Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• J.R.Ewing

tag

Nos a következő ötletem támadt.:

Épp teszteket olvasgattam a PH-n, amikoris utána akartam nézni, hogy pontosan, hogy alakult az elmúlt 1-2 év CPU utiterve, ugyanis fejlesztés hiányában nem nagyon foglalkoztam a témával ( lehet az öregedésnek is köze van hozzá :) )

Ekkot jutott eszembe, hogy ahelyett, hogy ilyenkor google toolbarba az info, aztán mazsolázás, lehetne egy nagy tudásbázis a PH-n belül. ----- és akkor bang, heuréka :D

Van már wowwiki, ilyenwiki,olyanwiki, portáloknak (pl falanx.hu magyar közéleti portálnak), kluboknak, játékoknak, sorozatoknak (pl star trek wiki) stb stb.

Annyi lelkes,felhasználója van a PH-nak -köztük szakemberek-, hogy nem hinném, hogy nehéz lenne tartalommal megtölteni.

Feltételezem, hogy a többség ismeri a wikipediát, és az elvet amire épül.
    Igen ez az ötlet sok kérdést is felvet, de nem hiszem, hogy olyan nehezeket, amiket ne lehetne megoldani.( Különben nem vennék át egyre többen a wiki-rendszert)

Tanulás szempontjából sem lenne rossz, hogy ha akarnám pl szépen egy főcsoportból elindulva végigklikkelgetve tudnám áttekinteni a procik fejlődését, és ha nem tudom, hogy mi az a HyperThreading, vagy EMT64 csak ráklikkelnék és az is ott van.

Érthetően, PH-s nyelven. :) (tudom, most az jön, hogy a PH-s nyelv másoknak nem érthető :) )

Miért fontos ez? Nos sok hardverleírás található magán a wikipedián is. Ez idáig rendben is van. De egyrészt főleg angolul, másrészt nem mindenki számára érthető formában, és nem biztos, hogy olyan nézőpontból közelítik meg a dolgokat, mint egy kifejezetten erre a témára specializálódott közösség tagjai, ahol gyakorlati tapasztalatok is bőven rendelkezésre állnak.

Persze, mindenki megtalálatja az őt érdeklő dolgot így is, tesztekben, cikkekben,fórumokban,esetleg kérdésben, de ez nem ugyanaz - és sokszor abból vana vita, hogy ilyen már volt, miért nem használod akeresőt.
    Vannak fórumok, ahol szakik próbálják elmagyarázni a magamfajta érthetetleneknek, hogy ez vagy az, hogy működik (pl mostanában a tápos totyikot bújom), de sokkal jobb lenne azt a sok hasznos infót egy tudásbázis keretében elérni. (szerintem)
    Szal nem 1000x 1000 embernek külön leírni vagy topikot nyitni arról, hogy mi a PFC, hanem csak annyit mondani, hogy nézd meg a wikiPHed!án.

Remélem nem az lesz a sorsa, hogy jön valaki lehülyézni, hogy egyrészt bányássza mindenki össze az amúgy megtalálható, de 1000felé heverő infót magának, másrészt úgysem lehetne, mert az egyik azt akarná írni, hogy az intel a szar, a másik meg, hogy az amd. Nem mondom, hogy a wiki rendszer tökéletes, de gondoltak ezekre a problémákra.
    (ez más wiki-rendszerekben is felmerül, de kiküszöbölhető).

Inkább abban bízom, hogy a PH-s házigazdák is egy támogatandó ötletnek fogják tartani, és beágyaznak egy wiki rendszert a PH-ba. (csak balszélen klikkelnék egyet a menüben a wikiPHedia-ra)
    Tudomásom szerint ingyenes, és nem olyan bonyolult megcsinálni (tudom, könnyen beszélek, mert nem én fogom csinálni :) de talán még a látogatottságon is dobna)

Így kezdésnek ennyi, nem akarom mégjobban elhúzni a topiknyitót, majd menet közben ugyis megtárgyaljuk. Ha meg már valaki felfedezte a spanyolviaszt, akkor elnézést :)

Új hozzászólás Aktív témák