- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Légies iPhone halvány színei
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Xperia 1 VII csereprogramot hirdetett a Sony
- MuziX blog: Kipróbáltuk a GGMM multiroom rendszerét
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Aktív témák
-
róland
veterán
UP!
Még mindig semmilyen üzletet nem tudtok mondani, ahol érdemes megnézni a Pendrivot? -
róland
veterán
UP!
-
róland
veterán
SanDisk Cruiser? Milyen? Most 128-ast láttam, de én is 256-osban gondolkodom. Hol lehet többféle közül választani?Mert nekemolyan helyen ajánlottak, ahol azt modnták, hogy olyan van amilyet kapnak. Tehát érdekelne egy-két kereskedő címe is.
Kösz a segítséget.
[Szerkesztve] -
bbazsy
őstag
USB 2 es legyen...
Különbség a két USB szabvány között árban ~400Ft.
Akkor meg már... :C:C -
csoki
senior tag
hi!
nekem van egy 256 mb-os 2.0-ás Lexarmedia nevű ''jumpdrive''-om.
ez kb 8 MB/s tud, ha nagyobb fájlt másolok, a kicsiknél sokkal kevesebb.
CSoki -
F-ECT$
titán
A 16 MB/s-en én is csodálkoztam, de többször is mértem, többféle fájllal, és tényleg ennyi, vagy majdnem ennyi volt a sebesség. A kérdésem az, hogy ha az XP alatt 0.5 MB/s a másolási sebsség, akkor ha a cucc mondjuk tényleg csak 1.1-es (de szerintem 2.0-ás) akkor van-e olyan beállítási lehetőség, amivel a sebességet növelni lehet.
-
L3zl13
nagyúr
Csekkold meg a twinmos oldalán a Mobile Disk II-t.
Ha így néz ki akkor nem kell aggódni. Nekem ilyen van és tényleg nagy böhöm.
[L]http://www.twinmos.com/flash/flash_p_usb20_mobile2.htm[/L]
Na várjunk most olvasom én is az oldalt, és feltünt valami amit még nem láttam eddig.
Speed:
Read 8MB/sec, Write 6MB/sec
(Dual Channel: Read 14MB/sec, Write 9MB/sec)
Mi az hogy Dual chanel?????
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
BlackWoOd
aktív tag
Nem konkrét tanács, csak egy-két magánvélemény...
(Már másfél éve használok egy 64MB-s PenDrive-ot)
Ami jól jött:
- kicsi (fiz. paraméterek), de azért egy-két cucc elfér (főleg doc-ok, meg fényképek utaztak rajta.)
Ami felesleges:
- USB 2.0: persze ennél a méretnél pláne mindegy, de sztem 128MB-hez sem kell.
(Megjegyezném, hogy az USB2.0 elméleti max. átv. kapacitása a 480MB/s).
- 128MB-nél nagyobb cucc, mert ugyan jó, ha nagy, de sosem elég. Ha meg annyi holmit akarsz cipelni, CD-RW (óccsó, (majdnem) mindenkinek olvassa)
- Márkás (sajna a noname és a brand is általában ugyanarról a dzsunkáról szerzi be a flash-memeket). Gar meg általában 1 év, ezalatt kiderül, hogy csere-e vagy sem.
Amit sosem használtam:
- bootolható
Sztem az alapján dönts, hogy mire szeretnéd használni (jah, könnyű nekem, én már használom egy ideje... eleinte nekem is csak ködös elképzeléseim voltak...)!
Warez-t nem fogsz tudni magaddal cipelni rajta, egyéb cuccoknak meg elég a 128-as (bagóért kapsz -> ~10k huf).
(Bocs, hogy telesz*rtam, grafomán vagyok... :B) -
Zsu_
senior tag
és usb 2.0 :)
[Szerkesztve] -
Yaye
őstag
Hát nem tudom, nekem hamisításgyanús ez a nagy böhöm ''twinmos''. Ugyanis egy korábban beszerzett Twinmos szépen fel van márkázva a burkolatán is (Mobile Disk III asszem), és nagyon kis kecses, vékony kialakítású, pont amilyennek lennie kell. Ez meg egy dzsunka ócskaság, a meghajtón sehol egy márkajelzés, csak a papírcsomagoláson. :( Másrészt rosszul emlékszem, hogy a twinmos egy félvezetőgyártó? Akkor meg mit keresne a pendrive-jában egy samsung chip? :F
-
g@bo
nagyúr
kingston 256 travel... usb 1.1 van, igényes csomi, cd, nyagbaaki. 3 év gar 12000+sáp.
nekem bevált, a hozzáadott szoftverrel particionálható és jelszóval védhető. nem olyan gyors mint a 2.0 ( volt 128 megásom ) de többet ér a 256mb tár mint a nagyobb átvitel, nekem. az xp ráharap. még nem volt olyan gép amivel ne ment volna. -
Zsu_
senior tag
Nekem TwinMOS Mobile Diskem van /128megás/. Eddig semmi baj nem volt vele, tökéletesen működik... :)
-
Yaye
őstag
Én szívtam egy párat a közelmúltban velük, két teljesen triviális tulajdonságuk kapcsán. Az egyik a burkolat masszivitása. Szerintem jó, ha a csatlakozó körüli rész egy darabból van, nem pedig két félből összeragasztva, ugyanis a drive-t nem mindig mértani pontossággal húzod ki a gépből, könnyen megfeszülhet esetleg munka közben is (főleg ha laptopban használod), és ilyenkor a csati tövénél a két darabból összerakottak könnyen hasadnak, válnak szét. A másik a burkolat mérete. Némely gyártó képes a kb 12 mm-es flash chipet annél alig szélesebb nyákra szerelni, mások nem. A széles és vaskos fajtákat nagyon sokszor egész egyszerűen nem lehet bedugni, mert nincs hozzá hely, főleg szintén laptopoknál nincs hely, útban van a többi csatlakozó, vagy az asztallap, vagy mélyebb kialakítású előlapi kivezetéseknél. Nagyon bosszantó. Ilyenkor a mellé csomagolt kábellel kell vacakolni, ami elég snassz megoldás.
Ja, épp nem rég kellett lecserélni valami nagydarab, noname vacakot, kértem helyette Twinmos-t, és az még nagyobb, még gagyibb lett, ráadásul belül a chip Samsung. -
csimmasz
aktív tag
Transcend JetFlash usb 2.0 szép,jo, aránylag olcso, bár az enyim csak 128-as de tavaj nyáron vettem egy 50-es ért/12000 ft.
Két meghajtot lehet rá formázni jo indíto lemezként (bootol) nekem nagyon bevált .
[L]http://hardwarecentral.dealtime.com/xPR-Transcend_JetFlash_128_MB_TS128MJFLASHA[/L]
[Szerkesztve] -
L3zl13
nagyúr
Ismeretlen márkájú pendrive-ok nem másolgatnak 16 MB/s-sel.
A márkás, gyorsnak számító TwinMOS-om is csak 4-5MB/s-et tud.
Nemrég volt egy hír a PH-n ahol egy extra gyors pendriveról volt szó ami már tizenvalahény MB/s-t tud. Mivel nem tartom valószinűnek, hogy ilyened lenne, szerintem a te általad megadott 16MB/s téves.
Az USB2.0-s pendrivok közül a gagyibbak valóban csak 1 MB/s körüli sebességre képesek, szóval könnyen lehet, hogy ez a pendrive-od vége. -
F-ECT$
titán
UP!
-
F-ECT$
titán
Nekem az fáj, hogy win 98 alatt gyors, mert van hozzá driver, de xp alatt ugye nem tudsz külön drivert rakni alá, így viszont lassú. Szóval biztos csak valami beállítást kellene megváltoztatni, csak azt nem tudom, hogy mit. Nem igazán jó 10 percet várni a másolgatásra, mert akkor már a CD írás is gyorsabb...
-
F-ECT$
titán
Senkinek sincs Pen drive-ja?
-
F-ECT$
titán
Bár nem erről szól a topic, de majdnem. Adott egy ismeretlen márkájú pen drive. A win98 nem ismeri fel -> driverCD izzít -> driver felrak -> felmásolási sebesség 16MB/s. (Nem Mb/s!)
Az XP felismeri, és drivert nem enged telepíteni -> felmásolási sebsség 0.1-0.5 MB/s. Az BIOS-ban(P4C800) minden enable-d, köztük az USB 2.0 is, drivert ugye nem lehet installálni, ja és az SP1 természetesen fenn van.
Mit lehet csinálni? Vagy mindenkinél 0.5 MB/s a másolási sebesség? (Ezt azért nem hiszem.) -
bug399
csendes tag
Helló!
Meretre: 64, 128, 256 MB ami elerheto aron megkaphato
Tipusra: Transcend, TwinMOS, de kulonben mindegy!
Udv! -
róland
veterán
UP!
-
róland
veterán
Hali!
Senkinek semmihasznos információja a témával kapcsolatban? -
róland
veterán
Hali!
Az érdekelne, hogy milyen USB Pendrivot érdemes venni? Most USB2.0-ásban gondolkodok, de típusra lenne szükségem. Tapasztalatok érdekelnek.
Előre is kösz a segítséget.
Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- C# programozás
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- PlayStation 1 / 2
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Légies iPhone halvány színei
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nintendo Switch 2
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- ASUS ROG STRIX 850W GOLD Fehér / White Moduláris Tápegység
- TUF A15 FA506IU 15.6" FHD IPS Ryzen 7 4800H GTX 1660Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Samsung HW-QS700F 3.1.2 Hangprojektor (BONTATLAN!)
- TUF A15 FA507NUR 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7435HS RTX 4050 16GB 512GB NVMe gar
- ThinkPad T16 Gen2 16" FHD+ IPS érintő i7-1365U 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB ZALMAN S3 DeepCool 850W
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 5060 Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest