Hirdetés

Garmin Vivomove Luxe - álom luxuskivitelben

A Vivomove Luxe sima órának is feltűnően szép, de az időn kívül egy rakás más dolgot is mutat. Mások pedig, főleg a hölgyek, fokozott érdeklődést az óra iránt.

Külső, kialakítás

Nyilvánvaló, hogy a Vivomove Luxe nem a legokosabb, legstrapabíróbb vagy legextrémebb funkcionális okosóra, amire Garmin márkajelzést nyomtak, de kétségkívül a legszebb hordható elektronikai eszköz, amit valaha láttam. A hibrid kialakításnak pedig semmiféle hátrányát nem éreztem, ahogyan azt sem, hogy bármilyen funkció hiányzott volna. Sőt. Ebben a kategóriában a hibrid megoldás tökéletesen életképes, főleg úgy, hogy a szenzoros felszereltség, a funkciókínálat és a társalkalmazás is kitűnő.


[+]

A Luxe nagyjából mindent tud, amit elvárunk egy okosórától, bizonyos képességeiben lényegesen többet is, viszont csodásan mutat kosztümhöz/öltönyhöz is. Meg mindenhez is, mert önmagában gyönyörű. A 18 karátos rose gold milánói szíjnak és a 42 x 42 x 11,9 milliméteres rozsdamentes acél tokozásnak van tömege (86 gramm), de egy ilyen típusú óránál elvárható, hogy az ember érezze, hogy viseli. Ezzel együtt hihetetlenül kényelmes, ergonómiailag tökéletes a kialakítás, pedig kisebb órát is éreztem már kényelmetlennek.


[+]

A szíj egyébként edzéshez vagy sportöltözethez könnyedén cserélhető, bármilyen 20 milliméteres sztenderd gyorskioldású óraszíjjal működik, megvan az 5 ATM vízállóság, a domború zafírüveg pedig rendeltetésszerű használat mellett kábé összerondíthatatlan, szóval nem olyan kényes, mint amilyennek elsőre tűnik. Ütésállóság nincs, de csak képes mindenki kicsit jobban ügyelni egy nemesfémmel bevont ékszerórára, túramotyóhoz meg nyilván nem ez az optimális választás, már csak esztétikai szempontból sem.


[+]

Maga a milánói szíj is fokozott ellenállósággal bír. A PVD technológia lényegesen tartósabb, mint a hagyományos aranyozás. A fizikai gőzfázisú leválasztás (Physical Vapor Deposition) jellemzően vákumporlasztással viszi fel a vékonyréteget, a Luxe esetében egy titán alapú felületre. A szilárd vagy folyékony anyagot gőzfázisba jutattják, ami a felületen, meghatározott fizikai és kémiai tulajdonságok mellett ismét megszilárdul. Egy hét folyamatos használat után egy hajszálkarc vagy kopás sem keletkezett, sem a tokozáson, sem a szíjon. Ebben a tempóban valószínűleg egy darabig még nem is fog. A Gold színvariáción egyébként 24 karátos a bevonat.


[+]

A készüléktest hátulján a szokásos szenzorokat találjuk: van optikai pulzus- és véroxigénszint mérő, illetve a Garmin négypines töltőcsatlakozóját, amihez az elegáns, fekete dobozban találunk kompatibilis töltőkábelt. A lényeg viszont a rejtett érintőkijelző, ami a fizikai óramutatók mögött lát el mindenféle nélkülözhetetlen információval. A 24,1 x 18,7 milliméteres, 240 x 240 pixel felbontású színes AMOLED panel még erős napsütésben sem látszik a hagyományos óralapon, kizárólag a megjelenített tartalom.


[+]

Az óra számlapján két terület aktív, az óramutatók dinamikusan kitérnek a tartalom útjából, jellemzően vízszintbe állnak, illetve egyes widgetek esetében az az ott megjelenő információkkal szinkronban mozognak. A kijelzőket aktiválhatjuk dupla koppintással (ezt kissé határozottabban kell csinálni) vagy kézmozdulatra, ami továbbra is kifogástalanul működik. A számlap tökéletesen minimalista, mindössze egy fizikai Garmin márkajelzés díszíti a fekete felületet, a számok helyét pedig négy arany pötty jelzi tizenkét, három, hat és kilenc óránál.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Milyen világjárvány?!

    Az okosóra piacot egyáltalán nem hatották meg a gyártási nehézségek, a keresletcsökkenés vagy a vásárlási szokások átrendeződése.

  • Garmin Forerunner 945 - ultravaló

    A triatlon és az ultratávok specialistája a minden földi jóval felszerelt Garmin csúcsóra, ám ez az árazásán is meglátszik.

  • Garmin Fenix 6X Pro Solar Titanium DLC - a Napra lehet nézni

    Mit tud egy sokkolóan drága sportóra egy olcsóbbhoz képest? Napelemes rásegítést a fantasztikus üzemidőre, meg mindent, amit a műfajtól elvár az ember, egy bökkenővel.

Előzmények

Hirdetés