Amazfit GTR 3 Pro - szintkülönbség

Megnyerő minimalizmussal és sokrétű szoftverrel ugrik szintet az Amazfit – de hova?

Hirdetés

Külső, kezelés, csomagolás

A minap ecseteltem egy jó Realme telefon kapcsán, hogy mennyire elcsépelt lett a Pro, Max vagy Ultra utótag, mindenféle pluszjelentést súlytalanítva. A névhasználati nagyotmondás a kütyüpiacot is elérte, és őszintén nem tudom, mitől professzionális egy 30 rugós TWS füles, egy profi óráról meg inkább egy utótagot nélkülöző Apple vagy Garmin termék jut az eszembe. Tesztalanyunk is jobban járt volna, ha Amazfit GTR 3+ névvel illetik, elvégre a sima GTR 3-at turbózták fel hőmérővel, zenetárhellyel, méretesebb AMOLED kijelzővel, Bluetooth-hívásfogadással és Alexa hangasszisztenssel – ám okosabb ettől nem lett, ahogy hiányzik a mobilfüggetlen adatkapcsolat, a fejlett értesítéskezelés vagy a Connect-féle sportadatbázis.


[+]

Tulajdonképpen az Amazfit maga a profi, ahogy a 70 rugós keretbe beletuszkolta a letisztult, gyönyörű kivitelt, az 1,45”-es és 480 pixel átmérőjű AMOLED panelt, az edzett óraüveget, az 5 ATM védelmet, a gondos alumíniumtokozást, a két jó gombot koronával, a mikrofont, a hangszórót, a 2,3 GB zenetárhelyet gyors WiFi átvitellel, a harmadik generációs pulzoximétert, a giroszkópot, a gyorsulásmérőt, a kétcsatornás GPS-t, az alti-barométert, az iránytűt, a hőmérőt és a fénymérőt.


[+]

A költségsapkából üveg- vagy kerámiahátlapra és Qi töltésre már nem futotta, ezért suta, mágneses kapszula tölti a GTR 3 Prót a plasztik hátlap felől, és szintén nincs NFC az órafizetéshez, amit ennyiért már elvárok – EKG-t vagy vérnyomásmérőt nem feltétlen. Ezekkel a kompromisszumokkal együtt lehet élni a konkurencia alá árazva, a 22 mm-en cserélhető bőrszíjas Amazfit pedig jól áll a tárgyalóteremnek – úszni a fekete fluoroelasztomer változatottal érdemes. A viselés kifejezetten kényelmes és a jó csattal stabil, mert bár 46 x 46 x 10,7 milliméteren az Amazfit újdonsága határozottan férfióra, 42 grammos össztömeggel könnyűsúlyú egy Fenix 7X-hez képest.


[+]

Mondjuk az mStore-tól befutott fekete pakk is légies, hiszen csak az óra, a leírás és az USB-A túlvégű kábel van benne adatátvitel opciója nélkül, így rá is rátérhetünk a beüzemelésre a Zepp iOS/Android alkalmazással, majd az elégedett csettintésre a remek fényerejű, tűéles, kirobbanó színekkel és kontrasztokkal operáló AMOLED panelt meglátva. A csuklókellékek között ritka méretes képernyőt kapunk, ami gyorsan reagál az érintésekre és ügyesen szabályozza a fényerőt éjjel-nappal.


[+]

A rezgőmotor is megfelelő hangos visszajelzés opciójával, az egyetlen kifogást a korona ellen tudom emelni. A létével nincs gond: praktikusabb a függőleges görgetés vele, mint a panelt vadul simogatva, ám az Apple Watch koronája precízebben és jobb haptikus visszajelzéssel lépdel különböző sebességű tekergetésre.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés