Keresés

Aktív témák

• Hix3r

csendes tag

válasz vamzi #23696 üzenetére

nemtom, én néha szeretnék, ha haverok átjönnek multizni Starcraft, Warcraft3, Warhammer 40K-vel, megy 3D gyorsítás rendesen 9.10 alatt?

Mert netezésre, meg Compiz-ra oké persze... amikor nekem volt 9.04, akkor semmi nem működött ami 3D, nem volt driver...

• Hix3r

csendes tag

Sziasztok!

Pillanatnyilag a legnagyobb problémám az, hogy az ATi X1600Pro kártyámat nem tudom rendesen használni az új verziókon. Már kipróbáltam az X-org butítást 9.04 alatt még anno és úgy használni a Catalyst 9.3-at, de nem voltam egy szakértő, meg nem is tetszett a végeredmény...

Most gondolkoztam, hogy más disztribúciót kipróbálhatnék, de érthetően ott is küzdenek az emberek ezzel a problémával. Az open-source részleg meg még picit kezdetleges 3Dhez és sebességhez, legalábbbis amit alapból láttam.

Olvastam, hogy van aki 8.10-et használja, mert azzal még kompatibilis a Catalyst 9.3, de annak meg mindjárt lejár a supportja.

Ezért kérdezném, hogy tudtok-e olyan kiadást, vagy esetleg más disztribúciót, ami még rendesen kezelni tudja a régebbi ATi kártyákat? Vagy ha tudtok jó open-source fejlesztést, amiről nem tudok, és segít a problémán? Esetleg használjam a 8.10-et akkor, és mivan ha lejár a support?

Tényleg kb. egyetlen akadályom, hogy a grafikus kártyámat rendesen támogatva tudjam használni a rendszert. Persze ez az ATi hibája, de micsinálni nem tudok...

Aktív témák