Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• Gülredy

tag

Sziasztok!

Az lenne a gondom, hogy az utóbbi 2-3 hónapban nagyon belassult a windows betöltési ideje. Eddig kb 1 perc alatt betöltött teljesen a windows, most már meg kell vagy 4-5 akár 7-8 perc is mire feláll teljesen a rendszer és nem tekeri a winchestert folyamatosan.

A superfetch és a windows search szolgáltatásokat letiltottam még amikor felraktam a windows-t (már lassan egy éve).

(mscofnfig) Automatikus indításban összesen 5 program előtt van pipa, ezek:
    ESET smart security(NOD 32) ; Realtek HD audio manager; Registry Clean Expert; DAEMON TOOLS; Catalyst control center
    Persze van még ezeken kívül jópár program, de azok nincsenek engedélyezve hogy induljanak rendszerinduláskor.

Nem tudom miért lassulhatott be ennyire de sokszor ha gyorsan kellene valamit megnézni a gépen,idegesítő hogy állandóan várni kell rá.

A konfigurációm: AMD phenom x4 (3,1 ghz) 4giga ram, Ati hd 4870, gigabyte ga ma790gp-ds4h

Előre is köszönöm a válaszokat!

• Gülredy

tag

válasz Sub-ZeRo #35581 üzenetére

Nem mert aki hozzáfér a géphez az idegen személy lett volna, és nem akartam volna, hogy nyúlkáljon a gépben, a dokumentumok között, meg akár törölhessen is (kibaszásból) akár a programfiles-ból akár a windows mappából.
    A másik meghajtón is lett volna pár fénykép amihez nem akartam volna hogy hozzáférhessen.

Tudsz valami megoldást mondani?

• Gülredy

tag

válasz Sub-ZeRo #35579 üzenetére

csináltam egy másik felhasználót először, aminek azt adtam névnek hogy Vendég, és azon akartam letiltani a c meghajtó megtekinthetőségét, de nem volt benne a listában, így gondoltam az authenticated users (vagy valami ilyesmi) az lehet, és annál megpróbáltam leállítani a c meghajtó megtekinthetőségét, pontosabban csak egy pipát raktam a "List Folder Contents" mellé a deny oszlot alatt.

• Gülredy

tag

Sziasztok nem tudom jó helyre írom-e de nagyon sürgős segítség kellene!!

A helyzet az, hogy a gépem több ember is használja, és az ő jogaikat korlátozni akartam, olyan szinten, hogy a C meghajtón ne tudjanak semmit se csinálni, a d meghajtón is csak néhány mappához férjenek hozzá.
    Nos ez saját figyelmetlenségem végett balul sült el, de nagyon.
    A következőket tettem:
    Total commanderben a C meghajtón jobb kattintás --- properities -- security --- majd itt az authenticated users-nek letíltottam a mappák listázhatóságát. (csak e mellé raktam pipát a deny rész alatt máshol sehol sem volt semmi pipa)

Ez azt eredményezte, hogy nem látom az adminisztrátori felhasználói jogokkal rendelkező profilom alól a c meghajtót, nem tudok még egy msconfig-ot se semmit sem elérni, mondván "Windows cannot acces the specified device, path, or file. You may not have the appropriate permissions to access the item."

Mivel sem az F8as bootolásnál nem volt safe mode, sem pedig windows alól nem tudtam beállítani ezt, beraktam egy windows cd-t és csináltam egy system restore-t 2 nappal ezelőttről, így bejött az f8as bootolásnál a safe mode, és előhoztam a rejtett adminisztrátori fiókot.
    De a probléma továbbra is fent áll. A c meghajtót még az adminisztrátorból sem érem el, mondván az adminisztrátor letiltotta (hova menjek innen feljebb?). Viszont az msconfig már bejön.

Arra kérnék segítséget, hogy hogyan tudnám visszaállítani a jogot, hogy a c meghajtó listázható legyen!
    Aki tud segíteni az feltétlenül segítsen nagyon fontos lenne, és sürgős is!!

Előre is köszönöm szépen!

Aktív témák