Apple iPhone 12 és 12 Pro duplateszt

Az előző generációnál jobban éhezik a töltőre, mégsem jár hozzá adapter: mindeközben a formai váltás zseniálisan sikerült, dicsérendő az 5G, ügyes az új iOS, a kamerában pedig ismét nem tudtunk csalódni.

Portrék, szelfik

Portré módban jön ki igazán, hogy mi a komoly különbség a két készülék kamerája között, a Pro változat ugyanis alapértelmezetten a zoomkamerát használja az ideális gyújtótávolság és a hardveres mélység-élesség miatt, ráadásul ennél egy kiterjedt, LiDAR névre hallgató mélységérzékelő szenzor is dolgozik, amivel gyenge fénynél is igényes portrék tudnak készülni.

iPhone 12 Pro portrék

[+]

Hirdetés

[+]

Azt hiszem, nem ezek lesznek életünk képei Boggal, de mivel az ismert helyzet miatt mostanában eleve csökkentett módban a személyes találkozóim száma, így most ezekkel kell beérni, a képminőség és a különböző fénymódok hatása ezeken is átjön. A két szenzor közös munkájával majdnem tökéletesnek lehet nevezni a körbevágást szinte mindenhol, ám a fókuszterület részletessége még mindig lehetne jobb, pedig mindent a rendszer szűkszavú utasításai szerint csináltunk. A telés lencse mindenesetre rengeteget segít a képeken, a háttérvarázslat pedig tényleg egészen reális, szinte fogadni merek, hogy előbb-utóbb jön a zöld háttér is, hogy aztán tényleg mindenféle háttérre odavarázsolhassuk magunkat.

iPhone 12 portrék

[+]

Az iPhone 12 portréi jóval szerényebbek és mobilkamerásabbak, a háttércserélgetés és a fényekkel való játszadozás továbbra is mókás dolog, de nagylátóval, közelre portrét fotózni továbbra sem ideális, és bizony ezek között a portrék között olyan kép is született, ahol a háttér volt éles és a célszemélyt fedte homály. A kizárólag szoftveres alapokra támaszkodó körbevágás mindenesetre meglepően jó, ezért nagy dicséret jár a fejlesztőknek.

Egy sima szelfi és egy szelfiportré - mert ilyen is van, a hátlapival azonos funkcionalitás mellettEgy sima szelfi és egy szelfiportré - mert ilyen is van, a hátlapival azonos funkcionalitás mellett Egy sima szelfi és egy szelfiportré - mert ilyen is van, a hátlapival azonos funkcionalitás mellett [+]

Szelfis téren nem lehet panasz az eszközökre, mindkét mobil fixfókuszos, 12 megapixeles, f/2,2-es apertúrájú optikával és 23 milliméteres (35 mm ekv.) gyújtótávolsággal működik, alapértelmezetten ebből vág az egyszemélyes képekhez, de ha a teljes lencseképet kérjük, akkor biztos, hogy többen is beleférnek a képbe.

FaceTime-hoz és egyéb videóhívásokhoz is kellemes társ lehet egy iPhone 12 vagy 12 Pro, kimondottan jó minőségű képet és hangot tapasztalhatunk, ha pedig konkrét szelfivideót rögzítünk, akkor akár 4K-ban is elmehetünk 60 fps-ig, akár a szelfikamerával is.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés