ASUS PadFone - matrjoska baba

Hirdetés

A táblagép

A Padfone persze önmagában is kellemes telefon, de igazi értelmet a tartozékokkal nyer. A PadFone Station egy 10 inches táblagép-keret, ami elsőre egy kicsit vaskosnak tűnik, de ennek egyetlen oka van: a hátulján van egy ajtó, ezt fel lehet nyitni és bele lehet csúsztatni a telefont. Ha belekukkantunk a tárolórekeszbe, akkor azt fogjuk látni, hogy a microHDMI és a microUSB csatlakozókba szépen belecsusszannak a megfelelő pöckök, az egész telefon stabilan rögzül a gép hátuljában, s ezt követően semmit nem kell csináljunk, egyszerűen megelevenedik a kijelző és máris működik az egész.

ASUS PadFone
[+]

A kijelző 1280x800 pixeles, IPS panel, a fényerőre és a betekintési szögre nem lehet panasz. Sok kezelőszervet nem fogunk rajta találni, a tetején van egy gomb és egy ledecske. Előbbivel tudjuk feloldani és lezárni a kijelzőt, a másik csupán a töltésről tájékoztat. A gép két oldalán rácsozott a felület, de nincs ezek mögött hangszóró, az ugyanis a hátlapon van, míg a cucc bal felén hangerőt szabályozó gombpárost lelhetünk fel. A telefont magában foglaló rekeszen két kicsi lukat vehetünk észre, itt néz ki a kamera és a villanó. A cucc alján három csatlakozó található, a középső a töltőt várja, a két szélső pedig a billentyűzethez kapcsolódik. Még egy apróság: a tablet bal felén akad egy jack csatlakozó, hiszen a telefonon levőhöz dokkolás után nem férünk hozzá. Ugyanilyen említésre méltó dolog az is, hogy a mobil előlapján levő VGA kamera helyett a táblagép 1,3 megapixeles optikája veszi át a feladatokat.

ASUS PadFone
[+]

A történetben nyilván az a legnagyobb kérdés, hogy a gyakorlatban mekkora macera ez az egész. Nos, kábé semekkora. A legtöbb program még csak meg sem áll a működésben, egyszerűen átáll a másik kijelzőfelbontásra és kész. Van néhány külsős alkalmazás, amely erre nem képes, ezek szólnak, hogy kilépnek, ennyi. A leglényegesebb szempont azonban az, hogy a rádiós jelekkel mit csinál ez a kombináció, s itt látszik, hogy komolyan átgondolták a konstrukciót. A tabletbe beletett masina rádiós antennáit átvezeti az ASUS a táblába, így a vételi erősséggel sincs gond. A keretben akkumulátor is van, 6600 mAh teljesítményű, ami nem rossz.

ASUS PadFone
[+]

A legjobb poén azonban mégiscsak az, hogy a SIM életben marad természetesen dokkolt telefon esetén is. Ez mondjuk élből azt jelenti, hogy a mobilnetünket tudjuk használni arra, hogy a tableten böngészgessünk. De telefonként sem szűnik meg működni a PadFone, a kártya fent van a hálózaton, tehát fogadhat hívást. Ilyenkor a PadFone csörög (elemi erővel), ha az érintőképernyőn fogadjuk a hívást, akkor kihangosítva történik a beszélgetés, kivéve, ha csatlakoztatott headsetet észlel a berendezés. Ha beszélgetés közben egyszerűen kivesszük a PadFone-t a dokkolóból, akkor a hívás nem szakad meg, a kihangosítás megszűnik és a telefonon úgy kommunikálhatunk tovább, mint normális, halandó emberek szoktak. Ez viszont visszafele nem működik, a hívás közben levő telefont hiába dokkoljuk, a beszélgetés bár folytatódik tovább, ám a gépen belül, ami nem kicsit nehezíti meg a kommunikációt.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés