Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Shadar
csendes tag
Rail Nomads Campba mikor érdemes elmenni AG Center előtt vagy ha azzal végeztem?
A térképen lehet valami jelőlőt lerakni hogy tudja az ember hol mi van?
-
nubreed
nagyúr
Los Felizben hogy a francba kell kiszabadítani a penitent -eket?
Pontosabban Griffith Parkban... -
sagajr78
tag
Akkor ha jól értem visszavitted Fletcher-t az arénába miután ő eltűnt onnan. Mikor visszatértél vele lennie kellett egy jelenetnek mikor ítéletet hirdet Mr. Manners Fletcher fölött és ekkor beleszólhatsz a dolgokba. Ha itt meggyanúsítod a nőt, mint aktuális szarkavarót, akkor ő elmenekül, kitör a nyílt pofozkodás a két frakció között és ekkor hív meg Manners az irodájába, teszi elérhetővé a rádiót és bíz meg a feladattal, hogy intézd el a nőt. Ekkor jelenik meg a térképen egy időre az aquaducts is ahová a nőszemély és követői menekültek.
Amennyiben a meggyanúsítás elmarad, úgy nem lesz leszámolósdi sem. Persze ehhez nem árt az sem ,ha mikor eltűnik Fletcher, te a nyomozás során az érintettekből kiszeded ennek hogyanját és mikéntjét is, mert ők mondják el a nő viselt dolgait (ehhez ugye a feleséggel, a két cinkossal, az őrrel is beszélni kell és kelleni fognak 10-es ass skill-ek).
-
-
sagajr78
tag
Csak csináld a nyomozósdit a ketrecbe dugott pasas dolgai után, akkor indul el az a mellékes történetszál aminek a végén vagy Manners-t és követőit gyilkolod halomra vagy a másik család női vezetőjét. Annak vége felé majd eljutsz az aqueducts-hoz. Viszont oda csak egyszer lehet elmenni, mikor bevállalod, hogy kinyírod a nőt. Ez majd azután lesz elérhető, hogy a ketrecből a fickó lelépett te pedig megkerested és visszahoztad, visszakaptad az elveszett csapattagodat és így tovább és így tovább. Ha ez még nem történt meg akkor addig ne várd a hely megjelentét.
Ezt követően több új feladat is aktiválódni fog a térképen, 2-3 új helyszínnel karöltve. Ezek egyikén is lesz elérhető cat litter. Meg ha nem tévedek nagyot akkor a fogászati ragasztóért nyivákoló pasas (a ketreces fószertől jobbra a kerítés mögött társalgók közül az egyik) által felfedett helyszínen is lesz még egy ledobva.
Ha pedig nem Ranger vagy magasabb nehézségen játszol akkor egy 4-es szintű ruhával is lazán átgyalogolhatsz az 5-ös sugármezőn, nem pusztul bele a csapatod.
Amúgy ha a teljes terület felderítésre került akkor ezek szerint már megtaláltál az ezen a területen lévő 5 Mysterious Shrine-ból 3-at?
-
la_cc
addikt
Sziasztok!
Látszólag megcsináltam minden küldetést, de még mindig hiányzik 1 db alom, hogy fejleszteni tudja a rad védelmet. A teljes térkép, a radioaktív zónán belül felderítve.
Amint biztos, hogy "Los Angeles Aqueduct" hely nem jelenik meg, így nem tudom Manners pirítógépet se megjavítani. Tori Robinson-nal beszéltem azzal se jutottam előrébb. Elvileg egyik mellett le kellene tennem a voksomat, de nem enged tovább lépni.
Hogy kellene tovább lépnem a story-ban?

Köszi!
-
HaaS
addikt
Lehet... első körben ugye odarohan mindenki, ahol valakit agyonsznájperezel. Miután már látják a csapattagokat, akkor annak megfelelően választanak, hogy melyik szimpatikus (nagy valószínűséggel eltalálják).
Ez az elrohangálós dolog max közelharcnál működik szerintem, állatoknál szinte tuti. Azok bőszen rohangálnak a találatot bevitt muksó/asszony után... egész addig, amíg valaki más beléjük nem durrant. Egyszer én is gondoltam rá, hogy érdemes foglalkozni ezzel, de nem, csak a játékélményt rontja......azóta vásárolok gránátokat, AoE fegyvereket, oszt' jóvan
! -
sagajr78
tag
Amíg gyengék voltak a karakterek és nem volt értelmes brawling-gal használható fegyver, akkor én mindig arrébb mentem azon ellenfelektől, akik beálltak a csapatom tagjainak szájába. Még akkor is ezt tettem ,ha amúgy nem lett volna már levonás a találatra mert annyira jók voltak. Ha ugyanis egy lövésből nem feküdt meg az ellenfél, akkor amennyiben nem kell mozognia, úgy többet tud ütni. Ha viszont a kiszemelt karakterem után kellett mennie, akkor kevesebb támadást tudott prezentálni. Amikor meg már kicsit is képzettek voltak a srácaim és volt már pár jobb brawling-gal használható eszköz náluk, akkor nem mászkáltam, hanem laposra vertem az ellent lövés helyett. Toxic claw meg dragon claw 3 Ap-ért cserébe akkora sallerokat osztott, hogy azt még burst fire assault rifle-vel is nehéz volt néha leutánozni.
Nem vettem észre különösebb célpontválasztási szisztémát az ellenfélnél. Aki a legközelebb volt általában azt támadták. Illetve a sniper volt talán aki az átlagosnál többször volt célpontja egy-egy támadásnak, de nem jelentősen többször mint a többiek.
-
Peak
addikt
http://www.rpg-gaming.com/
Amúgy mennyire használjátok ki a mozgási lehetőségeket a csatáknál? pl. ha az ellenség rámoccan valakire, akkor azzal elrohangászni lehet?
van erről valami info, vagy tapasztalat, hogy milyen stratégia alapján választja ki a gép az ellenfélnek, hogy kire támadjon? -
ViBo77
senior tag
válasz
sagajr78
üzenetére
végülis mind1, csak elsőre meglepő volt ... pláne hogy a borzcsapat ellen a bányában vittem egy rakétavetőt ami 200at sebez, gondoltam jó lesz, mert a 250-es életüket leszedi 50-re, a többit meg megoldom puskákkal, aztán pislákoltam amikor csak 100-as sebzést kaptak ...
-
sagajr78
tag
Azért mert nem armor-t hanem egyszerűen fix sebzés csökkentést kaptak az ellenfelek. Az armor-t ugyanis nagyon könnyű megkerülni, elég sok a 10-es AP értékű fegyver így a páncél lópikulát sem érne ellenük. Így lett megoldva, hogy ne másszon az egekbe az ellenfelek HP értéke. Nem a legjobb megoldás, de ezzel kell beérnünk.
Magas sebzést meg az ellenfelek ugyanolyan könnyen tudják elérni mint a játékosok, csak használják a headshot opciót. Az többszörözi a sebzést (nem csak kritikus találat lesz, de még extrán növelt sebzés is). Nem véletlenül a legpusztítóbb dolog a játékban egy headshot-ként leadott burst fire egy assault rifle-ből.

Ranger nehézség alatt ezt nem használták és a kritikus találati esélyük is nulla volt vagy nulla közeli. Ranger-ben már használják olykor ezt a lövésmódot és van kritikus találati esélyük, míg a legnehezebb fokozaton előszeretettel élnek vele, mert ha összejön akkor bizony -1 célpont. -
ViBo77
senior tag
ez pontosan így van... pl az összes robbanóanyag (dinamit, gránát és a péncélöklök) ... mind ming felét sebzi, de miért?
Van az 500-at segbző páncélököl, 10-es páncélátütéssel ... érdekes, hogy 3-4-5-ös páncéllal rendelkező ellenfelekre is csak 250-et sebez!! Na de mire föl? Most akkor ez egy páncél ököl vagy sem!???

-
Peak
addikt
na hát végeztem... klasz a befejezés. viszont szvsz rohadt rövid a játék. bőven volt benne még játékidő, ötletanyag, területek, LA szerintem sokkal gyengébbre sikeredett, mint AZ. hát ... most jön egy kis BF4 időszak... aztán nekiugrom legnehezebb fokozaton.
-
sagajr78
tag
Optimálisan generált csapatnak nem kell kiegészítés gyanánt plusz karakter. 4 karakterrel vígan lefedhető minden a játékban valóban hasznos és szükséges skill ismerete. Plusz karakterek felvétele nélkül is könnyedén végigvihető a játék, mégis mindenre lesz embered, nem akadsz el sehol és nem kell plusz embereket pátyolgatni ha nem akarsz.
A később felvett emberek sem fognak nagyon lemaradni, mert az előrébb tartó csapat miatt és mert a sztoriban kellően előrehaladtál már, komolyabb Xp mennyiség jön így hamar fognak szintet lépni és a játék végére behozzák a lemaradásukat. Emellett ha az általam javasolt utat követi az ember, akkor egyből megy a dutyihoz amikor ezt a feladatot megkapja, ott nem kell harcolnia ha nem akar, majd irány vissza a citadella és irány a megadott helyszín ahol ruha felvesz és lehet menni a Rail Nomads Camp-ba az említett karakterekért. Ekkor konkrétan még csak a radio tower és a játékos által kiválasztott település megmentése van letudva, ott áll előtte a játék nagyobbik része és a csapata is csak olyan 5-6-os szinten leledzik. Sokkal korábban nem tudsz értük menni, legfeljebb előbb mész értük, és terheled magad egy eldobhatatlan és haszontalan védőöltözékkel, mint a dutyihoz mennél megkérdezni Red-et a társa hollétéről.
Ano:
Ezek szerint rosszul emlékeztem és nem a második legvacakabb puskával lövöldöznek (a bullpup amúgy is elég gyengus).Mint írtam ez csak annak meglepő aki átmenet nélkül váltott könnyű/"normál" nehézségről a legmagasabbra, holott a játék normál nehézségi szintje a Ranger lenne ahol már az ellenfeleknek is van kritikus sebzése, nem ritkán modolt csúzlival járkálnak, nem a legócskább cuccokat kapják csak hogy sikerélményt garantáljanak a játékosoknak, hanem kezdenek komoly kihívássá válni. Majd megszokod. Ahogy arra is hamar ráébredsz majd, hogy a nagy páncélokkal, amiknek magas a védelmük önmagadat szivatod, mert sok lesz az energiafegyveres ellenfél (néhány már megjelenik Arizonában is a magasabb nehézségi fokozatokon) akik ellen az erős páncél inkább hátrány.
-
Peak
addikt
válasz
sagajr78
üzenetére
Én ezt azon egyszerű indok miatt nem ajánlom, mert Rail Nomads campben veszed fel Ralphyt, Scotchmot, előtte meg Highpoolból Vulturit.
Érdemes a játékot alapban úgy optimlalizálni, hogy minnél hamarabb csatlakozzanak a csapathoz, szinte azonos szinten vannak az inditott 4 karakterrel, igy a játék során tökéletesen szinkronban tudnak veled fejlődni, igy végig hasznos tagjai a csapatnak a saját specializációikkal. Később pedig, mikor már szinte annyi skillpontod van, hogy nem tudsz vele mit kezdeni, kiterjeszteni a 3 felvett NPC tudását pl. más fegyverekre.Mivel a kreált négy karakterem már a 35 szinten elérte a saját Skilljeik maximumát, a 3 másik pedig kiegészitésként is működnek, igy teljesen feleslegessé válnak a játék többi felvehető NPCjei, mivel nem adnak semmi olyat, ami ne lenne a csapatban!!!
Csak egy kis odafigyelés és gondolkodás kellett a játék elején, rákeresni neten a felvehető NPCkre, átnézni a tudásukat, majd egy optimális csapatot generálni alapnak!

Az más kérdés, hogy Scotchmot lecseréltem Pizepire, t.i. azonos szinten álltak, de nem volt szükségem Shotgunosra, mert hiába jöttek közel az ellenfelek, akkor is akkora volt már a hitratingem, hogy nem okozott gondott rommálőni mindenkit az arcom előtt. Pizepinek meg az energia fegyver tudása elég magas volt már alapban is, ezért most már ő marad nálam, mint fő energiafegyver használó, mellette az egyik sniperemet állitottam be még 10es szintű energiafegyver használónak, Vulture's Cryt pedig felhúztam Shotgunban 8asra.
-
sagajr78
tag
A magas sebzés ugye abból jön, hogy az ellenfeleknek immár van lehetőségük a kritikus találatra és így sebzésre. A második sniper puska pedig a 40+-os alap sebzésével és 2.9-es vagy jobb kritikus szorzójával bizony könnyen prezentálhat egy 120+-os sebzést amivel nem igazán találkozott a játék elején, de még közepén sem aki a két első nehézségen tolta a játékot.
De hasonló meglepetéseket fog tartogatni a sugárzás is az általa okozott sebzéssel, ami nagyobb lesz mint a gyengébb nehézségi szinteken lévő, így itt már kikerülhetetlen lesz a védőruci használata (a 2-est nem kell megvenni, inkább majd a 4-est szerezze meg a játékos amit ugye a Citadel-ben lévő fogolytól lehet megszerezni miután az ember a Prison külső területén beszélt Red-del, aztán ezzel a rucival érdemes meglátogatni a Rail Nomads Camp-et meg Darwin-t).
-
M.Úr
tag
-
ViBo77
senior tag
válasz
sagajr78
üzenetére
Nincs ezzel semmi baj ... csak meglepett, hogy van olyan ellenfél ami az emberem életének 5szörösét képes egyetlen lövésre sebezni! Így nem marad más hátra, mint a visszatöltögetés ... ha lenne olyan mód ebben mint az x-com enemy unkown (asszem ironmannak hívták a módot), amikor is nem lehet visszatölteni bizonyos esetekben, akkor asszem, hogy lehetetlen lenne a game úgy

Ui.: éppen most találtam kb 3000db game cartridge-et egy lootban ... a baj csak az, hogy nulla pénzt ért

-
sagajr78
tag
Sehol. Ha alaposan elolvastad amiről szövegelt akkor tudod, hogy nem toaster kell neki, hanem abba való fűtőszál mert az övében lévő rossz. Na ilyet szerválj neki. Erre azonban csak egyszer lesz lehetőséged és ha azt elmulasztod akkor bukod a dolgot és nem kapod meg a 2 adag macska almot (mondjuk szükség sincs rá, mert mire idáig eljutsz kb már mindenhol jártál és többleted kell legyen alomból).
Ano:
A legnehezebb fokozat élvezetei.
Nincs automatikus regeneráció semmilyen formában, csak manuális gyógyulás/gyógyítás. Az ellenfelek elég combos extra sebzés csökkentéssel rohangálnak (HP és páncélzat értékük nem változott). Sebzésük nem változik csak képzettebbek így pontosabbak és nagyobb a kritikus találatra az esélyük.
A normál és könnyű fokozathoz képest pedig nincsen már bónusz a játékos értékeire csak úgy mert az jó. Tehát pontatlanabb lesz, nem kap extra bónuszt kitérésre, nem sebez nagyobbat és így tovább.
Emellett a loot-ba is beleszól a nehézség, mert csökkenti annak maximális értékét.Lehet érdemesebb lett volna a ranger módban kipróbálni, nem egyből a legnehezebbre váltani. A fenti változások jó része (tulajdonképpen mindegyike) benne van abban is, csak az ellenfelek nem kapnak még bónuszt a tudásukra, viszont egy kicsike védelmük már van. Ugyanakkor csapatnak nincs gyógyulás csak úgy, nincsenek bónuszai és a többi hasonló dolog.
-
ViBo77
senior tag
Sajnos már meghótt ... 1-es élet még legkisebb fokozaton sem sok ... pláne max nehézségen!
Egyébként amíg nem találtam értelmesebb fegyvereket meg nem lett mindegyik emberemnek legalább 5-6os szintű fegyverhasználata, illetve amíg nem lett mindnek minimum 50-es élete, addig baromi nehézvolt ... folyamatosan visszatöltögettem a csatákat, mert hullottak mint a legyek.
Vicces, hogy én sebeztem 2-4-et jó esetben 8-at, addig a legkisebb mitugrálsz is simán rámcsapott 20-akat!
A legdurvább eddig, HighPoolban volt (AG Centert már megcsináltam), ahol 1 lövásre sebződött a sniperem 145-öt!!! Mondom ez meg mi a fene!!?? Hozzátenném, hogy 52-es élete maxon volt és rögtön meghótt, nem csak elájult ... visszatöltöttem és Angela max élete kapta a következő körben ugyanazt a lövést, de szerencsére ő csak eszméletlen lett!
Szóval vannak érdekességek ezen a szinten! Ja és a sivatagban mászkálás során nem gyógyulnak az embereim, amit kicsit furcsálok, hiszen a seb "pihenés" közben azért gyógyulgatni szokott!
-
nubreed
nagyúr
Hol van Mr Manners Toastere? Ha jólt tudom, ha azt megjavítom akkor kapok tőle Cat Littert. Nagyon kéne, már amit tudtam össze szedtem de még nincs elég a tovább haladáshoz, a Rad Suitok upgradeléséhez.
-
Peak
addikt
Ööö... nem tudom, hogy bug, vagy csak béna vagyok, de az Angel Oracle városban, ahol is az egyik emberemet átadtam a szökött rab helyére, a visszakapás után nem volt nála két fegyvere. Elvesztettem, vagy fel tudom venni valahol?
-
sagajr78
tag
Ott a harcot a dumával sem tudtad volna elkerülni. Csupán néhány extra kör udvariaskodás lett volna a beszédből, de a végén megegyeztek, hogy ez így nem jó és jöhet a hent.
Amíg az új segélyhívás meg nem érkezik, addig ne menj a közelébe az Angel Oracle-nek mert megtámadnak, mivel kinyírtad egy járőrcsapatukat.
Nem kell minden vackot magaddal cipelned, mert pénzre már nem nagyon lesz szükséged a játékban. Hollywood-ban majd még veszel 1-2 stukkert (de azt az ott felszedhető cuccokból is tudod finanszírozni) azt ennyi. Kereskedő meg számtalan más helyen is akad. Nem kell emiatt Rodia vagy Santa Fe bázisra menni.
-
nubreed
nagyúr
válasz
sagajr78
üzenetére
Az első hívás megvolt oda is mentem azonnal és lerendeztem a szituációt. Az ott lévő Mannerite -ok tényleh nekem támadtak és sajnos nem volt elég magas smart ass/hard ass szinttel rendelkező emberem, hogy a plusz párbeszéd opciót ki tudjam használni ebben a helyzetben. Most ha visszamennék (még nem mentem, és nem tudom, hogy kell e egyáltalán) Angel Oracle -be akkor most egyből rámtámadnának? Rengeteg cuccot összeszedtem a halott emberektől, amiket nagyon jó lenne még eladni, mert így minden emberem a túlterheltségtől csak egy hajszálnyira van, remélem, hogy lesz még annyi időm a második hívás előtt (amit említettél, hogy ott nagyon fontos,hogy azonnal oda érjek), hogy elszaladjak Rodiába vagy Sante Fe -be, hogy túl adjak a cuccokon.
-
ViBo77
senior tag
Kész, vége ... ennyi volt a game, legkönnyebb fokozatban ... nekem nem tetszett a vége

-
sagajr78
tag
Mikor megkaptad a feladatot, hogy menj el oda, beszéltél a térképésszel a bázison?
Mondjuk ha átjutottál a valley-n akkor meg fogod találni a helyet, csak menj északnak onnan és majd megleled. A Silo7 alatt van, tőle kicsit délnyugatra. Egyébként ha felderítetted az egész helyet akkor nem csak a Silo7-et kellett megtalálnod hanem legalább 1 hidden stash helyet is. Ha azt nem lelted meg akkor simán elmentél Damonta mellett is.Ha nem akar felbukkanni, akkor tölts vissza egy korábbi állást és próbáld újra.
-
la_cc
addikt
Sziasztok!
Egy kicsit elakadtam...
Canyon of Titan és Temple kivégezve, viszont nem látok/találok semmilyen Damonta nevű helyet a térképen.
A Canyon után csak a Silo7 helyet találtam pedig felderítettem az egész térképet már.
Ilyenkor mi van? Hol kellene lennie?

Köszi a segítséget!
-
sagajr78
tag
Majd lesznek, ne aggódj.

Szerintem a kérdéses helyzet megoldása (Tori kinyírása) után jön elő a dolog, nálam legalábbis utána jött csak a feladat, miközben beszállítót kerestem Mr. Manners-nek és bandájának.HaaS:
Tegnap este nyomtam egy csatát és nálam adta a Xp mennyiséget kinyíráskor azonnal. Illetve az egyik karakternél nem jelent meg a dolog azonnal (tehát mikor épp kinyírt valakit ránézetem az xp mennyiségére és nem változott), hanem csata után volt annyival többje amennyit ő maga megölt (charisma bónusza meg nem volt mert 1-es értékről van nála szó). A mostani patch még nincs fenn, és már nem is lesz szerintem, mert pihentetem a játékot, eleget nyüstöltem, így beleuntam. -
HaaS
addikt
Ugyanarról beszélünk, jaja, nálam extreme-en senki nem kapott halálos lövésnél azonnali xp-t, csak a csata végén, akkor is csak annyit, amennyit kiírt, pontosan, karizmától függetlenül. Felírtam az összes karakter xp-jét csata előtt, csata után... sima encounternél néztem csak egyelőre. Több időm nem volt rá, el kellett utaznom... ránézek még... köszi
! -
sagajr78
tag
Akkor még sehol. Majd ha már oszlopos cimbijük leszel, akkor kinyitják neked a fegyvertárat (az a kis bungaló a rendfenntartók irodájával szemben aminek a lábánál és a lépcső tetején is dekkol egy őr, meg benn van egy ipse) és ott megleled.
Ehhez előbb még gyanúba kell keverjen téged az ellenség (rádióhívás miközben kinn bóklászol, hogy támadás ért egy csoportot akik kihívták az itteni rendfenntartókat de a csapatodat is odaküldi a rádiós emberetek). Ekkor megharagszanak rád és ha a közelükbe mész megtámadnak. Azonban kis idővel később, ha mászkálsz a térképen szorgalmasan, jön egy új segélyhívás ahová szintén kivonulnak ezek a srácok és te is olyan sebesen rohanj oda amilyen gyorsan csak tudsz. Ha elég gyors voltál megelőzöd őket, leszámolhatsz a támadókkal és így tisztázod a neved. Ekkor kikiáltanak nagy barátjuknak és majd ezután visszaszedheted a cuccaidat és egy csomó egyéb cuccot is eltehetsz az ottani raktárból.
Másik megoldás, hogy halomra ölsz mindenkit és erővel veszed vissza tőlük a cuccaidat.
-
nubreed
nagyúr
Miután Fletchert vissza hoztuk Angel Oraclebe hol a francba tudom felvenni a cuccaimat az emberemnek aki fogságban volt addig???
-
sagajr78
tag
Az ugye megvan, hogy a templom az a föld alatti része az egész kócerájnak? A külső, szabad ég alatti területek nem a templom részét képezik.
Ha odabent lebuksz (harcba keveredsz) miközben az ipsét vadászod lefelé, akkor mindenképpen robbanni fog a bomba, mert majd kap segítséget akkor is ha ő megpurcanna (ugyanis nem egyedül dolgozik a mocsok, de ez világosan kiderül abból mikor beszélgetsz vele a céljairól és a szerepéről).
A dolog elkerülése szinte lehetetlen, nagyon alapos előre tervezést igényel és nem érsz el ekkor sem semmit, ezért is felesleges ezzel foglalkozni.
Akárkinek is adod át a rakétát, ellenszenvet sokakból kiváltasz ezzel a cselekedeteddel, még a ranger-ek között is, továbbá a zegész sztorit esetlegesen túlélő emberekkel is alaposan kicseszel. -
-
sagajr78
tag
Felesleges vele foglalkozni. Ne küldd vissza a rakétát és nem lesz semmi gondod. Ha visszaküldöd mindenképpen magadnak csinálod a bajt.
Egyébként meg a templomot fésüld át, ott megtalálod. Feltéve hogy még a DBM nem vette át az irányítást. Ha átvette akkor nem leled meg és ha visszaküldöd a rakétát azt felrobbantja. Sőt a legbiztosabb ha még azelőtt kinyírod az ipsét, hogy egyáltalán beszélnél a DBM csapattal a feladatukról.
-
-
sagajr78
tag
Nem nem, ezt most már tessék így végigvinni (semmit nem számít a sztori szempontjából az itteni döntésed és hogy ki lesz az úr vagy ki nem, egyetlen döntésed számít majd csak a játék legvégén, mert az fogja majd eldönteni az esetleges túlélők sorsát nem az itteni döntésed, hogy ki legyen az úr).

Egyébként meg ha végiggondolod ki mindenkivel beszélgettél azon a területen kívül és belül, akkor magad is egyből rájössz, ki lehet a ludas a dologban.
Meg aztán ha átadsz bárkinek nuke-ot, akkor nagyon kiakad a csapatodra a főnökötök.
-
sagajr78
tag
Ne a karakter fölött, hanem a karakter képe fölött keresd ott ahol egymás mellett sorakoznak a képeik egy sorban. Ha ott nézted akkor nem szóltam.

Én csak a tehenet, kecskét és óriás patkányt próbáltam ki, azok adnak előnyt. A tehén kiemelt célpont harcban, a kecske és a patkány viszont kicsi és ha csak nem sétál bele egy gránátos támadó támadásába, akkor simán elvan. A játék során talált pár barátságos kutya nem adott semmit, de ők amúgy is feladathoz kötődtek, így nem jöttek volna a csapattal.Még egy hasonló "követő" szerezhető Damonta területén, egy kis discobot, de ő sajna nem ad semmit, ellenben harcol, javítható és kellemes tűzelvonó.
-
sagajr78
tag
Skill-t nem ad állat,csak tulajdonság bónuszt. Ha van állata valamelyik karakternek akkor az arcképe fölött a karakterek sorában a normál képernyőn (tehát nem a karakter képességeinek képernyőjén) lesz egy lila színű kis ikon. Arra ráviszed a kurzort az megmutatja mire és mennyit kaptál (1 pontot ad amúgy).
-
ViBo77
senior tag
válasz
sagajr78
üzenetére
Én most tartok 33-35-ös szinteknél és én is azt számolgattam, hogy kb 40-es szintnél már elkezdheted kenyírpirító javításra gyúrni, mert mindenki a saját "szakmájában" már profi lesz

Egyébként a magadhoz csalogatott állatok által adott plusz skill vagy alapképességet hol lehet látni, hogy mit és mennyit ad?
Igaz, hogy csak egy Possum (feltételezem Oposszum akar lenni) volt nálam a brancsban (szegénykét legyilkolták nemrég), de nem láttam a kapott extrát amit adott volna ...
-
sagajr78
tag
Ezt értem az azonnali XP alatt én is. Nem viccből írja ám ki a program a lelőtt ellenfél fölé az érte járó XP mennyiséget. Azt a gyilkosa megkapja rögtön.
A harc végén meg az összes ellenfélért járó XP mennyiség a csapat minden tagjának megy, annak is aki egy lövést nem eresztett el a harc alatt. Akit kiütnek a harc során az viszont nem kap pontot.Peak:
Mit értesz az alatt, hogy behúzták a nukit? Felrobbant? Mert az nem az ő művük, hanem másvalakié akiről neked kellett volna gondoskodnod (mármint az eltakarításáról).HaaS:
Nem csak az utolsó szintnél van dupla XP, már előtte is elkezdődik a nagy értékkel való ugrálás. Szóval az utolsó 3-4 szint már elég sok XP-t igényel. Annyit meg random encounter-ekkel sem szedsz össze a játék végén, ahol pedig már nem ritka a 6-800 XP-s harci alakulat sem random encounter-ben. A játék elején nagyon sűrűn állnak XP értékben egymáshoz a szintek, ami kb úgy 35-ös szint felett kezd elhúzódni, így 40-es szint alatti különbségek elhanyagolhatóak, 40-es szintet elérve meg már esélytelen a harcokban a gép és ha csak nem 4 alatti Intelligence értékkel rohangászott egy karakter, akkor eddigre már mindent tud amit tudnia kell. -
Peak
addikt
aztarohadtanyjukataDBMnek
ezek is behúzták a nukit 
-
HaaS
addikt
HELP
! Van valakinél "azonnali xp"? Ha van, mikor? -
-
HaaS
addikt
Heheh, ez jó
, nálam csak hat a max a vezírnél, a többinél pedig mind egyes, teljesen feleslegesnek tűnt, mivel ugye sosem használnak majd leadershipet, szövegelni se fognak. A Kemény Segg szkillhez meg egyébként is pont illik az egyes karizma (és a Brutálerő szkill, meg a tizes STR). Ez az egy szkill nincs a vezérnél, a többi beszédes dolog az nála van.
Hasonló az elosztása az egyéb "okos" szkilleknek, egyetlen darab van a felderítőmnél, aki a ládákat is nyitogatja (tehát luck+), mégpedig a tűzszerészet. Elég jól jön, mikor látja a következő aknát és egyből nyitja is.. a többi meg mind a tizes intelligenciával rendelkező kínai kislánynál, neki van hova pakolni, meg egyébként is jó keze van a zárakhoz (sznájper). Nála van még egy kis luck, a többieknél az is mind egyes-kettes
!Hja, azt biztos láttátok, de hátha nem: vannak ládák, amiket több szkillel is lehet nyitni...
sagajr: kicsit erős a végére az xp duplázós szintlépés
! Gondolom perverzeknek szánták... szóval tényleg nincs értelme a karizmának xp szempontból... kihagytad a gondolatmenetből a random encountereket egyébként. A legelején volt, hogy mentem néhány kört a pusztaságban, nemet mondtam az encounterekre... gyors, nem fogyaszt ammót, nincs sérülés, de van tapasz.
Nem vennék rá mérget, hogy csapat xp-nél nem számít a karizma... -
Peak
addikt
válasz
sagajr78
üzenetére
az én technikusom max charismával megy és minden a játék során található zárat, trezort, alarmot, bombát és computert ő hekkel, cserében nem nagyon van fegyverskillje, mire oda jutna hogy lő, halottak az ellenfelek.
cserébe ő 28-as szintű, mig a másik három karakter amivel szintén más és más dolgokban fejlődök csupán 24-24-23-as szintűek. -
sagajr78
tag
Az antenna egy zárt kapu mögött van amit a bázisukon belülről az udvarról érhetsz el. Kulcs a főnöknél (vagy kiérdemled azzal hogy segítesz neki avagy egy csatlósának őt leváltani vagy elveszed erővel úgy, hogy kinyírsz odabent mindenkit). Ha az a kapu nyitva akkor átmész egy új területre ahol majd megleled a tornyot.
Haas:
50-es szint 1 millió XP-nél van. Az előtt 500K Xp-nél lépsz 49-re. Még ha van is a karakterednek maximális charisma értéke, tehát kapsz erre az értékre 45% bónuszt, még akkor is nagyon messze leszel a végső értéktől. Az 50 a maximum szint de elérni nem hogy nem egyszerű, de szerintem nem is lehet. Talán ha az összes Xp-t termelő skill egy maximális karizmájú embernél van aki a játék eleje óta minden zárat kinyit, minden meggyőzést ő végez, minden csapdát ő hatástalanít és az ellenfelek jelentős részét ő öli meg (amiért az xp-t azonnal megkapja és bónusszal együtt míg a csapat xp-re nem jár a bónusz a karizmából) akkor elképzelhető.Nálam a csúcs szint 9-es karizmájú karakterrel 48 volt. A többiek 1-2 szinttel voltak alatta.
-
nubreed
nagyúr
OMFG. Most nézem, az új patch, ami szám szerint a 2. 2.4 GB. Jéézusom... Majd mindjárt elolvaom miket javítottak benne, de mostmár hagyom hadd töltse le a steam kliens.
-
sagajr78
tag
Gyanítom akkor a kezdő nehézség miatt nem kell foglalkoznod a játék lényegét adó keresgéléssel. Ha meg már átmentél Hollywood-ba, akkor nyugodtan felpörgetheted a dolgokat és mehetsz a rádiótoronyhoz (fenn van a papoknál). Ha az megvan, helyben megleled a szükséges mennyiségű ásványt is az utolsó rucihoz. Gyanítom a 6-os szintű sugárzásba már belepusztulna a brigádod még ezen a nehézségen is, de sosem lehet tudni. A rádió lesz a fontos úgyis, mert onnan kapsz utasításokat. Azt ha megvan a 6-os ruha akkor mehetsz át a 6-os erejű zónán az utolsó helyszínre. Ott lesz néminemű bunyó (robotok ellen) és lehet menni haza helikopterrel a végső nagy verekedésre.
Azt azért nem gondoltam volna, hogy kisebb nehézségen ennyire gyenge a sugárzás hatása, hogy kihagyható az ellene való védekezés.

-
ViBo77
senior tag
válasz
sagajr78
üzenetére
Én csak kezdővel nyomom ... számomra így is kihívás ez a játék, mivel nincs lehetőségem mindent mindig alaposan elolvasni és értelmezni

Talán majd mekifutok mégegyszer valami erős szinten ...
Ui.: emlékeim szerint "Anti-material sniper rifle" a kicsike neve és ezért fordítottam anti anyagnak ... bár nem értettem hogy mitől lenne az, így valóban a romboló puska találóbb és magyarosabb

-
sagajr78
tag
nubreed:
Amint visszamész Santa Fe-re ott lesz a kereskedő a kapu túloldalán. Már ha már túl vagy az első rádiós feladat felvételén aminek során visszahívott téged a rádiós manus a "bázisra" közvetlenül az első kimerészkedésed után (és ennek során zavar le az első településre téged, hogy tegyél rendet ,azt hiszem ez lesz Rodia). Na a bázisotok kapuját kinyitod és átmész a túloldalra ahol ott dekkol majd mindig egy kereskedő és ahogy csinálod a jótéteményeket, oda érkeznek majd szép sorban az önkéntesek akiket felvehetsz.
Kereskedő sok helyütt lesz még. Lényegében alig lesz olyan terület ahol nem találsz egyet.
Az említett Rodia esetében ahogy belépsz ott lesz balra egy kereskedő, de a bázistól DK-re lévő területen ahol a vénasszony sír mert elhajtották a teheneit ott is ott a kereskedő vele szemben a sarokban. És még lehetne sorolni a példákat.A bázison nincs cat litter, ott tehát nem fogsz találni.
-
Peak
addikt
válasz
sagajr78
üzenetére
hát.. elolvastam... csak éjfél volt már

asziszem fogom és egyszerűen törlöm az inventorymból azt a szart egy savegameeditorral, tekintettel arra, hogy ez igy egy orbitális faszság. legyen már az én döntésem, hogy ha van egy másik ugyan olyan item, akkor engedje kidobni, esetleg plusz confirmational.
-
nubreed
nagyúr
Amugy Santa Fe Springs bázison lesz cat litter? Melyik helyen lesz majd az első komolyabb kereskedő LA területén? Tele vagyok cuccokkal és már nagyon el kéne adni őket...
-
sagajr78
tag
Peak:
Azért mikor egy feladatot felveszel azért elolvasod miről van szó?
Nem rádiós szobát kell keresned, amúgy sincs ilyen odalent, hanem a rakétát kell megkeresned és a vezérlőjére rátenni a berendezést.A bezárt ipse meg a másik vezető lenne, de ő végletesen őrült, ami kiderül ha kicsit beszélgetsz vele.
Azért nem tudod kidobni a suit-ot mert quest item, amiket nem lehet eldobni. A dolog ott kezdődik, hogy fel sem kellett volna venni/megvenni a 2-es rucit, elég lett volna egyből a 4-essel foglalkozni mikor elküldenek érte a Prison-hoz. De nyugi, lesz még két másik ruha is, egy 5-ös és egy 6-os amik szintén nálad maradnak, így vagy szerezz be pár embernek army issue backapck-ot trinket gyanánt vagy legyenek erős embereid.
Ano:
Magyarul romboló puska a kategória neve, nem anti-anyag puska.
Cat litter-ből sok van csak odafigyelve kell keresni azokat. Például csatorna mélyén ledobva, úton, polcon leled azokat a számtalan területen ami feltűnik a veszélyes zónákon kívül. Néhány csak bizonyos terület meglátogatása után megjelenő új helyen lesz elérhető, másokhoz bizonyos feladat elvégzése visz közel (például a két csomaghoz ami a stadion urának irodájában van). Szóval tessék szépen bejárni mindent türelmesen és odafigyelve, mert több van mint amennyire szükséged van és egy sem lesz elzárva ládába vagy széfbe dugva. Plusz a helyszíneken feladatokat csinálva aktiválsz rádióüzeneteket amik új területeken nyitnak meg.
Az átjutást akkor te nagyon olcsón megúsztad. Én mikor megpróbáltam, igaz ranger nehézségen, ott 480 volt a sebzés 4-es rucival.
-
ViBo77
senior tag
válasz
sagajr78
üzenetére
Sajnos nekem nem lett kész a rad suit upgrade, így inkább átmentem Hollywoodba ... 4es rucival az 5-ös mezőn kapásból 240 sebzést kapott az összes emberem ... ippeg túlélték ... szerencsére Hollywoodban van ingyen gyógyítás!
Azért ha valaki tudja, hogy hol van még macskaalom, az nem tartsa magában ... jelenleg még csak 3 vagy 4-et találtam ...
Ui.:
Az anti anyag sniper puska nagyon brutál ... fejlövéssel sikerült már 480-at is sebeznem egy lövésre!!
-
Peak
addikt
illetve miért nem lehet egyszerűen kidobni, vagy eladni a 2-es védőértékű RadSuitot, ha már eleve 4-es van rajtam?

-
Peak
addikt
ezek a servants of mushroom cloud csókák teljességgel elmebetegek.
amikor eljutottam Silo7be és elkellett volna küldenem a nukleáris rakétát nekik, na ott besokalltam.
visszamentem lespanoltam a DBMmel inkább.
most épp a Servantsoknál az alsó részen írtom őket, valami rádiós szobát kéne megtalálnom és codebizbaszt csatlakoztatnom... csak nem tudom merre lesz. találtam egy nagy helységet, annak közepén egy kisebb szobát Brother Guanoval...
ez lenne az a rádiós szoba? -
sagajr78
tag
Amerre tetszik. A lényeg, hogy az 5-ös mezőn való áthaladás miatt kaptad a cat litter gyűjtögetős feladatot (7 csomagot kell összegyűjteni majd a rádiósnál leadni akkor kapod az 5-ös védőruhát amivel átmehetsz majd Hollywood-ba ami az 5-ös zónán túl van). Ilyen cuccot meg a két magas sugárzási zónán belüli hatalmas területen szétszórt temérdek helyszínen találsz majd.
Ha végeztél Hollywood-dal és van 5 csomag zeolite-od (vagy mi a rák, nagy 10-es tömegű zsákos cucc) és bekapcsoltad a tádiót H-ban, akkor majd ezekkel a csomagokkal lehet menni a rádióshoz és leadva nála kapod a 6-os szintű védelmi ruhát amivel átmehetsz nyugodtan az utolsó helyszínre a 6-os zónában.
A God's Militia Hollywood-ban van (náluk majd az utolsó upgrade alapanyagai lesznek és a rádió). Szóval hozzájuk majd azután menj, hogy az első ruci upgrade megvan, addig szépen a helyieket boldogítsd és gyűjtögessed a macska almot szorgalmasan.
-
nubreed
nagyúr
Menni fog szvsz,
Más: LA -ben vagyok, Santa Fe -ben kiirtottam a kutyákat, betömtem a falakon tátongó lyukakat, megkaptam a feladatokat, azt hiszem 5-öt. De most merre érdemes előszőr elindulni akkor? Azt látom pl, ha keletre megyek, ott már 6-os erősségű a sugárzás. Tehát gondolom előszőr a rad suitokat kéne upgradelni minél előbb és ha jól tudom a God's Militiat kéne meg keresni, mert náluk van ehhez a megoldás. De ők merre felé vannak a térképen?
-
1m1s
tag
sziasztok!
can you run it oldalon néztem hogy menne e a játék. minden rendben van, ellenben a memória piros, pedig 4 giga ramot ír és nekem is annyi van. (bár 3.8-at jelez az oldal)
elég lehet neki a 4giga vagy felejtsem is el?
köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés

- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Egyre inkább szoftverrel segítene a Core CPU-k teljesítményén az Intel
- Linux kezdőknek
- Fotók, videók mobillal
- Micro Four Thirds
- Apple MacBook
- Eredeti játékok OFF topik
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- LG UltraGear 34GS95QE OLED Monitor! 3440x1440 / 0.03ms / 240Hz / FreeSync / G-Sync! BeszámítOK!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4302
- HP EliteBook 735 G6,FHD,13.3",AMD Ryzen 5 3500U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- HIBÁTLAN iPhone 14 Plus 128GB Midnight-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4472
- AKCIÓ! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

!