Apple AirPods Max - a legjobbat a hallgatóságnak

Komoly belépővel indította el fejhallgatós vonalát az Apple, az árazás elsőre sokkoló, viszont a termék sok szempontból döbbenetes minőségű.

Hirdetés

Bevezető, előzmények

Korábban voltak sejtéseim azzal kapcsolatban, hogy az Apple előbb-utóbb komolyabban be akar majd lépni a fejhallgatós piacra, de hogy ezt pont az egyik legerősebb, 2020-as évükben teszik meg, azt nem gondoltam volna. Némi vélt egyhelyben toporgás után a tavalyi év tényleg elképesztően jól kijött az Apple-nek termékek terén is, nagyon mennek az iPad-eladások, népszerűsége csúcsán van a Watch, a Mac-vonal az ARM-es M1-gyel szintén rengeteg felhasználót ösztönzött a váltásra, az pedig már csak hab a tortán, hogy az audio szegmensben is kibővítették a kört.

Sokáig nem nagyon láttunk ennél komolyabb Apple hangkeltőt, de pár éve az audio-szegmenst is egyre komolyabban veszik Cupertinóban
Sokáig nem nagyon láttunk ennél komolyabb Apple hangkeltőt, de pár éve az audio-szegmenst is egyre komolyabban veszik Cupertinóban

Nézzük át, mi volt eddig az Apple zenei tájékán az elmúlt pár évben: saját márkajelzéssel sokáig nem árultak komolyabb terméket még az iPodok és iPhone-ok mellé sem, a saját értékesítési hálózatukban az általuk jónak megítélt, szerződött partnereik termékeit árulták, ilyen volt például a Bose, a Sonos, és a Beats by Dr. Dre. A saját fejlesztőcsapat kialakítása helyett első körben meglépte az Apple a legkomolyabb cégfelvásárlását, és 3 milliárd dollárért vásárolta fel a Beats csapatot 2014-ben, majd lépésről lépésre építették le a külsős márkákat a porfóliójukból, miközben megjelent az AirPods is, ami ugyan nem kategóriaelső termék volt a TWS-ek között, de masszív áttörést hozott a piacon: okosóra is volt az Apple Watch előtt, az iPad-szériát pedig évtizeddel megelőzték a tabletek, mégis a cupertinóiakhoz kötjük a kategória felvirágzását.

2014-ben vásárolta fel az Apple a Beats-cégcsoportot
2014-ben vásárolta fel az Apple a Beats-cégcsoportot [+]

Az első AirPods nem is igazán a hangminősége miatt volt izgalmas, hiszen hagyományos earbud kialakítással már passzív izolációban és a mély tartományok átvihetőségében is messze elmarad az in-ear kütyüktől, viszont a W1-es chip, és ebből adódóan az Apple termékekkel való tökéletes együttműködés felkeltette a rajongók figyelmét, az iPhone 7 óta eltűnt jack-csatlakozó pedig további motiváció volt a vezeték nélküliségre való váltásra, aztán szép lassan leépült a mobilok dobozából fülhallgató és a jack adapter is.

Premierje után sokat késett, de masszívan beindította a TWS-piacot az első AirPods
Premierje után sokat késett, de masszívan beindította a TWS-piacot az első AirPods [+]

Az AirPods Pro – in-ear kialakítással és aktív zajszűréssel – volt a következő nagy lépcsőfok a gyártó saját audiokütyüi között, itt már a zenei minőség is egy komoly szintet ugrott, és a hasonló, de fiatalosra hangolt, harsány Beats-eszközökkel szemben kiegyensúlyozott, minőségi zenehallgatásra kitalált eszközként is értelmezhető volt. Ügyesen pozicionáltak, jó terméket dobtak piacra, és most már lassan két éve árulják változatlanul masszív árcímkével, azzal pedig aligha van gond, hogy ne lenne rá kereslet. Aztán, 2020 utolsó bejelentéseként leleplezték méregdrága fejhallgatójukat, az AirPods Maxot, mi pedig, az iStyle jóvoltából már tudtunk is vele egy alapos tesztet csinálni.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

 • Kapcsolódó cégek:
 • Apple

Azóta történt

 • Élőképen látható az AirPods 3

  Tényleg megváltozik a külső és a kialakítás is, viszont nyilván nem minden funkció kerül bele a Próból.

 • OneOdio A70 - wireless vagy DJ?

  Vezeték nélküli fülhallgatóból rengeteg jár nálunk, a fejhallgatókból azonban nincs ekkora választék, főleg nem ebben az árkategóriában. De vajon lehet ennyiért legalább egy közepes minőséget kapni?

 • Töretlenül gyarapodik a TWS fülesek piaca

  A teljesen vezetékmentes fülhallgatók száma jócskán megugrik idén, és valóban érkezik a Google Pixel Buds A.

 • Bemutatkozott a Beats Studio Buds

  Aktív zajszűréssel, IPX4 védelemmel, 8 órás üzemidővel, viszont Apple chip és hi-res élmény nélkül jutott 58 ezer forintos árcímke az újdonságnak.

Előzmények

Hirdetés