Garmin Venu Sq Music – ezt skubizd!

A kerek után a szögletes Venut is kipróbáltuk, melynek akad mezei és zenei variánsa.

Testmozgás, Garmin Connect, összefoglaló

A beállítások befejezése és WiFi hálózat hozzáadása után az órát akár önállóan is használhatjuk, hiszen rengeteg mozgásadatot kijelez, sport után pedig az edzésstatisztikákat szinkronizálja a felhőbe. A részletes aktivitás lebontás azonban mégiscsak mobilon tekinthető át a legkényelmesebben, és a Venu Sq pillanatnyi és napi adathalmazt, illetve grafikonokat kínál a pulzusméréshez, a testállapothoz (body battery), a stressz-szinthez, a lépésekhez, az intenzív percekhez, a kalóriákhoz, az alváshoz és a légzéshez. A maga rendszerében az alváskövetés következetes, persze ahány gyártó, annyiféle algoritmus próbál szundításunkra valamiféle elemzést adni.

[+]

A lényeg persze az aktivitáson van, és a Venu az automatikus edzésfelismerés mellett tucatnyi alapvető sportforma követését felajánlja (a légzőgyakorlatokat és a kerti munkát beleértve), melyek sorrendjével variálhatunk. Sáros, nulla fokos terepfutásra most nem jelentkeztem be, röpke budai kilátó látógató túrára viszont igen, és az első, hosszabb pozíciószerzés után a második és a harmadik másodperekre redukálódott. Egy Locus Maps által követett, 5,1 km-es szakaszra a Venu 5,15 km-t számolt, ami megközelítőleg pontos, és ezt a térképes visszanézés utólag megerősítette (a Garmin Connect webfelületről a GPX export is opció), azaz pár fémvázas Garminnal szemben ez a cucc nem tévelyedik el műholdas követés során.

[+]

Megfigyeltem viszont, hogy hegymenetben eléggé megugrott a Venu által mért pillanatnyi pulzusszám a Watch GT 2 Próhoz képest, talán túlzottan is, bár pulzuspánt referenciaképpen most nem volt nálam. Erőnléti edzésénél a két eszköz meglehetősen hasonló pillanatnyi és átlagos pulzusszámot mutatott. Az óra a túrára 225 méteres szintemelkedést számolt, ami pontos, leszámítva, hogy nem adta hozzá a kilátók megmászását. Később jöttem rá, hogy ezt a magasságadatot a Garmin Connect online felülete számolta újra a koordináták alapján, mert maga az óra, barometrikus magasságmérő hiányában irreális 393 métert számolt, és ezt a Connect inkább ignorálta. Hiányzik az offline térkép is, de POI-kat azért menthetünk, és akad fapados, vaktérképes visszavezetés.

[+]

Két termi és egy GPS edzéssel, minimális zenehallgatással szűk egy hétig bírta a Venu Sq két töltés között, ami kellemesnek mondható üzemidő egy relatíve könnyű terméktől, folyamatos pulzusméréssel és értesítésjelzéssel. A gyártó maga hatnapos okos működést, 14 óra folyamatos GPS követést vagy 6 óra zenehallgatást ígér, szóval nem ezt a cuccot érdemes ultratávokra vinni.


[+]

Az Venu Sq és az Sq Music leginkább a Garmin divat- és sportvonala között akar valamiféle kapcsolatot teremteni 72 és 90 ezer forintért, ám a termék épp annyira nem lett emlékezetes, mint unalmas polimer külseje – a gyártó ennyiért kínál sportban vagy megjelenésben erősebb darabot. Oké: az amoledes, kerek Venu felára komolyabb, de jobban is sikerült, és ott vannak aztán a szintén amoledes és kitartóbb Huawei, Honor és Amazfit termékek, rendre jobb érintésérzékeléssel. Ha pedig az Sq és az Sq Music az Apple Watch SE-t hívja párbajra, aktivitáskövetésben még versenyre kel, de anyagminőségben, kijelzőben, sebességben és szolgáltatásokban nem.

Bone123

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés