Apple AirPods Max - a legjobbat a hallgatóságnak

Komoly belépővel indította el fejhallgatós vonalát az Apple, az árazás elsőre sokkoló, viszont a termék sok szempontból döbbenetes minőségű.

Mi kerül benne 235 ezer forintba?

A bejelentés napján a fejhallgatóval kapcsolatos alaphangulat adott volt a fórumokban: aligha volt ember, aki ne sokallta volna az árát. Tény, az Apple mindig be tudja lőni azt az összeget, ami a többség ingerküszöbét masszívan megüti, de a célközönség számára bőven elfogadható, ráadásul náluk nem is szokott kéthavonta akció lenni, ha bejelentik egy új termék árát, az általában sokáig nem változik, bár ezzel talán nincs is gond, főleg az early adopter márkarajongók szemszögéből.


[+]

Akárcsak az óra, a fejhallgató is egy olyan termék, aminek a csúcskategóriája masszívan nem ott kezdődik, ahol az Apple Watch vagy az AirPods Max található, az órakedvelőknek egészen gyakran vannak sokmilliós darabok a gyűjteményben, és a hi-fiben is hasonlóan mélyre lehet menni, még akkor is, ha az ember csak egy fejhallgatót vesz a hozzá tartozó erősítővel. Sok esetben tűnik aprópénznek ez az egyébként abszolútértékben igen magas összeg.

Örömteli, hogy nincs tele odabent sem vezetékekkel
Örömteli, hogy nincs tele odabent sem vezetékekkel [+]

Mindazonáltal, ha nem hasonlítunk almát körtéhez, akkor tény, hogy van BeoPlay H9, Sony WH-1000XM4, meg Bose Headphones 700, szintén zseniális minőségben, lényegesen jobb áron, és a durva árkülönbséggel szemben az is kissé sovány vigasz, hogy az első szétszedések alapján az AirPods Max konstrukciója még minőségibbnek és tartósabbnak tűnik, ahol a modern gyártástechnológia jegyében nagyon kevés vezetéket használnak, sőt, a potenciális problémaforrásnak számító forgáspontoknál egyáltalán nem.


[+]

Aránylag méretes dobozban érkezik a kütyü, a Type-C-Lightning kábelen és némi papírhalmon kívül jár hozzá egy aprócska tok (Smart Case), ami a pántot nem is takarja, viszont a fejhallgató aktívan figyeli a jelenlétét, tehát ki- és bekapcsolni egyáltalán nem kell a fejhallgatót. Természetesen van hagyományos viselésérzékelés is, tehát ha le-felvesszük, automatikusan leállítja a lejátszást vagy épp kapcsolódik az eszközünkhöz.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

 • Kapcsolódó cégek:
 • Apple

Azóta történt

 • Élőképen látható az AirPods 3

  Tényleg megváltozik a külső és a kialakítás is, viszont nyilván nem minden funkció kerül bele a Próból.

 • OneOdio A70 - wireless vagy DJ?

  Vezeték nélküli fülhallgatóból rengeteg jár nálunk, a fejhallgatókból azonban nincs ekkora választék, főleg nem ebben az árkategóriában. De vajon lehet ennyiért legalább egy közepes minőséget kapni?

 • Töretlenül gyarapodik a TWS fülesek piaca

  A teljesen vezetékmentes fülhallgatók száma jócskán megugrik idén, és valóban érkezik a Google Pixel Buds A.

 • Bemutatkozott a Beats Studio Buds

  Aktív zajszűréssel, IPX4 védelemmel, 8 órás üzemidővel, viszont Apple chip és hi-res élmény nélkül jutott 58 ezer forintos árcímke az újdonságnak.

Előzmények

Hirdetés