Canalys: Soha nem látott magasságokban a tabletpiac

2020 utolsó negyedéve nagyon erős volt a tabletpiacon, a szereplők nagyjából változatlanok, viszont a mennyiségek komolyat emelkedtek.

A vírushelyzet láthatóan az oktatási és szórakoztatási célú PC-k, notebookok és tabletek felé terelte a piaci viszonyokat, a Canalys jelentése szerint 52,8 millió tabletet szállítottak le 2020 negyedik negyedévében, ami a valaha volt legkomolyabb mennyiség erre a negyedévre vonatkozóan, összehasonlításképpen 2019 azonos időszakában 34,3 milliós számról beszélhettünk. Ha éves számokat nézünk, akkor 125,3 millió (2019) helyett 160,6 millió új táblagéppel zárta az évet a világ.


[+]

Természetesen ezúttal is az Apple dominálja a piacot, 2020-ban 58,8 millió iPad került leszállításra, ezzel körülbelül 20%-ot erősödtek a tavalyi eredményeikhez képest, százalékosan pedig még nagyobbat ugrott a Samsung, akik 22,1-ről 31 millióra ugrottak fel, így őrzik stabil második helyüket. Valamelyest erősödött a Huawei és az Amazon és a Lenovo is, a tételek itt mindenhol tizenmilliósak voltak, a többi gyártó pedig együttvéve 24,5 millióval járult hozzá az évhez.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés