- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- iPhone topik
- Yettel topik
- Csúcstámadó és kompakt tablet is érkezett a Xiaomitól
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Mobil flották
- Huawei Watch 4 Pro - kívül-belül domborít
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
-
Mobilarena
A témában tilos az aktivátorokkal, vagy egyéb illegálisan történő aktiválással kapcsolatos hozzászólás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolka95
őstag
Kb 1-2 órán belül elment a wifi 3x-or. Ekkor ment használta a wifit a laptop és a droidos teló. Mióta ki van kapcsolva a laptop nem ment el a wifi. A win8 zavarhat be. De pontosan miért? IPv6 miatt?
-
zolka95
őstag
Sziasztok!
Szerintem egy elég nagy hibát találtam a rendszerben. Windows 8-cal még nem volt baj, de 8.1 óta a wifin gyakran nem volt net. 2 teló használta, 1 pc kábelen csatlakozott. Konkrétan nem 8.1 óta volt ez a baj, hanem egy idő után kezdődött. Először egy TP-Link WR-741N routerem volt. Csak akkor ment el a wifi ha kuzinom nálam volt és iphone 4-gyel használta a wifit. Ilyenkor fél órán belül tuti, hogy elszállt a wifi és rebootolni kellett. Az megoldotta. Ha csak androidos teló volt wifin akkor nem volt ilyen gond. De egy idő után már ha csak droidos teló használta akkor is elment a wifi. Vettem egy TP-Link 1043ND routert. Ugyanúgy megmaradt a hiba. Már az előző routeremnél is írtam a megfelelő topicba, hogy mi lehet a gond. Az ajánlott beállításokat használtam a routeren, de hiába. Tuti nem ott volt a hiba. Windows 7-et visszaraktam és azóta nincs ilyen gond. Ekkor még úgy gondoltam, hogy az alaplapom win8-as driverei hiánya miatt volt ez az egész.Tavaly előtt a családban valaki kapott laptopot Win8.1-el. Eleinte semmi gond. Ott egy droidos tab van és most egy Lumia teló.
Náluk a wifi ugyanúgy elment. Ők nem értenek hozzá, nem rebootolták a routert stb. Vettek egy usb sticket, azóta jó.
Én is azt hittem, hogy egy ez a baj, bár furcsálltam, hogy ilyen hamar csak úgy tönkre megy a hálókártya.Tavaly karácsonykor egy másik rokonom vett laptopot Win8.1-gyel. Ma kezdte el csinálni azt amit nálam. Már harmadjára. A reboot segít, de idegesítő. Tegnap kerestem frissítéseket a windowson, leszedtem, újraindítottam. Kiírta, hogy "felkészülés" asszem és 30%-nál megállt, elment a wifi, még a tv is. Legalábbis a csatorna amit épp néztem. Router rebootoltam, a gép azonnal újraindult, lett wifi és visszajött a tv adás is.
.NET 4.5-ös verzióját szedte le a frissítés. Erre emlékszem.Eddig azt hittem a win8-cal nálam van a hiba, mert nincs hozzá driverem. Erre tippeltem. De most ez, plusz a másik rokonomnál is rossz a wifi ez sztem összefügg.
3 különböző hely, 3 különböző netszolgáltató, 3 különböző router. Tehát biztos nem a szolgáltatóval van a baj.
Zagyvarékas - PR Telecom - TL WR1043ND, Jászladány - UPC - TL WR843N, Budapest - Digi - TL WR741N.Erről mi a véleményetek? Mivel nálam sem egyböl jött elő ez a hiba, lehet hogy nálam is egy update után történt + a másik rokonomnál is egy frissítés okozhatta. A 3. rokonomnál is szerintem, ahol most vagyok.
Én kb fél-egy éve raktam vissza a win7-et. 2. rokonomnak pár hónapja volt gond a wifivel (stickkel nem). És most tartok a 3.-nál. Ennek a 2 új laptopnak voltaj win8-as driverei, tehát ez a hibalehetőség kizárva.
Mikor nekem volt ez a problémám és segítséget kértem, valaki mondta, hogy a Win8 az IPv6-ot tartja előnyben, amit még magyarországon nem sok szolgáltató használ (én így tudom).
Ti mit gondoltok erről?
