Apple AirPods Max - a legjobbat a hallgatóságnak

Komoly belépővel indította el fejhallgatós vonalát az Apple, az árazás elsőre sokkoló, viszont a termék sok szempontból döbbenetes minőségű.

Üzemidő, Smart Case, összegzés

20 óra a sokat hangoztatott érték az üzemidővel kapcsolatban, hivatalosan ennyit hoz az eszköz, ha zenét hallgatunk zajszűréssel vagy áttetsző módban, ennyit bír filmnézéssel, ha a térbeli hangzás funkciót bekapcsoljuk, és ennyit bír beszélgetéssel is, mindezt 50%-os hangerő mellett. Elvileg tehát, teljesen hagyományos módban ezeknél az értékeknél akár még többet is kibír egy töltéssel, a gyakorlat azonban ennél valamelyest kevesebb, vegyes használattal nálunk körülbelül 12-14 üzemóra volt az, amennyit kibírt a kütyü, ezt viszont több napra elosztva, sok kütyühöz csatlakozva, mindenféle funkciót kipróbálva, és rengeteg készenlétben töltött órával. Az iPhone-hoz vásárolható vagy a MacBookokhoz járó, Type-C-s gyorstöltővel elvileg 1,5 órányi zenehallgatási időt tölthetünk bele teljesen lemerült állapotról, mindössze 5 perc alatt, de persze az a biztos, ha körülbelül fél óráig töltjük, annyi idő alatt rengeteg utazásnyi zenehallgatás hidalható át.


[+]

A Smart Case oldja meg a bekapcsológomb hiányát, hiszen ha belerakjuk, a fülhallgató automatikusan ultra energiatakarékos, passzív módba megy, ha pedig kivesszük belőle, akkor azonnal aktiválódik, mindazonáltal szerintem ez lett a kütyü leggyengébb pontja. A melltartónak is csúfolt, kizárólag a két fülpárnát fedő tok a táskában hordásnál nyilván nem védi majd meg a felső hálót az esetleges koszolódástól és elszakadástól, és maga a tok egyszerűen nem ül annyira feszesen az eszközön, ahogy az egy Apple-kiegészítőhöz méltó lenne.


[+]

A mágneses záródás ügyes, a plüss bélés kellemes hatást kelt, de az említett lötyögés miatt Lightning-port nincs mindig vonalban a bevágással, így azzal kicsit játszani kell, mikor töltőre rakjuk, összességében egyáltalán nem méltó a termék általános profizmusához.


[+]

Nagyon jó érzés volt az AirPods Max használata az elmúlt néhány napban, tényleg aligha éreztem azt, hogy le akarnám venni a fejemről ahelyett, hogy meghallgassak még egy, vagy akár száz kedvenc zenét egymás után, de ha egyszer leveszem a fejemről és félrerakom, akkor a hideg racionalitás rengeteg érvet sorol fel az AirPods Max ellen. Egyrészt, hiába a brutális ár, munkaeszköznek igazából egyáltalán nem jó a termék, a zeneszerkesztéshez, profi stúdiómunkához egyszerűen túl van színezve a hangzásvilága, és nem is kikapcsolható az adaptív EQ-ja, másrészt a minimális Bluetooth-késedelem már egy egyszerű videószerkesztésnél is megnehezíti az ember dolgát, ha profin akarja illeszteni a zenét a képhez és a vágáshoz. Ez a termék azoknak szól, akik élvezni akarják a zenehallgatást, a filmezést, nagyon jó zajszűrésre és kiemelkedő beszélgetési hangminőségre vágynak, és nagyra értékelik, hogy egy táskába bedobható, bármikor elővehető mindenesük van remek üzemidővel, és a vezeték nélküli palettán belül masszívan kiemelkedő hangminőséggel. 235 ezer forint rengeteg pénz érte, a konkurensek hasonló csúcsmodelljei hasonló szinten 150 ezer forint körül mennek, ám az AirPods mögött lévő ökoszisztéma miatt szinte biztos, hogy rengetegen opcióként sem vetik majd fel a Bose, a Sennheiser, a Sony vagy épp a BeoPlay márkákat, mielőtt bedobják ezt a virtuális kosarukba: és én egyáltalán nem vagyok biztos abban, hogy rosszul döntenek.

Apple AirPods Max

szentkuti11

A tesztkészüléket az iStyle bocsátotta rendelkezésünkre, köszönjük!

 • Kapcsolódó cégek:
 • Apple

Azóta történt

 • Élőképen látható az AirPods 3

  Tényleg megváltozik a külső és a kialakítás is, viszont nyilván nem minden funkció kerül bele a Próból.

 • OneOdio A70 - wireless vagy DJ?

  Vezeték nélküli fülhallgatóból rengeteg jár nálunk, a fejhallgatókból azonban nincs ekkora választék, főleg nem ebben az árkategóriában. De vajon lehet ennyiért legalább egy közepes minőséget kapni?

 • Töretlenül gyarapodik a TWS fülesek piaca

  A teljesen vezetékmentes fülhallgatók száma jócskán megugrik idén, és valóban érkezik a Google Pixel Buds A.

 • Bemutatkozott a Beats Studio Buds

  Aktív zajszűréssel, IPX4 védelemmel, 8 órás üzemidővel, viszont Apple chip és hi-res élmény nélkül jutott 58 ezer forintos árcímke az újdonságnak.

Előzmények

Hirdetés