Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• borg315

aktív tag

válasz J.R.Ewing #10 üzenetére

pont most akartam kb. uezzel egy uj topicot nyitni, meg jo h rakerestem :)

sz'al maximalisan egyetertek a topicnyitoval - wikit a ph!-be!

1. szamos emberke ''marad le'' az evek soran, socketek/chipsetek/.. jonnek-mennek, viszont amikor kene gep/mem/.., hirtelen jol is jonne egy osszefoglalo, h mi szamit, mi nem, mi a sz@r, mi nem, stb..

2. a mostani forum oriastopicjaibol ordit az igeny egy wikire - temankent egy faq-val.. nem veletlenul dagadnak a szakmai fotopicok sokezresre - ugyanazok a kerdesek ismetlodnek, es bevallom, nem karhoztatom azokat, akik nem nezik vegig a hozzaszolasok ezreit..

3. pld. a videokartyas topic eleje _kiraly_. szepen, tomoren, erthetoen osszefoglalva, h mi szamit, mi nem, mire erdemes figyelni, stb. en pld. videokartya-kereseshez ezt hasznaltam fel, es ennyi eleg is volt h reszletesebben utananezzek annak, ami erdekelt - kismillio szerianak nem lehet utananezni, de ha az ember egy jo leirasbol le tudja ezt szukiteni 2-3-ra, az mar ooooriasi segitseg..

4. az igeny is - imo - nagy erre. a web info resze igen nehezen hasznalhato: a termekinfonal csak az van ott, amit tud, amit a tobbiekhez kepest NEM, az persze nincs. a termekismertetok mindig istenitik a termeket, aki pld. nem tudja h az inno3d vga-karik milyenek (tisztelet a kivetelnek), az sose fog rajonni a termekinfokat bongeszve.. es most tegye fel ezredszerre is a topikban, h ''hu ez az inno3d jo olcso, megeri szerintetek?) stb..

5. a versenytarsak hianya/gyengesege: nem nagyon ismerek hasonlo es jol hasznalhato oldalt.

sz'al, milyen wikit kivan a magyar hw irant erdeklodo ember? ;)
    - alkatresztipusonkent 1-2-oldalas ismerteto, kalyhatol a tipusvalasztasig.
    - alkatresztipusonkent faq.

egyeb:
    - nagy alkatresz-adatbazis. igen, osszehasonlitassal. _az_ adatbazis. amire mindig is vagytunk. a ph! mogott allo lelkes emberekkel sztem van esely feltolteni.

a wikit vszleg erdemes lesz egy szukebb szerkesztoi stabbal csinalni, aktiv es megbizhato emberekbol, mert ott letok nemi trolling-veszelyt (pld. a vga-knal naponta 5x megjeleno ''nvidia a kiraaaaaly'' title, stb.). a nagy alkatresz-adatbazisnal viszont meggondolando a ~szabad hozzaferes (mondjuk ph! user-loginnal, egy megfelelo user-szint felett).

sztem ez a 2 feature oriasi lokest adna a ph!-nek, hihetetlen forgalmat generalna es meg a mostaninal is ;) nepszerubbe, ismertebbe tehetne. h miert nem en csinalom? :) nincs idom ra :( jopar eve.. de a ph!-t kedvelem, sz'al szivesen rabeszellek benneteket, h arassatok zajos sikert ;)

Új hozzászólás Aktív témák