ASUS PadFone - matrjoska baba

Hirdetés

Multimédia

A PadFone hátlapján nyolc megapixeles kamera dolgozik, folyamatos autofókusszal, amit egyébként egy érintéssel oda kérünk, ahova csak akarunk. A szoftver kellemes mennyiségű beállítási lehetőséget ad a felhasználó kezébe, időzítő, effektek, éjszakai mód, fehéregyensúly-állítás, expozíció korrekció is van a lehetőségek között, nem is említve a képarány beállítást, az ISO babrálását, vagy az arcfelismerést, illetve a geotagginget. Egy mozdulattal válthatunk előlapi kamerára, vagy videózásra, amely fullHD felbontásban van jelen.

ASUS PadFone
[+]

A fenti tesztképek sajnos nem túl jók. Az összes képen van valami megfoghatatlan ködfátyol, pedig direkt letakarítottam az optikát védő plexit alaposan, mindent beállítottam, amit csak lehetett, és mégis az látszik, hogy itt valami el van rontva. Ráadásul a vonalélesség sem tökéletes, verőfényes napsütésben is a sötétebb területeken megfigyelhető képzaj. Szóval a PadFone kamerája sikeresen vegyíti mindazt, ami miatt a mobilos fotózást lehet utálni. Készítettem videót is, 30 másodperc, ide kattintva érhető el a fájl. Videót egyébként szinte bármit lejátszik a készülék, a fullHD filmek sem okoznak gondot, röccenés nélkül hasít a mozi.

ASUS PadFone ASUS PadFone

Zenei téren jobban teljesít a masina. A lejátszó hozza az elvárhatót, albumborítós nézet, equalizer, mélyhang-kiemelés is van a repertoárban. Maga a PadFone nem szól rosszul, a táblagép hátsó hangszórója pedig hangerőben mindent állva hagy a mezőnyben, de sajnos minőségben már nem ilyen csodás a helyzet, már közepes szintre állítva is nagyon torz. Van még egy idegesítő apróság: a tablet-keret hangerőszabályozó gombjaira késve reagál a szoftver, ezért sokszor előfordult, hogy bár nem akartuk, de mindenki visítva menekült az irodából.

ASUS PadFone
[+]

A PadFone FM rádióval is rendelkezik, ehhez vezetékes füles csatlakoztatása szükséges. Érdekesség, hogy ha dokkoljuk a telefont a tabletbe, akkor is ott van a program ikonja, azonban rábökve egy tájékoztató ablak közli, hogy ez a funkció csak akkor műkődik, ha a mobiltelefont használva indítjuk el. A PadFone tehát nem lesz az első tablet, amin van rádió.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés