Amazfit Neo - azok a boldog 90-es évek

Úgy néz ki, mint egy kvarcóra a kilencvenes évekből, de ez csak a látszat. Egy korrekt kis aktivitásmérő karperec tudását rejti a múltidéző design.

Bevezető

Oké, engem ezzel a formatervvel megvettek kilóra. Most minek titkoljam, hiszen én is az a generáció vagyok, akinek még a gimiben is kvarcórája volt (tachymeter funkcióval!), másoknak meg volt rajta számológép, megint másoknak valami alapszintű játék, de persze a sokzenés cuccok mentek a legjobban. És az is mennyire megmaradt, hogy ha pont úgy jött ki az órarend, hogy egészkor a kazah mezőgazdaság európai hatásairól hallgatunk valami tök lényegtelen anyagot, akkor egy perces eltéréssel a fél osztály csuklóján végigment a csip-csip, ami jelezte, hogy mennyi az idő… Oké, a kvarcóra önmagában nem csak ezt a digitális kijelzős megoldást jelentette a terminológia szerint, de a köznyelvben mégis így ragadt benne.


[+]

Az Amazfitnél pedig úgy gondolták, hogy erre a retró vonatra fel lehetne ülni, szóval megcsinálták a Neo nevű modelljüket (aminek már a neve is minden szempontból hibátlan rengeteg áthallással, bár ezekre lehet, hogy nem is gondoltak), ami funkcionálisan nem egy különleges termék, de a design szempontjából teletalálat. De amúgy nincsenek egyedül az ötlettel, találtam egy-két hasonló cuccot (például az Skmei is csinál ilyesmit, bár kevesebb funkcióval), de az Amazfit azért nagyobb név (ma már) és mondhatni, hogy van némi tapasztalatuk az ilyen viselhető elektronikai termékekkel, ha már ők csinálják a Xiaomi számára a Mi Band cuccokat. A Tomtop pedig volt olyan joviális és elküldte a terméket tesztre.


[+]

A Neo kapcsán igazából két dolog érdekelt nagyon: hogyan fogják megoldani az értesítések kezelését, illetve mennyire tudnak ragaszkodni minden szempontból a terméket fémjelző formatervi és műfaji sajátosságokhoz. Attól nyilván nem féltem, hogy az üzemidőben csalódnék (28 napot ígér a gyártó), attól viszont egy kicsit igen, a képeken menőnek tűnő termék mennyire lesz majd a való életben bóvliszagú. Amúgy nem lett az.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés