihető haza. Akinek a muzsikaszó edzéshez viszont elengedhetetlen, egészen 90 ezer forintig ki kell nyitnia pénztárcáját az Sq Musicért – cserébe az USB-A végű töltőkábelt számítógépre kötve máris átpakolható 3,56 GB-ni zene, plusz ott a Spotify, a Deezer és más szolgáltatás az önálló lejátszáshoz, Bluetooth füles könnyű csatlakoztatásával.


[+]

Mégse ugorjuk át a dizájn kérdéskörét ilyen gyorsan, habár a dolog ezúttal elég unalmasra sikeredett, kissé olcsó jelleggel. A 240 x 240 pixeles, kint jól látható, színes LCD panel ugyanis álló jellegű, 37 x 40,6 milliméteres polimer házba került jókora kávákkal, amelyek ráadásul aszimmetrikusak, az alumíniumkeret a Gorilla Glass 3 üveget az ütődésektől pedig semennyire nem védi. Az 11,5 milliméteres vastagság és a 37,6 grammos tömeg ugyanakkor nem vészes, így nem véletlen a több női színváltozat az itt látható fekete mellett, bár az Venu Sq külleme a mobilarenás kollegina tetszését nem nyerte meg.


[+]

Viszont, ha a tudásról van szó, az Sq máris felnő a márkanévhez: megvan az 5 ATM védelem, így úszni is lehet benne és izzadság vagy csapadék nem hatja meg, plusz ott villog a töltőport alatt a pulzoximéter, úgyhogy a folyamatos pulzusszám mérés mellett a véroxigén-telítettségre is rá lehet nézni – persze a külső pulzuspántok és tartozékok támogatása is megvan. Akad giroszkóp és gyorsulásmérő, plusz a megmászott emeleteket és a szintkülönbséget is serényen számolgatja az óra, nem beszélve a GPS/GLONASS/Galileo műholdakat használó útvonal-követésről. A barometrikus magasságmérő azonban éppúgy kimaradt, mint az offline térkép, a hőmérő vagy a hangszóró – nem csak Bluetooth hívásfogadáshoz, bármilyen csipogó hangjelzéshez.


[+]

Adatkommunikációs oldalról megvan a Bluetooth, az ANT+ támogatás és a WiFi, így aztán, ha iOS vagy Android jellegű telefonnal is üzemeljük be, képes lesz a szögletes Venu a Garmin hatalmas adatbázisával szinkronizálni, amely nem csak kitűnő aktivitáskövető rendszert jelent, egyben hozzáférést az IQ Store alkalmazásparkjához és az órás, érintésmentes Garmin Pay mobilfizetéshez. A 20 mm-es szabványon cserélhető szilikonpánt stabilan veszi körbe a csuklót és elég lyukat kínál, hogy ki-ki kényelmesen felhelyezze.


[+]

Az ötgombos, sportcélú Garminokkal szemben pedig adott az érintésalapú kezelés, ami sokszor praktikusabb, csak épp eléggé lomha az Sq rendszere és az érintési érzékenység is bőven hagy kívánnivalót maga után, ha előtte Apple vagy Galaxy Watchot használt az ember. Talán ezért is segít be két gomb jobbra: a felső sportindítás és oké funkciókkal bír, hosszan lenyomva kilenc kapcsolót felkínálva, az alsó pedig a vissza funkcióval röviden, a beállításokat feldobva hosszan lenyomva. A kevéske alap óraszámlap mellé tucatnyi telepíthető a Connect IQ áruházból, csak egyik sem lesz olyan pofás, mint egy jobbfajta, AMOLED technológiájú riválison. Az egyszerűtől az adattal agyonnyomottig viszont bőven akad választék, az óralapról balra simítva pedig tetszőleges gyorsfunkcióhoz férhetünk hozzá – én a fényerőállítást kértem.


[+]

A zenelejátszó, a bevitt folyadékszámláló, az értesítések a mozgásadatok, a naptár és az időjárás widgetjei között függőlegesen tudunk végiggörgetni. A mobilappok értesítései és az üzenetek rendben átjönnek, néhány előre definiált válasz küldésének lehetőségével (párat mi is hozzáadhatunk), és SMS-re, elutasított hívásra is tudunk szövegesen reagálni. Képek, videók vagy emojik ugyanakkor nem jelennek meg, ez tehát nem egy telefont helyettesítő óra. De azért rendben van a mobilos kapcsolat és a beüzemelés is pillanatok kérdése, miután a Garmin Connect szoftvert a telóra felettük és bejelentkeztünk. A mobilon és az órán is rengeteg testreszabási lehetőség akad, legyen szó a működésről, a megjelenítésről és az aktivitáskövetésről.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés