Hirdetés
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Megjött Magyarországra a legnagyobb akkuval szerelt Redmi
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Megtalálták az akkumulátortechnológiai Szent Grált? - CES
- iPhone topik
- Huawei P30 Pro - teletalálat
Új hozzászólás Aktív témák
-
J.R.Ewing
tag
Nos a következő ötletem támadt.:
Épp teszteket olvasgattam a PH-n, amikoris utána akartam nézni, hogy pontosan, hogy alakult az elmúlt 1-2 év CPU utiterve, ugyanis fejlesztés hiányában nem nagyon foglalkoztam a témával ( lehet az öregedésnek is köze van hozzá
)
Ekkot jutott eszembe, hogy ahelyett, hogy ilyenkor google toolbarba az info, aztán mazsolázás, lehetne egy nagy tudásbázis a PH-n belül. ----- és akkor bang, heuréka
Van már wowwiki, ilyenwiki,olyanwiki, portáloknak (pl falanx.hu magyar közéleti portálnak), kluboknak, játékoknak, sorozatoknak (pl star trek wiki) stb stb.
Annyi lelkes,felhasználója van a PH-nak -köztük szakemberek-, hogy nem hinném, hogy nehéz lenne tartalommal megtölteni.
Feltételezem, hogy a többség ismeri a wikipediát, és az elvet amire épül.
Igen ez az ötlet sok kérdést is felvet, de nem hiszem, hogy olyan nehezeket, amiket ne lehetne megoldani.( Különben nem vennék át egyre többen a wiki-rendszert)
Tanulás szempontjából sem lenne rossz, hogy ha akarnám pl szépen egy főcsoportból elindulva végigklikkelgetve tudnám áttekinteni a procik fejlődését, és ha nem tudom, hogy mi az a HyperThreading, vagy EMT64 csak ráklikkelnék és az is ott van.
Érthetően, PH-s nyelven.
(tudom, most az jön, hogy a PH-s nyelv másoknak nem érthető
)
Miért fontos ez? Nos sok hardverleírás található magán a wikipedián is. Ez idáig rendben is van. De egyrészt főleg angolul, másrészt nem mindenki számára érthető formában, és nem biztos, hogy olyan nézőpontból közelítik meg a dolgokat, mint egy kifejezetten erre a témára specializálódott közösség tagjai, ahol gyakorlati tapasztalatok is bőven rendelkezésre állnak.
Persze, mindenki megtalálatja az őt érdeklő dolgot így is, tesztekben, cikkekben,fórumokban,esetleg kérdésben, de ez nem ugyanaz - és sokszor abból vana vita, hogy ilyen már volt, miért nem használod akeresőt.
Vannak fórumok, ahol szakik próbálják elmagyarázni a magamfajta érthetetleneknek, hogy ez vagy az, hogy működik (pl mostanában a tápos totyikot bújom), de sokkal jobb lenne azt a sok hasznos infót egy tudásbázis keretében elérni. (szerintem)
Szal nem 1000x 1000 embernek külön leírni vagy topikot nyitni arról, hogy mi a PFC, hanem csak annyit mondani, hogy nézd meg a wikiPHed!án.
Remélem nem az lesz a sorsa, hogy jön valaki lehülyézni, hogy egyrészt bányássza mindenki össze az amúgy megtalálható, de 1000felé heverő infót magának, másrészt úgysem lehetne, mert az egyik azt akarná írni, hogy az intel a szar, a másik meg, hogy az amd. Nem mondom, hogy a wiki rendszer tökéletes, de gondoltak ezekre a problémákra.
(ez más wiki-rendszerekben is felmerül, de kiküszöbölhető).
Inkább abban bízom, hogy a PH-s házigazdák is egy támogatandó ötletnek fogják tartani, és beágyaznak egy wiki rendszert a PH-ba. (csak balszélen klikkelnék egyet a menüben a wikiPHedia-ra)
Tudomásom szerint ingyenes, és nem olyan bonyolult megcsinálni (tudom, könnyen beszélek, mert nem én fogom csinálni
de talán még a látogatottságon is dobna)
Így kezdésnek ennyi, nem akarom mégjobban elhúzni a topiknyitót, majd menet közben ugyis megtárgyaljuk. Ha meg már valaki felfedezte a spanyolviaszt, akkor elnézést
Új hozzászólás Aktív témák
- Lexus, Toyota topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Milyen videókártyát?
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Horgász topik
- Háztartási gépek
- Google Pixel topik
- Banggood
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B650M R7 8700F 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4070 Super 12GB NZXT H510 Cougar 700W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3971, 94% Akkumulátor
- Dell Latitude E6410 i5 M560, Nvidia NVS 3100M 512MB GDDR3, 4Gb RAM, 250GB HDD, jó akku, számla gar
- Keresünk iPhone 16/16 Plus/16e/16 Pro/16 Pro Max
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Plus 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3355, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
)