Talán a TP-Linkkel lenne a baj? Az 1043ND-re még rá is van írva, hogy Win8 compatible. Nem hinném, hogy ez lenne a gond.
-
zolka95
őstag
A windows fájlkezelő nem mutatja a zenefájloknál az album előadóját, bitsűrűséget stb.
Az összes fájlba bele van írva az album előadó, sorszám stb. A OneDrive mappában vannak ezek, előző win8 rendszeren másoltam be őket a onedive-ba. Most újratelepítettem, letöltöttem őket és nem írja ki az adatokat. Miért?
kép1 -
zolka95
őstag
válasz
szallasi007 #49759 üzenetére
TP-LINK TL-WR1043ND V2.1 routerem van és most jelenleg ki van húzva csak a modemre van dugva a gép
Ezen az oldalon lefuttattam egy IPv6 tesztet.
ezeket az eredményeket kaptam:
kép1
kép2
tehát ez a modemes teszt
de viszont az előző hsz-ban lévő kép akkor készült, amikor a modemre volt dugva a gépem, tehát akkor a modem vagy szolgáltató nem engedélyezi a IPv6-ot?aztán ha rádugom a routert még rosszabb
eredmény: kép3
a routerre azt írja, hogy nincs IPv6 cím
lehet igazad van, hogy nincs bekapcsolva az IPv6 a routerende ha a modem van csak bedugva a windows-ban azt írja IPv6-nál, hogy "Nincs hálózati hozzáférés" tehát azzal is gond van
sajnos ez már nem ide tartozik, de remélem válaszolsz
azt hittem a windows-ban is lehet a hiba"Vagy eddig win7 alatt működött és most nem működik?
mire használod az IPv6-ot egyébként?"win7-et régen használtam, mióta megjelent a win8 azóta azt használom, a win7-re nem emlékszem ott nem voltak gondjaim
egyébként azért baj ez az IPv6, mert néhány oldalon nem tölti be a képeket (pl: facebook), a firefox weboldala egyáltalán be se jön a routeren, de ezt csak rövid ideig csinálja viszont gyakrabban előfordul
és anno azt írták, hogy az IPv6-tal lehet a gond
ezek utána a tesztek alapján pedig már szerintem is az miatt van ez a gondvagy a szolgáltatóval van valami gond (PR-telecom) vagy a windows-zal?
-
zolka95
őstag
Sziasztok!
Valaki megtudja nekem mondani, hogy win8.1-en miért nincs IPv6 kapcsolat?A frissen telepített windows-on is ezt írja és az előzőn is ezt írta.
A szolgáltatónál van a probléma? Vagy esetleg az alaplapom régi, amin a hálókártya van? (Gigabyte EP45-DS3L) -
zolka95
őstag
Sziasztok!
Egy mappát hogyan tudok beállítani úgy, hogy a OneDrive-ra mindig feltöltse, ha másolok oda valamit. Tehát olyan legyen mint az intézőben a OneDrive mappa csak külön. Lehet ilyet? -
zolka95
őstag
Sziasztok!
A fejhallgató és hangfal közül néha nem tudom beállítani, hogy melyik legyen az alapértelmezett, mert nem mindig ismeri fel az usb-s fejhallgatót.
[kép]
A fejhallgató mindig be van dugva, világítanak is a ledek. Az eszközkezelőben kell valamit beállítani, hogy mindig felismerje vagy a bios-ban? -
zolka95
őstag
Sziasztok!
Az alkalmazásoknál nincs hang, ha egy másik csempét nyitok meg.
pl: skype, chrome win8 módban futtatásánál. Az lenne a kérdésem, hogy be lehet-e állítani, hogy a hangot ugyanúgy adja akkor is ha más csempét nyitok meg?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• a Microsoft Windows 8 és Windows 8.1 (Blue) egyaránt a topic témája
• tilos a warez
• Windows Store - alkalmazások
• hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- iPhone topik
- Autós topik
- Gaming notebook topik
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Panasonic LCD és LED TV-k
- Milyen TV-t vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- Antivírus szoftverek, VPN
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával, hibátlan működéssel
- 15" Workstation: Lenovo Thinkpad P1 gen1/gen2 // P52 // P52s // P15 gen1 // FHD, 4K oled touch
- NEC MultiSync V421 monitor (42") 1920 x1080px
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged