Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• fsb1000

nagyúr

válasz krisz74 #3406 üzenetére

Üdv!
    Az E100 kisebbek ágyúja (128mm) megegyezik az E75/Maus ágyújával, kissé eltérő paraméterekkel.
    A nagyobbik (150mm) lövegnek meglepő módon kisebb a penje. Az a 11 pen különbség nem tűnik soknak, de más ismeretlen faktorokkal együtt azt eredményezi hogy sokkal pattogósabb, mint a 128-as.

Régebben azt hittem prémlőszerrel jobb lesz, de a saját statisztikám azt mutatja, hogy nem. A távoli lövések sokkal gyakrabban pattannak prémlőszerrel, talán a normalizáció hiánya miatt.
    Szóval majdnem mindegy, hogy a 150-esben prém lőszer t töltünk vagy sem. Ha valaki nagyon ügyes és tudja váltogatni, akkor közelharcban segíthet.

A 150-es nagy előnye a magas sebzés és hogy adott szituban HE-vel is érdemes lőni a legkeményebben beforgatott tankokat is. Én mindig a löveget lövöm HE-vel. Ha 2x sikerül ellőni, onnantól már halott az ellenfél. A 150-es Hátránya a hosszú töltési idő, ezt szokni kell. Amúgy meglepően pontos a 0,4-es érték ellenére is.

Szóval mindent összevetve érdemes a 150-est kifejleszteni, de ennek hiányában is jól játszható a tank, ha elég agilisek vagyunk, merjük felvenni a sebzést és az alját rejtegetjük amíg lehet.
    A beforgatós taktika is segít, de a goldammos t9-t10-ek simám átlövik.. lehet 45 fokban is. Szóval nyomulni kell és tarolni, amíg a HP el nem fogy. ezer alatt a többieket előre engedni. Ha pálya/ellenfél miatt ez nem müxik, akkor távolról sznájperkedni... bár szerintem nem arra való ez a tank, de azért elég hatékony mikor távolról 8-900-akat sebez. (érdekes közelre inkább átlag alattiakat)

Az E100 legnagyobb ellensége ha a csatában van 4-5 arty. Márpedig ez gyakori eset Elsődleges célpont.
    A kis tankoktól nem kell annyira félni, mint Maussal vagy JagPZ-vel, mert jól fordul, toronnyal lehet követni a legtöbb rohangászós tankot. Nem is szoktak úgy letámadni, mint amikor Maussal megyek.

Sokaknak nem megy ezzel a tankkal, szerintem csak rá kell érezni a stílusra és elfogadni hogy nem a legjobb T10-es. Szakaszban akár Maussal támogatva nagyon lehengerlő tud lenni.

Új hozzászólás Aktív témák