ASUS PadFone - matrjoska baba

Hirdetés

A billentyűzet

Ránézésre és szinte minden másban is a PadFone-hoz kapott billentyűzet pont olyan, mint a Transformer TF101 kiegészítője. Nem ugyanaz, tehát nem lehet összekeverni őket, mert egyiket a másikhoz nem lehet dokkolni, de tudásban megegyezik a két alkatrész. Ez azt jelenti, hogy szigetes a gombsor, a nyomáspont ugyan nem ér fel mondjuk egy MacBook szintjéhez, de abszolút kellemes, egyedül a háttérvilágítás hiányzik csupán.

ASUS PadFone
[+]

A normál gombokon túl extra billentyűk is vannak, amelyek az Android rendszer funkcionalitásának megfelelően kerültek rá a tartozékra. A mi verziónk angol kiosztású volt, hogy lesz-e magyar verzió, azt még korai lenne megjósolni, hiszen a hivatalos piaci bevezetéstől függhet. A gombok alatt két ujjat is érzékelő touchpad található, mérete elegendő. A billentyűzet eléggé súlyos darab, ami nem is csoda, hiszen egy 24,4 Whr teljesítményű akkumulátor is van benne, ezért fél kiló fölé szalad a tömeg.

ASUS PadFone
[+]

Bal felől jön a töltő (ugyanaz a csatlakozó, mint a tablet-dokkolóban), illetve egy ajtócska mögött USB host csatlakozót találhatunk, amely egy egeret, vagy egy külső merevlemezt simán meghajt. A billentyűzet másik oldalán is van egy ilyen, itt ezen felül egy normál méretű SD/MMC kártyát is fogadó slot látszik. A kiegészítő alján négy műanyagtappancs fedezhető fel, ezeken áll meg a masina, a tabletet belerakva olyan 110 fokig lehet kihajtani a képernyőt. Bár lehet külön kapcsolgatni, de alapesetben az a modell él, hogy a gombsor tölti a tablet-keretet, ami tölti a telefont, s ezt patent kis folyamatábra jelzi a státuszsoron. Magát a mobilt többször is csutkára lehet tölteni a két tartozékkal, annyi naftát adnak át a többiek.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés