Garmin Venu 2 - ritmusérzék, stílusérték

Szemrevaló, profin követi a mozgást és mindként nemnek kínál méretváltozatot a Garmin új divatkelléke.

Hirdetés

Külső, kezelés, csomagolás

A Garminnak akad búvárórától kezdve műholdas egységen át expedíciós kütyüig sporteszköze akár napelemmel megspékelve, a Vivomove vagy Venu család ugyanakkor a divatvonalat képviseli, és sok esetben azt a méretkategóriát, amelyik a hölgy vásárlóknak is kényelmes. Venu 2-ből éppen ezért kétféle van, és a 45,4 x 45,4 x 12,2 milliméteres, illetve 49 grammos fekete darab képviseli a teszt gerincét, amely még ilyen paraméterekkel is jóval észrevétlenebb és kényelmesebb, mint a másik karomat lehúzó Huawei Watch 3 Pro, 22 milliméteren cserélhető szilikonpánttal és stabil csattal.

A Huawei Watch 3 Pro a lényegesen légiesebb Garmin Venu 2 (45 mm) mellett
A Huawei Watch 3 Pro a lényegesen légiesebb Garmin Venu 2 (45 mm) mellett [+]

Mutatjuk mindjárt a 40,4 x 40,4 x 12,1 milliméteres Venu 2s-t is, AliceWake kommentjével: Mindig ellenérzéseim vannak a plasztik tokozással szemben, de a Garmin esetében ez csak addig tart, amíg fel nem veszem az órát. A Venu 2s rendkívül könnyű, de tényleg, néha megijedtem, hogy elhagytam, de ez a hagyományos zárszerkezettel ellátott, finoman texturált, puha és kényelmes szíjjal technikailag lehetetlen. Az viszont majdnem hihetetlen, hogy ilyen megjelenítést és funkcionalitást kihoztak 38 grammra. A méret szerintem apró termetű hölgyeknek is ideális, a dizájn letisztult és tökéletesen alkalmas irodai viselethez is, esetleg egy bőrszíjjal, de a szilikon sem annyira sportos, hogy inadekvát legyen, ugyanakkor jógacuccal is kitűnően működik. A Venu 2s tényleg rendkívül légies, prémium és szép (főleg rose gold kerettel) – AliceWake.

A Venu 2s (40 mm) AliceWake karján
A Venu 2s (40 mm) AliceWake karján [+]

A méret kétféle, az esztétika viszont egységesen megnyerő, akárcsak az 1,3” és 416 pixel átmérőjű (Venu 2), illetve az 1,1” és 360 pixel átmérőjű AMOLED panel (Venu 2s), amely tűéles és közvetlen napfényben is remekül látható. Az automatikus fényerő állítás rendben teszi a dolgát, akárcsak a jófajta érintésérzékelés a bökő is simítómozdulatokhoz. A kezeléshez továbbá két billentyű kapcsolódik be jobbra, a szálerősített polimer vázon.


[+]

A panelt Gorilla Glass 3 üveget védi, azt pedig recézett, rozsdamentes acél lünetta – csak azért kár, hogy csavargatni nem lehet a precízebb görgetésért egy Samsung órához hasonlóan. 5 ATM védelemmel a medencés és nyílvízi úszás támogatása is megvan (búvárkodni azért ne menjünk vele), a negyedik generációs optikai pulzoximéter pedig vízben is jegyzeteli a testadatokat. A Venu 2-t a hátlap felől tölthetjük a szokásos módon bepattintható csatlakozóval, azaz most sincs Qi töltés – van viszont cserébe villámgyors zene- és egyéb adatátvitel a csomagolásban mellékelt kábel másik végét számítógépre kötve, 7 GB elérhető tárhellyel.


[+]

Bluetooth füles pedig éppúgy gond nélkül csatlakozik az órához, mint mindenféle sportkiegészítő, plusz a Deezer, a Spotify és az Amazon Music szolgáltatásával offline zenehallgatás is adott. Mikrofon vagy hangszóró az órán nincs, úgyhogy hívást nem tudunk róla fogadni, vagyis csak úgy, hogy a mobilhoz csatlakoztatott fülesre irányítjuk. Máskülönben nemcsak a híváselutasítás opció: számos előre definiált és általunk bepötyögött válasz közül küldhetünk a hívófélnek. Ugyanígy SMS-ekre és chat üzenetekre is reagálhatunk szöveggel vagy tetszik jellel, ami kapásból több, mint amit a Huawei kínál, bár kevesebb, mint amit egy Apple óra, mert például a hangulatjelek és mozgó GIF-ek a Venun nem jelennek meg, és billentyűzetes vagy mikrofonos bevitel sem adott.


[+]

Hangszóró híján ugyebár hangjelzés sincs, a Garmin viszont alapból erős rezgéssel jelez, amit le is vettem gyengébbre, de akad még erősebb, ami garantáltan felrázza az embert mély álmából. A Venu 2-t alapvetően intelligens sportórának nevezném, semmint okosnak, mert bár akad pár telepíthető app és extra, azért nem igazi WatchOS-féle, nyílt ökoszisztémáról beszélünk, kismillió önálló vagy mobillal együtt dolgozó alkalmazással. Ezúttal a Garmin-térképek is hiányoznak, ami drágább cuccok privilégiuma, így legfeljebb vaktérképes navi akad, viszont a jól működő műholdvevő nem hiányzik GPS, GPS + GLONASS és GPS + Galileo kombinációkban a felhasználó választása szerint. Szintén akad iránytű, barométer (a korlátairól később), giroszkóp, gyorsulásmérő és az automatikus fényerőállításhoz fénymérő.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés