- iPhone topik
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Apple Watch
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- A Galaxy S26-tal együtt késik a One UI 8.5
- Bekékült a Pixel 10a
- Poco F7 – bajnokesélyes
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
Aktív témák
-
Ezzel majd még eljátszadozom, per pill azonban idegesítőbb gondjaim is vannak.
Most átvariáltam a particióim, újraraktam az ubuntut, be kell vallanom, hogy eddig rootként használtam.
Most sima userként, de az idegeimre megy!
Az első kérdés: ha betörnek a gépre akkor így még a jelszavam is meg kell szerezniük és csak úgy lehet root joguk, igaz?
Ha rootként használom akkor meg csak a gépig kell eljutniuk, ennyi a különbség?
Második kérdés(sor).
Miért van az pl, hogy kirakom a thunderbird ikont a felső panelre, de nem indul el mert azt mondja hogy már fut s csak akkor indul el ha sudo-val indítom.
Pl Filezilla ikonnál nincs ilyen és mindkettő az /opt könyvtárban van(netről ugye egy kész tar.gz csomagban szedhetők le, telepíthető formában csak régebbi verziók vannak).
Sima sudo-nál ugye grafikus felületen nem tud mit csinmálni, gksudo-nál meg a root könyvtárból töltené be magát
Sőt, ''kdocker -m thunderbird'' indítanám, ha elé rakom a gksudo-t akkor csak a kdocker indul el.
Ez rohadt idegesítő, miért van ez??
Másik pl, hogy ha fordítok egy programot a ./configure résznél olyan hibákat is ad amiket ha rootként csinálom nem.
Plusz a végén sudo checkinstall is hibával fut le, nem tudja létrehozni a könyvtárakat az /opt alatt, de a sudo make install igen.
Miért?
Szerintem az olyan mint Vistán az UAC, többet árt/idegesít mint véd...
Aktív témák
- LG L192WS monitor eladó: 19" 1440 900
- Samsung Galaxy Z Fold6 Navy Duplakijelzős produktivitás, 120 Hz, Galaxy AI,2027. 09. 19
- BESZÁMÍTÁS! 64GB (2x32) Samsung 3200MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W with combo cable (3TR87AA)
- Hp Zbook 15 G5 15,6" FHD/ i7-8850H, 32GB, 512GB SSD, Quadro P2000, Magyar- Win11
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest