- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Aktív témák
-
dbius
veterán
válasz
pc-user #12455 üzenetére
Szia, nekem pontosan ugyanilyen kártyám van (Leadtek PVR2000). Ha emlékeim nem csalnak, a 7.10 óta ment alapból nekem a tunerkártya minden állítgatás nélkül.
A 8.04 biztosan alapból fogja kezelni, csak a megfelelő tvnéző alkalmazást kell letöltened, csatornákat megkeresni és mehet a tévézés.
Én személy szerint tvtime-ot használok, ez vált be. Semmi csicsa, csak a lényeg.
Szerk: most épp egy p3-as gépről írok, amire xubuntut raktam fel. Én úgy látom, hogy kevesebb erőforrást eszik, mint a gnome (ubuntu) és az is igaz, hogy kevesebb a memóriaigénye.
-
gyurman
tag
-
gyurman
tag
válasz
pc-user #12439 üzenetére
DHCP szűrés? Van egy dhcp a beállítás a progiban, de csak akkor kell az, ha megosztod a netet másik hálókarira. S az nem szűrés, hanem dhcpserver3 ad ip-t a vendég gépnek. Persze akkor a dhcpserver3at is telepíteni kell, és konfigolni. Én azt kézzel állítottam és csak azt választom hogy a meglévő beállítások alapján szórjon.
Kérdezz, én már utánajártam a firestarternek, s kipróbáltam egy marék tűzfalat, de az én igényeimnek ez volt a legjobb. Érdemes egy csomót kipróbálni, azt újrainstallálni az egész ubit, mert nekem valamelyik szépen mindent letiltott. Szóval csak 1-et érdemes használni.
-
gyurman
tag
válasz
pc-user #12431 üzenetére
Én firestartert használok, mert az rögvest átengedi a netet a másik hálókártyára. Meg virtualboxos megosztáshoz is firestarter jó ha nincs routered. CSak akkor lesz net a virtualboxon és helyi hálózat is. Ahoz hogy a firestarter elinduljon induláskor ahoz trükközni kell, de ha érdekel leírom.
Ezt ufw-vel hogy csinálom meg hogy meg legyen osztva a net?Eladom a Awang A9000 telefonom. Érdekel?
-
floatr
veterán
válasz
pc-user #12411 üzenetére
Egyrészt tud alkalmazást is szűrni, másrészt meg nem olyan esetlen, mint a firestarter. Nekem gyakran kell váltogatni helyzettől függően eth0, ppp és wlan közt vpn-t használva, és mellette még szaladgál vbox alatt egy teszt image csak a hostra route-olva. Ezt a firestarter gyakorlatilag egyáltalán nem tudta kezelni, mert állandóan állítgatni kellett az aktuális forrásnak megfelelően, miközben nekem csak egyetlen általános szabályra volt szükségem minden helyzetben.
Szóval a firestarter nekem inkább egy proof-of-concept alkalmazás, míg az ufw a Tűzfal.
-
floatr
veterán
válasz
pc-user #12408 üzenetére
Arra kell még figyelni h pl a firestarter ne legyen felpakolva még mellette, mert általában az ufw állítja be a dolgokat, aztán a firestarter is bepiszkál, így az ufw "leáll".
Ezt úgy tesztelheted h netre kapcsolódva beütöd h
sudo ufw status
és ha enabled, akkor ok (ezt a gui is megmondja persze)
-
dbius
veterán
válasz
pc-user #10501 üzenetére
Nem kell lecserélned.
Nézz be a /var/log/dmesg nevű fájlba, és rakd be ide a fájl tartalmát (de használd a kód gombot ehhez a hozzászólás szerkesztésénél, hogy normálisan lehessen átnézni)
Vagy töltsd fel a dmesg fájlt valahová és linkeld be ide.
Szerk:
Feketelyuk: a Hibából egyértelmű, java gondja van. Van feltelepítve java? Valószínűleg nincs. Csomagkezelőben (ubuntu - synaptic, kubuntu - adept manager) nézd meg, és a sun-java6-jre, sun-java6-bin, sun-java6-plugin hármast telepítsd fel, majd ezt követően próbáld újra elindítani a programot.
-
dbius
veterán
válasz
pc-user #10498 üzenetére
Ez valóban egy régebbi típusú kártya, ami bttv-t használ.
Valószínűleg azért nem talál jelet, mert nem a /dev/video0 nevű eszközként lett felismerve (alapértelmezésben ezen a néven keresi a tunert a program).
próbáld meg az alábbi paranccsal indítani a tvtime-ot:
tvtime --device=/dev/video1
ezt akár próbálhatod tovább is, video2,3 is akár de följebb már valószínűleg nem érdemes menned.
-
dbius
veterán
Aktív témák
Hirdetés
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Hálózati / IP kamera
- Vezetékes FEJhallgatók
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Otthoni időjárás-állomás
- Dune Awakening - Máris túl az 1 millión
- Konzol Screenshot
- Mesterséges intelligencia topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Gyermek PC játékok
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Realme 8i 64GB / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- Apple iPhone 15 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű karcmentes állapotban! 100% akku! Gyári garis!
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged