Apple AirPods Max - a legjobbat a hallgatóságnak

Komoly belépővel indította el fejhallgatós vonalát az Apple, az árazás elsőre sokkoló, viszont a termék sok szempontból döbbenetes minőségű.

Zenei és beszélgetési hangminőség

Saját fejlesztésű 40 milliméteres meghajtójával dolgozott az Apple, duplagyűrűs neodímium mágnessel. Nyilván nem kérdés, hogy ennyi pénzért nagyon komoly zenei minőségre számítottunk, és szerencsére aligha kellett csalódnunk: az AirPods Max ad egy széles és pontos színpadképet, élményszámba menő dinamikát, Bluetooth-mércével elképzelhetően rengeteg részletet, és bármiféle hangszínszabályzó-variálás nélkül szinte minden zenei műfajt méltó módon szólaltat meg. Lehet vitatkozni azon, hogy mennyire van színezve az a mély, az enyhe V-karaktere bizonyos számoknál mennyire igényel extra figyelmet a középtartományban, vagy jut-e mindig elég a magasakból, ahova kell, de véleményem szerint aligha lesz olyan, akár hifista oldalról érkező felhasználó, akinek ennél a szintnél komolyabbra van szüksége egy utazáshoz.


[+]

A hangszereknek teste van, a mélyek odaütnek, amennyire kell, az énekhangok megelevenednek, a térleképzés pedig nagyon nehezen megunható. Ha kikapcsoljuk az iparági szinten is nagyon magasra értékelhető zajszűrést, akkor érezhetően feszesebb és magasban is harsányabb lesz a végeredmény, és az a jelentéktelennek mondható, csak csendes számrészeknél észrevehető alapzaj is szinte nullára mérséklődik, de nálam nem volt kérdés, hogy ha nem otthon vagyok, akkor ezt feláldozom, mert a monoton menetzajokon túl a beszélgetést és a pillanatnyi zajokat is nagyon jól leveszi az összesen nyolc mikrofonnal dolgozó aktív zajszűrés.


[+]

Biztos vagyok benne, hogy sokakban felmerül kérdésként, milyen fejhallgató élményéhez tudnám hasonlítani azt, amit az AirPods Max produkál, és bár tucatjával fordulnak elő nálunk a mindenféle BT-hangkeltők, sajnos a legnagyobb konkurensekkel nem tudom összehasonlítani az Apple megoldását, hiszen sem a BeoPlay, sem a Bose, sem a Sony aktuális csúcsmodellje nem járt még nálunk. Nem kizárt, hogy tudnak hasonlót, de számomra nagyon meggyőző volt, amit az Apple itt összerakott, és ha csak annyit elérnek, hogy középtávon a zenehallgatás iránt korábban kevésbé érdeklődő felhasználóikat kicsit közelebb hozzák a hifizés élményéhez, akkor annak már egy emberként örülhetünk.


[+]

Ha muszáj lenne valamihez hasonlítanom a hangkaraktert és az általános minőséget, akkor egy vezetékes fronton is közel 90 ezres ATH-MSR7 jut eszembe, de egy mobilos forrásnál komolyabb eszközzel meghajtva. Nyilván nem kérdés tehát, hogy ha a nettó hangminőség a fontos, akkor célhardverekkel, vezetékes fülessel és fejhallgató-erősítővel vagy dedikált zenelejátszóval (DAP) jóval kevesebb pénzből is lehet ilyen szintet összerakni, de egyrészt ezt csak ki kell venni a tokjából és megvan a vezeték nélküli hallgatózás élménye bármilyen mobillal, másrészt az aktív zajszűrés mindenképpen nagy ütőkártya.


[+]

Megdöbbentő a beszélgetési oldal is, itt aztán kis eséllyel játszanak majd velünk na, ki vagyok? játékot a vonal túloldalán, tiszta és tökéletesen érthető volt a másik fél minden alkalommal, a hívásokkor életbe lépő, automatikus zajszűrés pedig pont olyan hangerőt hoz ki belőlünk, ami már jó minőséget tud átvinni a másik oldalra, de még nem üvöltöző emberként megyünk vele végig az utcán: összesen 9 mikrofonnal remekül megugorja a feladatot az AirPods Max, egyáltalán nincs az a tipikusan nyomott, headsetes hangzás, ami szinte az összes ilyen kütyüre jellemző.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

 • Kapcsolódó cégek:
 • Apple

Azóta történt

 • Élőképen látható az AirPods 3

  Tényleg megváltozik a külső és a kialakítás is, viszont nyilván nem minden funkció kerül bele a Próból.

 • OneOdio A70 - wireless vagy DJ?

  Vezeték nélküli fülhallgatóból rengeteg jár nálunk, a fejhallgatókból azonban nincs ekkora választék, főleg nem ebben az árkategóriában. De vajon lehet ennyiért legalább egy közepes minőséget kapni?

 • Töretlenül gyarapodik a TWS fülesek piaca

  A teljesen vezetékmentes fülhallgatók száma jócskán megugrik idén, és valóban érkezik a Google Pixel Buds A.

 • Bemutatkozott a Beats Studio Buds

  Aktív zajszűréssel, IPX4 védelemmel, 8 órás üzemidővel, viszont Apple chip és hi-res élmény nélkül jutott 58 ezer forintos árcímke az újdonságnak.

Előzmények

Hirdetés