- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- iPhone topik
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- LG V50 ThinQ Dual Screen - az 5G ára
-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
God Vazzeg
veterán
Tök uncsi ez a linux, nem történik semmi
Csak működik, és működik, nincs egy hiba üzi se. Bahh elfelejtem teljesen már miket lehet vele mókolni
Valami gépre telepítek már egyet csak úgy, hogy csináljak valamit
Mondjuk úgy is kellene másik gép, mert ez most harmatos
-
God Vazzeg
veterán
-
God Vazzeg
veterán
Kérdés: mivel lehetne png vagy jpg képből vektorgrafikát varázsolni? Vagy lehet ezt egyáltalán?
-
God Vazzeg
veterán
Így nézzen ki:
Section "ServerLayout"
Identifier "X.org Configured"
Screen 0 "Screen0" 0 0
Screen 1 "Screen1" RightOf "Screen0"
Screen 2 "Screen2" RightOf "Screen1"
InputDevice "Mouse0" "CorePointer"
InputDevice "Keyboard0" "CoreKeyboard"
Option "StandbyTime" "0"
Option "SuspendTime" "0"
Option "OffTime" "0"
Option "BlankTime" "0"
EndSectionÉs van egy
Section "Monitor"
...
...
Option "DPMS" "false"
EndSectionA pöttyöket nem kell beleírnod, ott az szerepel ami neked ott van
-
God Vazzeg
veterán
2 módja is van:
"xorg.conf ( /etc/X11 könyvtárban) Monitor sectionban
Option "DPMS" "false"
és
ServerLayout sectionban
Option "StandbyTime" "0"
Option "SuspendTime" "0"
Option "OffTime" "0"
Option "BlankTime" "0""Vagy feltelepíted a caffeine nevű progit, és megoldod azzal.
Betűtípusra sajnos nem tudok mit mondani, nekem nem felejti el
-
-
God Vazzeg
veterán
Chrome alatt idegesített a flash videók szaggatása, a megoldás a következő ha valaki belefut: chrome:plugins oldal megnyitás, flashplayer plugin letilt. Ekkor megjelenik egy részletek gomb, ez alatt nekem 3 féle flash volt, egy pepper api-s ami elvileg valami beépített kísérleti szarság, aztán volt egy friss 11.3 (ez a beépített chrome flash) és volt egy 11.2 (rendszer alatt levő flash) ezt még én raktam alá régebben, ezzel megy a ff is
Na most a 11.2-t engedélyeztem, a másik kettőt kikapcsoltam, olyan gyorsan tölti a jutyúbot, hogy a szemembe baxxa a flash videót, és röccenés mentes
-
God Vazzeg
veterán
Érdekesség: chrome alatt szaggat a flash videó, de csak a kép, a hang folyamatos, a számláló is megáll 3mp-ként 2mp-re
Tök furi
Hardveres gyorsítás ki/be ugyanaz
Ötlet?
-
God Vazzeg
veterán
válasz
Fooler89 #2074 üzenetére
Teljesen egyetértek, sokkal egyszerűbb linux alatt megoldani dolgokat, és sokkal több az eszköz a kezedben, mint win alatt. Sőt, 1 dolgot megoldhatsz 20 féleképpen is
Másrészt a win az egyszerű.. Nagyon. Pont ez a gyengéje is. Sokminden nem megoldható vele, zárt rendszer, de egyszerű user-nek ezt pont így jó. Itt a PH-n leginkább szakemberek vagyunk, akik picit többet várnak el egy rendszertől, mint hogy kattintással lehessen grubot telepíteni.
Használatban és elvárásokban különbözünk, és ezért vannak az ellentétek
És igen, itt jön hogy ha egyszerűt akar valaki használjon wint, ha egy kicsit komolyabban akar mókolni a géppel, akkor meg használjon linuxot. Nekem nagy élmény magamnak összeszögelni a rendszerem, és elégedetten használni hibák nélkül
-
God Vazzeg
veterán
-
God Vazzeg
veterán
válasz
God Vazzeg #1590 üzenetére
Regisztráltam, 5GB tárhely
Ez mennyire megbízható? Fontos cuccokat rá merjek bízni?
-
God Vazzeg
veterán
válasz
God Vazzeg #1576 üzenetére
Na, megnéztem, videóhoz 2 modult tölt be, videodev és uvcvideo néven, ezeket ki tudom lőni, újra is tudom indítani
Viszont a mikrofonját külön snd_usb_audio modul hajtja, ezt nem tudom rmmod-dal kivenni, mert azt mondja használatban van
Pedig elvileg nem használja semmi
--force kapcsolóra azt mondja hogy nem elérhető a modul
-
God Vazzeg
veterán
Urak! Modult hogy kell újraindítani? Van egy webcamom, mostanában hülyéskedik, néha nincs hang, nem is látszik az eszközök közt (kiszürkíti)
Kihúz-bedug nem használ neki, csak ha újraindítok
Na de ez nem winfos, biztos van erre valami egyszerűbb megoldás
lsmod kilistáz, modul neve megnéz aztán... ?
-
God Vazzeg
veterán
-
God Vazzeg
veterán
Lehet hogy lama kérdés, de lehet ghostolni vagy acronis progival ext3 és ext4 particiót mozgatni, vagy image-t csinálni belőle? Gondolom próbálta már valaki..
Systemback továbbra se hajlandó elindulni
-
God Vazzeg
veterán
Érdekesek
-
God Vazzeg
veterán
SOKKAL jobb menük vannak linux alatt mint a win startmenü, ezt megerősítem! Nekem a kubi alatt is már sokkal jobb ez, mint ami win alatt bármikor is volt! Sokkal átláthatóbb, gyorsabb, és logikusabb. Van beállító központ is, tökéletesen beállítható minden, legalábbis amire eddig szükségem volt, minden itt van.
Ha nem gyökölnék időnként, csak használnám a rendszert, nem kellene egyáltalán terminált nyitnom. Minek? Nekem legalábbis alapból ment minden
A Zorin OS az egyik legjobb win-linux alternatíva, de az újabb 6-os nem annyira jó szerintem, az 5.2-es még zsír volt
Persze kinek mi!
-
God Vazzeg
veterán
válasz
gyulank #1383 üzenetére
Kubuntu?
Kendek: nincs ilyen, ez alapján viszont megcsináltam:
"If you have custom compiled kernel you need to remove following files/dirs:
/boot/vmlinuz*KERNEL-VERSION*
/boot/initrd*KERNEL-VERSION*
/boot/System-map*KERNEL-VERSION*
/boot/config-*KERNEL-VERSION*
/lib/modules/*KERNEL-VERSION*/
Update grub configuration file /etc/grub.conf or /boot/grub/menu.lst to point to correct kernel version.
"Működik!
-
God Vazzeg
veterán
Valaki tudja, hogy ha forrásból rakom fel a kernelt, hogyan tudom eltávolítani utána? Mert csomagkezelőben nem jelenik meg. Simán azt a verziójú vmlinuz-* kernelt a hozzá tartozó configgal töröljem és update-grub? Vagy máshogy célravezetőbb?
-
God Vazzeg
veterán
Nem fordult le, itt hagytam reggelig, de belefutottam a régi hibába, betelt az ssd
Máskor is ez volt, felhízott 7GB-ig a fordítás, és nekem csak 16GB ssd van
Átrakom majd a /home-ba, az másik winyón van, ott van hely
De csak estére, mert nagyon fogja a gépet, és dolgozok vele
A gép: P4 3200MHz, 2GB ddr2 ram. Nem mai darab, el is tökölt vele sokáig, több óra lesz mire lefut. 3-4 mindenképp
-
God Vazzeg
veterán
válasz
God Vazzeg #1266 üzenetére
Nyahh. Letöltöd, feltelepíted, ezután a /usr/src/linux-source-3.4.0 könyvtárba találod a motyókat. Itt van egy tar.bz2 végű fájl, ez maga a kernel, ezt kell kicsomagolni..
De közben szutyakolok vele, hagyd a pitsába, nem fordul le nálam, menuconfig és xconfig is hibákat dob
-
God Vazzeg
veterán
32 vagy 64 bites a lucid?
Itt van a 3.4-es source, letöltöd, feltelepíted, /usr/src -ben megtalálod, és onnan forgatod le
-
God Vazzeg
veterán
válasz
God Vazzeg #1242 üzenetére
Ja még ehhez: a sudo su után kell egy "./configure" is
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest