Garmin Lily - bájtárs

A Garmin Lily a gyártó legkisebb és kétségkívül legnőiesebb órája. Az alapszintű funkcionalitást a kitűnő felhasználói felület, a profi szoftveres háttér és a remek dizájn kompenzálja.

Hirdetés

Kialakítás, megjelenítő

A Lily a Garmin legkisebb, legkompaktabb és legnőiesebb modellje. Nem mintha minden férfi masszív, hangsúlyos és domináns időmérőre vágyna, de a Lilyt már tényleg elég nehezen képzelem el maszkulin kontextusban. A Lily kétféle anyaghasználattal érhető el. A Classic verzió rozsdamentes acél keretet kapott bronz, krémarany és arany színben, árnyalatban harmonizáló bőrszíjjal, míg a Sport változat orchidea (lilás), rózsaarany és krémarany színben választható szilikon szíjjal.


[+]

Nálunk egy rose gold Sport verzió járt, de az alumínium-plasztik anyaghasználat és a szilikon szíj ellenére ugyanolyan elegáns és diszkrét, mint a bőrszíjas Classic. Viszont nagyon könnyű és roppant kényelmes. A 24 grammos tömeg alapvetően észrevehetetlen, a hagyományos zárszerkezettel záródó szilikon szíj komfortos, a 34 milliméteres átmérő meg konkrétan aprócska a műfajban, a megjelenítés és az olvashatóság ezzel együtt kifogástalan.


[+]

A 240 x 201 pixel felbontású, 25,4 mm x 21,3 milliméteres, szürkeárnyalatos LCD panel igény szerint automatikus fényerőszabályozással dolgozik, kültéren, erős napsütésben is kiválóan látható, a gesztusvezérlést pedig egy rezgő visszajelzéssel dolgozó, érintésérzékeny funkciógomb egészíti ki. Fizikai gombok, mikrofon vagy hangszóró nincsenek, a dizájn nagyon letisztult, de sportruházattal sem stílusidegen. A cserélhető szíjak illesztése is egyedi, kölcsönöz némi ékszer jelleget, de nem tolakodó vagy túlázás.


[+]

A Lily számlapja is különleges. Mind a hat kivitel és szín egyedi mintázatot kapott, ami csak bizonyos betekintési szögek esetén látható, leginkább inaktív kijelző mellett. A tartalom láthatóságát és a megjelenítés minőségét egyáltalán nem befolyásolja, de különleges esztétikát ad az egyébként 5 ATM nyomástűrésű eszköznek.


[+]

A töltőcsatlakozó és a szerkezet sem szokványos, technikailag egy csipesz, négypines csatlakozóval. Nagyon masszívan fogja a tokozást, a Gorilla Glass 3-mal borított kijelzőt pedig gumiszerű érintkezési felület védi.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés