Hirdetés

OneOdio A70 - wireless vagy DJ?

Vezeték nélküli fülhallgatóból rengeteg jár nálunk, a fejhallgatókból azonban nincs ekkora választék, főleg nem ebben az árkategóriában. De vajon lehet ennyiért legalább egy közepes minőséget kapni?

Hirdetés

Bevezető, doboz, külső

Senki ne érezze magát furcsán, ha még soha nem hallott a OneOdio márkáról, hiszen bár a mögöttes Yizhao Acoustics Technology névre hallgató cég állítólag az elmúlt 10 évben megannyi márkának bérgyártott mindenféle hangeszközt, saját márkájukat csak két éve indították el, és néhány hónappal ezelőtt még nagyon visszafogott volt az európai jelenlétük. Körülnézve a gyártó német oldalán (aminek egyébként kissé gépiesen fordított, de magyar változata is van) egyértelműen látható, hogy a cég abszolút nem a manapság népszerű, a piacot lavinaszerűen elárasztó TWS fülhallgatókban, hanem kizárólag fejhallgatókban utazik, vannak gamer stílusú, DJ-s és Pro ligába szánt eszközeik is, persze az árazásból gyorsan sejthetővé válik, hogy valószínűleg hangminőség terén sem feltétlenül a felsőpolcra kell számítani.


[+]

Konkretizáljunk: tesztünk alanya, az A70 egy állandó kedvezménnyel 33 euróért vehető meg, de ehhez még új vásárlóknak tartozik további 10% kedvezmény, de ha az ember kettőt vesz, akkor máris adnak egy 50%-os kedvezményt a másodikra, úgyhogy szokásos keleti módszerekkel ki van találva az értékesítési modell, és a lényeg, hogy egy körülbelül 11-12 ezer forintos eszközről beszélünk.


[+]

Kis méretű a doboz, ami egyből elővetíti azt, hogy az egyébként teljes méretű over-ear eszköz egészen apróra összehajtható, és ez tényleg így van: a pántok összehúzásával és a fülpárnák behajtásával lehet beletenni a hozzá tartozó gyári szütyőjébe, amivel együtt sem fog sok helyet foglalni a táskánkban. Ha már a doboz kibontásánál járunk, egészen bőséges vezetékkínálatot is fel fogunk fedezni: van egy microUSB-s töltőkábel, ez nyilván nem meglepő, viszont ezen kívül két darab, sima sztereó audiókábel is jár hozzá, az egyik 3,5 milliméteres végekkel rendelkezik, a másik pedig 6,3-as véggel rendelkezik, ráadásul a másik, egyébként 3,5-esen maradt vége egy jack-reteszt is kapott, ami annyit tesz, hogy a fejhallgatóba dugva és 90 fokkal elforgatva fix kapcsolatot biztosít a fülessel, így biztosan nem fogjuk véltlenül kirántani. Emiatt egyébként ezt a vezetéket nem is hagyományos módon kell elképzelni, hanem van rajta egy telefonzsínór-jelleggel spirálosan futó rész, amivel érezzük, ha esetleg már feszülne a kábel.


[+]

Az anyaghasználat a legegyszerűbb műanyag és műbőr kombinációja, amit el tudunk képzelni, valódi fémmel leginkább a fejpánt állítómechanizmusánál lehet találkozni, mentségére szóljon, hogy ott viszont jó minőségben: határozott kattanással feszes állíthatóságot kölcsönöztek az egyébként kissé nyeklő-nyakló, helyenként pontatlanul illesztett eszköznek. A fejpárnák bőséges szivacsozást kaptak, ahogy a pántnál sem panaszkodhatunk kényelmetlenségre.


[+]

Kicsit fülledt érzés hordani, amit a március végi hóesésben szinte meg is köszön az ember, a július végi hőségben viszont valószínűleg kevésbé fogunk neki örülni. Nem túl kifinomult megoldás jellemzi a fejpárnákat tartó villákat sem, ami azt jelenti, hogy a tengelye kissé túl hamar elakad végállásban: a fülre üléssel nincs gond, viszont emiatt balra-jobbra masszívan ellóg a fejünktől, ez persze inkább csak egy esztétikai probléma, kényelmet befolyásoló hatása nincs.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Hirdetés