Megérkeztek a Garmin csúcsórái

A sportszakértő Fenix 7 három méretben kapható 10 ATM védelemmel és jókora tárhellyel.

A szűk egy hónapja kiszivárgott újításlista és a Venu 2 Plus startja után most már hivatalosan is itt a Garmin csúcsszériája: a Fenix 7. Három méretről beszélhetünk: a legkisebb a Fenix 7S 42 x 42 x 14,1 milliméteren és 58 grammon, 11 nap átlagos használattal töltésenként, ami 14-re nyújtható kellő napfény alatti töltés esetében, hiszen ezt is tudja a transzflektív, 240 x 240 pixeles színes kijelző.

A Fenix 7s egyik női változata
A Fenix 7s egyik női változata

A középső versenyző a Fenix 7 47 x 47 x 14,5 milliméteren és 73 grammon, 18/22 napos használattal és 260x 260 pixeles kijelzővel. A Fenix 7X végül igazi monstrum: nem kevesebb, mint 89 grammot nyom, 51 x 51 x 14,9 milliméteren sportteljesítmény hordani, cserébe 28/37 napot bír töltésenként, 89/122 óra folyamatos GPS használatot, végül 62/139 napot expedíciós módban. Mindhárom variáció szálerősített polimervázat kapott 10 ATM és akár napelemes zafírüveg védelemmel, illetve titán DLC bevonattal.

A Fenix 7
A Fenix 7

Hátul negyedik generációs, üveggel védett pulzoximéter dolgozik, belül pedig háromtengelyes iránytű, GPS, GLONASS, Galileo műholdakat használó, többsávos navigációs egység, gyorsulásmérő, giroszkóp, és hőmérő. Megvan a Bluetooth mellett a WiFi modem az önálló adatcseréhez és 32 GB alkalmazások, térképek és zene tárolására. Opció a Garmin Pay mobilfizetés és egy rakás kapcsolódó kiegészítő, így pulzuspánt használata.

A Fenix 7X
A Fenix 7X

Megmaradt a szokásos öt kezelőgomb egy-egy új funkcióval, viszont opció az érintéses kezelés is, ami gyakran kapóra jöhet, például a TopoActive vagy SkiView térképek mozgatásához és zoomolásához. Van pár új sporttrükkje is az óráknak: például a stamina, azaz a pillanatnyi erőnléti állapot kijelzése és a változás előrejelzése, amely segít az aktuális edzésterhelést és a regenerálódást optimalizálni.

A Fenix 7 bőrszíjjal, a hátlap felől
A Fenix 7 bőrszíjjal, a hátlap felől

A zseblámpa is bejött a képbe, ami nemcsak tájékozódni segítheti éjjeli edzés során, SOS módban villog is, hiszen adott a balesetfelismerés. Fontos a mobilkapcsolat is a Garmin Connect és Connect IQ alkalmazásokkal karöltve, az órák pedig mindenféle értesítést megjelenítenek, válaszadás lehetőségével. A Fenix 7, 7S és 7X napelemes zafírüveg változata egyaránt 375 ezer forinton nyit Magyarországon.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés