- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
unknownerror
tag
Sziasztok!
Egy (számomra) érdekes jelenséget szeretnék megosztani.
Ubuntu 14.04 64 bites desktop verzióm van.
Optikai kábellel van összekötve a gépem az erősítőmmel. Smplayer-rel nézem a filmeket, dts-passthrough bekapcsolva. Miután kiléptem, nem volt hang a rendszeren, csak az smplayerben szólt. Amikor először találkoztam ezzel, mindent körbejártam, az istenért nem jöttem rá, hogy mi a bánatja. Erre: le volt némítva a hang. Annyiban is hagytam, hogy hülye vagyok, biztos véletlen lenémítottam. De most újra előfordult, hozzá se nyúltam(még a géphez se) és lenémult filmnézés után. Megint google, és ezt találtam:
How to disable auto mute mode
Csak ez szivathat engem? Tudja valaki, hogy egyáltalán ez mi? Mert ahogy keresgélek, mindenki csak ki akarja kapcsolni ezt a funkciót, de hogy mire szolgál, azt nem találom. -
unknownerror
tag
válasz
Aethelstone #13521 üzenetére
legyen a felhasználóm alma
a config_dir-t (/etc/defaults/transmission-daemon fájlban) /home/alma/.config/transmission-daemon-ra állítottam.
/etc/init.d/transmission-daemon fájlban alma felhasználóval futtatom.
a régi config-ot átmásoltam a /home/alma/.config/trans.... mappába, hogy onnan folytassa, ahol abbahagyta, azoknál is figyelve a jogokra
a gép indulásával nem indul el, ha terminálból elindítom, 0 torrent fut, holott átmásoltam a "régiket", viszont a beállításokat átveszi(bejelentkezési azonosítás)ha root-ként futtatom, akkor a /root/.config/transmission-daemon mappába csinálja a cuccait, ha ezt a mappát állítom config_dir-nek, illletve root-ként indítom a géppel, elindul, és működik
logouton van egy cikk, az alapján állítottam be először.
-
unknownerror
tag
sziasztok!
transmission-daemon-nal kínlódok, netes leírások alapján, ha újraindítom a gépet, akkor mindig a default config-ot tölti be. Megkerestem és megadtam neki azt a mappát, ahol van a beállítása, de csak úgy hajlandó elindulni a géppel, ha root felhasználóként indítom. Van ennek valami hátránya? Eddig grafikusan használtam, de most ubuntu-server-el ismerkedek grafikus felület nélkül.
Próbáltam többféle torrent klienst, eddig nekem ez jött be, szinte semmi problémám nem volt vele. -
unknownerror
tag
Hali
Olyan problémám volt, hogy simán lefagyott a lubuntus gépem, amíg én aludtam. Hogyan tudnám megnézni, hogy mi miatt fagyott le?
Syslogban oct 24 07:37-től képszakadás a resetig(8:30 kb), viszont a "fagyott" állapotban is tudtam pingelni a gépet, de semmi másra nem reagált. (pl ssh, webes elérés, semmi)
Van valami más file, amiből megtudhatnám, hogy mi történt? Kb két hete ment már minden gond nélkül, ezért érdekel, hogy mi volt ez. -
unknownerror
tag
már egy rakást kipróbáltam, de pendrive-ról nem tudtam mindet elinditani, és amit igen, annál nem tudtam m
űködésre birni az usb-s wifit. mikrotik-ot próbáltam,ami működött is, de az nem ingyenes.majd talán szerzek egy hdd-t és akkor még kipróbálok párat. Lubuntu rajtavan a laptopon, és elkeseredésemben ezzel próbálkoztam.
Csak azt nem értem, ha egyszer jó, akkor utána mi a tosztól fagy le a gép. -
unknownerror
tag
Üdv!
Próbálok lubuntuból wireless routert csinálni.
Meg is tudtam csinálni, access point mód, dhcp szerver, natolás működik, de egy pár perc után lefagy a gép.
A hardver egy toshiba a135 laptop, tp-link wn722n usb-s hálókártyával.Nat-ot ez alapján csináltam, lehetséges, hogy itt a probléma?
-
unknownerror
tag
Üdv!
Lubuntu live cd-ből szeretném kivenni a telepítőt. azzal próbálkoztam, hogy letörlöm a ubiquity-t. de ezzel az eggyel nem megy, ubuntu, xubuntu-val próbáltam, ott simán kiveszi, és magyar töltödik be kérdés nélkül. de ezt a verziót szeretném használni(gépigény). amiért nincs telepítve: pendriver-ról fut, és live cd-ként kellene, hogy menjen.
mit próbálhatnék meg, hogy eltűnjön a livecd/telepítés választó menü?
-
unknownerror
tag
Mbr típusúra van formázva, remélem jót írok.
Vagy ha a partíciókra vagy kíváncsi, most egy 100 megás formázatlan rész, utána C(60gb,elsődleges), D(405gb).
Próbáltam több variációt, leformáztam teljesen a hdd-t, felraktam a linuxot, utána próbáltam a windowst, de valami bibi volt, már nem emlékszem mi, több helyen olvastam, hogy a 100 megás rejtett partíció a gond a windowsnál, ezért másik gépen létrehoztam egy partíciót, felraktam a windowst, betöltöttem a linux telepítőt, és akkor se, pedig akkor a c-n kívül volt még 400 giga formázatlan hely. Másik gépen ugyanúgy windows 7, és simán felismerte a windows a linux telepítő.
Más megoldás, wubival felrakok egy kubuntut(lde jobban tetszik). No de felraktam, nincs gyökér fájlrendszer megadva, hogy adhatnék meg, ha két gombot kell csak megnyomni. Amúgy ugyancsak a kis 100 megás partíció b@szik be, olvastam wubi fórumokon ezt a hibát. Most letöröltem a recovery partíciót, maradt egy 100 megás partíciónálatlan rész, de még nem indítottam újra a gépet. Remélem ez megoldja a gondot.
-
unknownerror
tag
Üdv!
Xubuntut szeretném feltenni a laptopomra win8 mellé.
Asztali gépemben két hdd van, egyiken windows 7, másikon windows server 2012. A 2012-es Cjéből levettem 10 gigát, minden hdd-t bennthagytam, telepítésnél felajánlotta, hogy windows 7 mellé telepíti fel, és oda is rakta, minden frankó.Most windows 8-on, először virtuális gépben kipróbáltam, hogy felismeri-e a 8-at, ugyanígy leválasztottam egy kis részt, felismerte, felrakta. No de élesben csak merevlemez törlése, és telepítés van. Valami más megoldásra kattintva pedig az egész meghajtót üresnek látja. Szerintem a kis 100 megás rendszer számára fenntartott partíció zavarhat be. Vagy passz.
Tudna valaki segíteni, hogy tegyem fel?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autós topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Delta Force (2024)
- Sorozatok
- Ingatlanos topic!
- Melyik tápegységet vegyem?
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- További aktív témák...
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- Egyedi ékszerdobozka
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730,
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest