Garmin Venu - sporthoz stílust

A Garmin első AMOLED kijelzős modellje a inkább a casual termékkategóriában indul, viszont a fejlett fitnesz és egészségfunkciókat sem hanyagolták el. Csak viszonylag drága.

Hirdetés

Bevezető, kialakítás

A Garmin Venu a gyártó első AMOLED panellel szerelt modellje, lényegében pedig egy minimálisan áttervezett Vivoactive 4. A transzflektív technológia előnyeit nem kell bemutatni, a Venu viszont nem elsősorban fitnesz vagy túraeszköz, hanem lifestyle termék, amit a dizájn és a mutatósabb kijelző is hangsúlyoz, ezzel együtt a funkciók és adatkapcsolati lehetőségek semmivel sem szerényebbek, mint a dedikált sportórák képességei. Viszont nem olcsó.


[+]

A kialakítás nagyon hasonló a Vivoactive szériához, de a rozsdamentes acélkeret rovátkolt mintázatot kapott. A Venu egyféle méretben, 43 milliméteres átmérővel érhető el, ebből a színes, érintésérzékeny, 390 x 390 pixel felbontású, 1,2 hüvelykes kijelző tényleges átmérője 30 milliméter. A 43,2 x 43,2 x 12 milliméteres tokozás a Garmintól megszokott polimer törtfehér/rozé arany, fekete/arany, gárint kék/ezüst vagy fekete/ezüst színben. Én a lányos színváltozatot kaptam, ami a rose gold részletek (csat, fém vezérlőgombok és keret) ellenére is igen szolid, noha kissé nagynak és valamelyest nehéznek érzem (46,3 gramm).


[+]

A megjelenítés minősége egészen kifogástalan, a felbontás kielégítő, a fényerőt pedig három fokozatban manuálisan állíthatjuk. Alapvetően egy hete nem tűnt fel, hogy minimumon használom, pedig mostanában a napsütés sem volt ritka. Jellemzően kültéri mozgásformákhoz, túrázáshoz viszont továbbra is a transzflektív technológia optimális. Always on Display funkció is elérhető, ilyenkor az idő és a dátum látható, viszont a kézmozdulatra való ébresztés olyan hatékony, hogy szinte feleslegesnek tűnik terhelni az akkumulátort. Mellesleg elég körülményes előkeríteni és kizárólag az órán lehet beállítani. Óra – Beállítások – Rendszer – Kijelző – Időkorlát – Mindig bekapcsolva. Elsőre mondjuk az sem volt teljesen világos, hogy ez az az opció, amit kerestem, de ez az AoD.


[+]

A külső felén pontszerűen texturált, belül puha és sima, hagyományos zárszerkezettel ellátott, 20 milliméteres szíjat könnyedén le lehet applikálni az apró tolózáraknak köszönhetően, ha bármilyen egyéb, méretben megfelelő, szabványos óraszíjra cserélnénk a gyári megoldást. Ez a kialakítás egyébként optimális, kizárt, hogy az óra szökni próbáljon, a bújtató és a kívülre simuló szíj viszont a hétköznapokban számomra kényelmetlenebbnek bizonyult, mintha szintén hagyományos zárszerkezet mellett a szíjat belülre rendeznénk. Főleg így kabát- és pulóverszezonban.


[+]

A készüléktest hátulján optikai szenzorokat és egyedi töltőcsatlakozót találunk, amihez mellékeltek egy hagyományos USB kábelben végződő töltőkábelt. A négypines érzékelőfelület mélyedésben ül, így nincs szükség mágnesre vagy dokkolóra a töltéshez, mindössze csatlakoztatni kell a kompatibilis kialakítású kábelt, ráadásul tetszőleges irányból, mivel szimmetrikus. A Garmin és a Venu felirat közé pedig nem csak pulzusszenzor, de véroxigénszint mérő is került. Hangszóró vagy mikrofon nincs, 5 ATM nyomástűrés és víz- illetve porállóság viszont igen.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés