ASUS PadFone - matrjoska baba

A telefon

Nyilvánvalóan a telefonnal érdemes kezdeni az ismerkedést, hiszen minden egyéb csak ennek megnagyobbítása. A cuccnak nincs típusszáma, ez a PadFone és kész, ami pedig hozzá van, azt PadFone Station néven fogjuk emlegetni. Azt eddig is tudtuk, hogy az ASUS táblagépeinek formaterve, anyaghasználata és összeszerelési minősége abszolút a top, és szerencsére ezt a fajta hozzáállást nem nélkülözték akkor sem, amikor a mobilt kellett megalkotni. A PadFone önmagában is cool, annyi sok egyforma tepsi között van némi karaktere, de nem öncélú dizájnerműmájerség ez, hanem inkább letisztult, elegáns és minőségi érzést kelt.

ASUS PadFone
[+]

A PadFone jó kiállású masina, az előlapot 4,3 inches kijelző uralja, amely fekete keretet kapott. A sarkokon lekerekített szemből nézve a gép, de oldalról már inkább éleket látunk, s ez a kettősség ad egy sajátos karaktert. Felül csak a hangszóró és a másodlagos, VGA kamera optikája látszik. A kijelző AMOLED technológiát használ, felbontása 540x960 pixel, ugyanakkor nem árt tudni, hogy pentile matrix. Ezt egyébként csak nagyítóval lehet kiszúrni, az átlagember (köztük én is) úgy látja, hogy a PadFone iszonyat frankó megjelenítőt kapott, az ikonok úgy néznek ki, mintha rá lennének nyomtatva a telefon elejére, a betekintési szög végtelen, a láthatóság pedig direkt fényben is megmarad. Nem vitaindítónak szánom, hanem saját, sok éves tapasztalat, hogy ennél nagyobb méretű kijelző már rontja az egykezes használhatóságot, ez a méret számomra pont tökéletes, ráadásul ha nagyobb ablakra vágyom, akkor ugye bevágom az egészet a PadFone Station seggébe, és máris bámulhatom 10 inchen az eddigieket.

ASUS PadFone
[+]

Miután az Android ICS fut a készüléken, ezért nincsenek az előlapon gombok. Ezért elsőre kicsit furcsa, hogy a kijelző alatt kevesebb a hely, mint felette. Csak egy ASUS felirat látható itt, illetve egy finoman elvékonyodó perem, ami egyrészt frankón néz ki, másrészt ennyi kell ahhoz, hogy különösebb kézügyességi skillek nélkül úgy tarthassuk a telefont, hogy a kijelző aljára kerülő virtuális gombokat elérjük.

ASUS PadFone
[+]

A készülék oldalsó részén elvékonyodó, fémből készült keret fut körbe. Felül ebben van a 3,5 mm-es jack csatlakozó, a power gomb, ami szokás szerint a kijelző lezárására és feloldására is szolgál. Jobb oldalon találjuk a hangerőt szabályozó gombpárost, bal felől pedig a csatlakozókat. Itt microUSB és microHDMI lukacska ücsörög, kicsit lentebb pedig egy egyedi érzékelő található. Némi töprengés után arra jutottunk, hogy ez a rádiós antennák kivezetése arra az esetre, ha a telefon benne van a keretben. A hátlap műanyag, de a jobb fajtából, a körkörös motívum, ami az összes ASUS notebookot és tabletet jellemzi, itt is megvan, jól beazonosítható a gyártó. Itt kamera, villanó és hangszóró kapott egyébként még helyet.

ASUS PadFone
[+]

Hogy a cucc masszívan össze van rakva, azt talán nem kell ragozni. Ugyanakkor persze bele lehet ebbe is kötni, például a kamera igazán megérdemelt volna egy exponáló billentyűt. A hátlap alatt találjuk a microSD bővítőhelyet, illetve a SIM-et is ide tehetjük, a PadFone még nem kívánja meg, hogy microSIM-re váltsunk. Az akkumulátor ránézésre is kicsi, az 1520 mAh-s telep kimondottan karcsúnak számít a mai mezőnyben.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés