Qualcomm és Apple chip fitogtatja az erejét

Ha minden igaz, a Snapdragon 875 és az Apple A14X járt a Geekbenchnél teljesítményteszten.

Hirdetés

A teljesítménytesztek arra valók, hogy objektíven összemérjék az elektronikus eszközök hardveres erejét, ami egyáltalán nem garancia arra, hogy a felhasználói élmény sorrendje is ugyanúgy alakul, ez ugyanis már a megfelelő optimalizáláson múlik. Pár éve tulajdonképpen eljutottak a csúcsmobilok oda, hogy ha elegendőt reszeltek a rendszeren, különösebb dadogás, akadás és várakozás ne kísérje a használatot. Persze a legnagyobb erőforrást igénylő alkalmazások és játékok, illetve a magas képfrissítési frekvenciák meghálálják az extra lóerőt, az egyre fejlettebb gyártósorok pedig a párhuzamosan növekvő fogyasztásnak igyekeznek gátat szabni.


Jóval erősebb hardver kerülhet holnap az új MacBookba, mint ami az iPhone 12 családot hajtja [+]

Ha mobiltelefonról van szó, észszerű a teljesítményt és a fogyasztást balanszírozni, és így tesz a TSMC 5 nm-es node-ján készülő Apple A14 Bionic, amely az iPhone 12-ben ketyeg. Az általunk is tesztelt telefon a Geekbench 5 egy- és többszálas feladatait 1578 és 3826 ponttal teljesítette, ami nem drasztikus előrelépés az iPhone 11 és az Apple A13 Bionic 1338 / 3522 pontjához képest. Holnap az új MacBookokban azonban egy lényegesen erősebb variáns debütálhat Apple A14X Bionic néven nyolcmagos big.LITTLE konfigurációban, 3,1 GHz-es teljesítménymaggal és 8 GB RAM-mal, írja az AppleInsider, amely Geekbench eredményt is tud mellé társítani.


A Mi 10T Próban még a Snapdragon 865 ketyeg, egy ismeretlen Xiaomi mobil viszont 875-tel járt teszten [+]

1634 és 7220 ponttal az A14X nemcsak a létező összes eddigi mobilchipet pipálhatja le, hanem a 16 hüvelykes MacBook Pro Intel Core-i9-es variánsának 1096 és 6869 pontos eredményét is. Az A14X persze várhatóan sosem fog egy iPhone-ban kikötni, egy holnap vagy jövőre érkező iPadben viszont jó eséllyel igen. Még idén befut a szintén 5 nm-es Snapdragon 875 a Qualcomm részéről, melynek a Geekbench eredményét a GSM Arena szúrta ki egy Xiaomi eszköz részvételével – az 1105 és 3512 pont nem különösebben meggyőző az Apple Silicon lapkákkal összevetve, ám egy telefonban várhatóan bőven elegendő lesz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés