A kamerára fókuszálhat az iPhone 13

Méghozzá szó szerint: autofókusszal bővülhet a következő iPhone ultraszéles egységének tudáslistája.

Hirdetés

Két iPhone 12 már piacon, a másik kettőnek pedig a hét második felében indul a leszállítása, és bár állítólag szűkös a készlet, azért az Apple szép lassan felpörgeti a gyártósorokat. Egy (vagy négy) telefon megtervezése persze hosszas folyamat, úgyhogy a fejlesztők és mérnökök nem ülhetnek a babérjaikon, Ming-Chi Kuo pedig már hallott is arról, miben fejlődhet a széria leginkább 2021-re, ami összecseng saját véleményünkkel: az ultraszéles látószögű kamerában.


Az iPhone 12 Pro hátlapi kamerarendszere [+]

Nem rossz nappal az f/2,4-es blendével szerelt, fixfókuszos egység minősége, de elmarad egy Mi 10 Pro vagy Mate 40 Pro efféle kamerájától és a makróképességek is hiányoznak, éjjel pedig tetemes a hátrány az apró szenzorméret okán. A neves szakértő úgy hallotta: épp ezekre a hiányosságokra megy rá jövőre az Apple, amely f/1,8-as blendével lényegesen több fényt áteresztő ultraszéles optikát kíván bevetni hatelemes, autofókuszos rendszerrel.

iPhone 12 Pro széleslátószögű felvételek

Arról nem szól a fáma, hogy a szenzorméret is növekszik-e, mindenesetre időszerű volna az almásoknál a pluszlencséket is úgy kezelni, mint az első számút, hogy éjjel-nappal kitűnő felvételek szülessenek. Nem mintha az iPhone 12 kamerás összképével annyi problémánk lenne, erről itt írtunk részletesebben, az Apple A15 Bionic pletykáiról pedig itt.

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés