- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Légies iPhone halvány színei
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
MasterDeeJay #57 üzenetére
. Reméljük ennél jobban nem szigorodik a kompatibilitás a következő pár évben.
-
válasz
MasterDeeJay #53 üzenetére
Elvből nem Rufusolok maradok a cégen belüli eszközöknél, ha OS-manipulációról van szó. jó lesz az a két registry bejegyzés, amit a videó is mutat.
-
válasz
MasterDeeJay #27 üzenetére
Arra leszek kíváncsi, hogy a gyerkőc i7-5600u-val szerelt laposára fel tudom-e applikálni
. SSE4.2 mondjuk pipa
. Mivel amúgy tök jó gépezet, yútúbot néz rajta + egyszerűbb játékokat tol (dedikált 540M grafika!, 16GB ram), teljesen jól pörög, kár lenne kukázni.
-
válasz
MasterDeeJay #44 üzenetére
-
válasz
MasterDeeJay #40 üzenetére
Értem, csak ha a raktáros gépe is kint lóg a neten egy olyan géppel amelyiken egy OS fut amiből az MS kifilézte azon lassító tapaszok jelentős részét melyek a már nem támogatott CPU-kat védték, akkor sebezhetőek.
-
válasz
MasterDeeJay #38 üzenetére
De ennyire nincs pénze a cégnek fejlesztésre?
Mert ez az "elég a géppark " kapacitása kicsit olyan mint amikor valaki Wartburggal megy Galyatetőre. Végül is az is felmegy a szerpentinen mint egy mai X6-os csak kicsit jobban erőlködik. -
petakpa1
őstag
válasz
K10-en (pl. Phenom 2 X4-en) nincs kedved kipróbálni? Azok tudják a POPCNT-t és SSSE4A-t, de SSE4.2-t már nem, azaz elméletileg nem kellene mennie, de kíváncsi vagyok rá hátha mégis elég csak a POPCNT...
-
3shae
aktív tag
válasz
Én inkább azért vagyok szomorú, hogy pl egy i7 6xxx 7xxx de akar Ryzen 1xxx nem w11 kompatibilis.
-
Csorbi
addikt
válasz
MasterDeeJay #31 üzenetére
És mi a Core2 feladata? Mert kb. már böngészésre is édeskevés, mert nem bír el tartalmasabb weboldal megjelenítésével, biztonságos körülmények között. Multimédia dettó, filmlejátszásra meg a hozzá kiválóan passzoló Windows 7 is untig elégséges. Mi az, amihez Core2 + mindenáron Windows 11 kombó kell?
-
válasz
Akkor majd az első SSE 4.2 utasítás használatakor omlik össze a Windows.
-
Csorbi
addikt
válasz
Én nem vagyok szomorú miatta. Vistát se akartam 486-osra telepíteni soha.
A moddolásnak, őszintén, mi értelme itt? Ez már kb olyan mintha valami nem fér be valahová, én akkor is be akarom tolni mert én vagyok az erősebb. -
King Unique
titán
válasz
Ez nem újdonság, már év elején tudni lehetett a hírek alapján, meg hogy csak a 15+ éves muzeális Core 2 és annál régebbi CPU-kat érinti.
Megkerülni meg elvileg nem nagyon lehet, a téma topikjában ez is ki lett fejtve. -
Szirtimorc
senior tag
válasz
MasterDeeJay #22 üzenetére
Próbáltam fölrakni Intel Xeon E5-2666 v3-ra Rufussal, de nem indult el, nyűgösködött mindenre. Sokat nem tököltem vele, majd egyszer
-
válasz
MasterDeeJay #24 üzenetére
"...nem lennék meglepve ha még rakás kód is lenne benne a 90-es évekből."
Az alap szoftver, a Windows NT 3.1. De sok dolgot átvehettek az OS/2-böl. (1991)
Az IBM profi volt a Microsofttal kötött hátrányos üzletekben.
Az IBM-DOS-t, MS DOS néven forgalmazhatta a Microsoft.
Miután a DOS leavult, Az IBM megrendelte OS/2-t, ami Microsoft termék is lett. Miután az OS/2 fejlesztését feladta az IBM, a PC üzletágát is eladta.
ArcaOS néven kezdte forgalmazni az Arca Noae nevű amerikai cég, miután felvásárolta az OS/2 jogokat hozzá.Mondanám, hogy az ArcaOS alternatívája lehet a Windowsnak.
De nem teljesen. Csak 32 bites. Drága, rövid a terméktámogatása.
A legújabb programokkal sem feltétlenül kompatibilis.
Szóval nem alternatíva. -
válasz
MasterDeeJay #21 üzenetére
"... szerintem az userre kellene bízni a döntést, de persze úgy hogy vízjellel lenne ellátva jobb alul hogy nem támogatott rendszer."
Ez azért nem ennyire egyszerű.
Két lehetőség van.
A teljes kompatibilitás okán szoftveresen emulálod a hiányzó szolgáltatásokat.
Ráhagyod a felhasználóra. De ennek előbb - utóbb sírás lesz a vége. Az adatvesztés csak idő kérdése.Nagyon úgy tűnik, az alapjaitól újra kellene írni a Windowst.Ha most alternatív megoldásokkal is megtűzdelik a Windowst, mindenki sírni fog. Egyre kiszámíthatatlanabb módon fog működni a Windows.
A Windows 11 utolsó, telepíthető formája frissítés kap még egy ideig.
Utána is biztonságosabban, mint a régebbi Windowsok. -
válasz
MasterDeeJay #19 üzenetére
Teszek egy próbát. A fenti parancsok után 24h2 rufus mindentixelt usbről indított setup.exe úgy néz ki települ. Ugyanakkor nehezítésnek a legkorábbi kiadást upgradelem. Legacy mód, ivy bridge xeon.
A recovery/boot partició 50mb csak,nem 500 ennél elakadhat .lassú lesz, írok hogy felment-e.
Ha igen akkor továbbra is működik a rufus mód nem támogatott hardveren. Minimumnak azért core2, 4Gb ram, 120gb ssd alá nem adnám.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hegesztés topic
- Windows 10
- Házimozi haladó szinten
- Milyen TV-t vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Nintendo 3DS és DS topic
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Nagyrobogósok baráti topikja
- További aktív témák...
- Gigabyte B450M S2H + Ryzen 5 1400 kisebb-nagyobb hibával
- Nokia 105 4G (2023) charcoal, Nokia 110 4G (2023) midnight blue
- ASRock B550 PG Velocita + Ryzen 5 3600 + 32GB (4x8GB) DDR4 3600Mhz CL18
- Philips 58PUS8505 Smart LED Televízió,146 cm, 4K Ultra HD ,Android, Ambilight, HDR10+ KIJELZŐHIBÁSAN
- Canon EOS 250D kiegészítőkkel, táskával (CSAK 200 expoval !!! )
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- LG UltraGear Gaming Monitorok: KÉSZLETKISÖPRÉS -30%
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest