- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
Aktív témák
-
P.H.
senior tag
Bővebben: link
STATUS
Microsoft has confirmed that this is a problem in the Microsoft products that are listed at the beginning of this article.
This problem was first corrected in Microsoft Windows XP Service Pack 2.
This problem was first corrected in Microsoft Windows 2000 Service Pack 4.
Ez zavart meg, az article 2005. júniusi.
Offline defrag - Ezt megjegyzem, gyönyörű szinesztézia
[Szerkesztve] -
P.H.
senior tag
Ahogy kutakodtam a neten és belebotlottam a bcupdate2.exe-be, akkor nekem is eszembe jutott (az SP2-ben is él még ez a probléma?), csak az a furcsa, hogy pénteken volt defragolva ez a partíció, és a főkönyvtárban mindig kevesebb, mint 10 file volt/van. Újra lesz téve a Windows teljesen este, csak az a 2 bináris file zavar a főkönyvtárban (a BOOTEX.LOG mióta bináris?). Amúgy Bootvis/Optimize System utáni újraindítás után jött elő a dolog, előtte volt vagy 50 normális újraindítás (tűzfal- és antiviruscsere, Norton ment le, nem egykönnyen adja meg magát). Tudom, hogy a Bootvis nem erre való elsősorban, és nem is ''hivatalos'' program, nem lehet, hogy ez okozott gondot?
Pusztán az okokra vagyok kíváncsi, mert most épp nincs a vinyón nélkülözhetetlen dolog, de nem szeretnék ebbe belefutni mégegyszer.
[mod]: Apropó, az ''offline defrag'' a Te szótáradban a ''átteszem másik gépbe a vinyót, egy másik Windows indít, és onnan Defrag''-ot jelent?
[Szerkesztve] -
P.H.
senior tag
válasz
[pod]Diablo #150 üzenetére
az tavaly nyári kérdés, a topicot én hoztam fel most
-
P.H.
senior tag
A következő problémát vetném fel: majdnem egy éve folyamatosan (24 órában) 100% terheltségen működő gépem tegnap este egy újraindítás után az
NTLDR is missing
Press CTRL+ALT+DEL to restart
üzenetet dobja fel, és pár karakter a képernyőn színes hátterű grafikus karaterre változik (5-6 db szétszórva, mindig ugyanazok). Floppy-m nincs, Recovery Consolból se CHKDSK /p vagy /r, sem FIXMBR/FIXBOOT, sem kézi másolás, sem Windows repair install nem segített. A főkönyvtárban van egy HUADIO.TMP és egy BOOTEX.LOG file, mindkettő futtatható kódnak néz ki (bináris, MZ prefix, csak TYPE-pal tudtam megnézni). Recovery Consolból látszik a teljes vinyó, kezelhető, a főkönyvtárban minden megvan (NTLDR, NTDETECT, ...).
Config: dual 866, 512Mb, 160+80Gb Maxtor (a 160-asról van szó, egy partíció, aktív hűtéssel), Windows XP Professional, AVG, Outpost Pro
Kérdésem az lenne, hogy ez lehet valamilyen vírus, vagy fizikai hiba, vagy legjobb esetben logikai (úgyis újra lesz húzva a Windows, újraparticionálással, tehát ez utóbbi a legjobb eset). Neten nem találtam vírusra utaló nyomokat, viszont azt igen, hogy egy esetben Windows reinstall után közvetlenül újra előjött az üzenet. Tehát vírus (lyuk van a védelemben), fizikai hiba, vagy NTFS logikai hiba lehet ez?
Aktív témák
Hirdetés
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- LENOVO ThinkSystem NVIDIA Quadro RTX 6000 24GB PCIe Passive GPU
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest