- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- One mobilszolgáltatások
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Magisk
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- iPhone topik
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
Új hozzászólás Aktív témák
-
r0b3r
senior tag
válasz
IO.sys #46466 üzenetére
Jelenleg így fest... van hely a szellőzésnek.
A két 140-es venti nyomja be a levegőt kb 500-as fordulaton, kifele semmi. A proci hűtésével most elégedett vagyok, ez alatt a batár Dark Rock 4 Pro alatt, 700-as fordulaton és NT-H1 pasztával, 4.4GHz-re húzva a proci 60-62 fokig melegszik fel max. 1.235V-on végül stabil lett a proci 4.4GHz-en is.
Talán csak a VGA hűtését érzem egy kicsit kevésnek. Miközben játék, vagy 3DMark alatt a húzott proci csak 60-ig megy fel, addig a VGA gyári beállításokkal 75-on megy max ventilátor fordulaton.
Egyébként közel néma lenne a gép enélkül... gondolkodtam rá kompakt víz, vagy nagyobb léghűtésen, de azok nem igazán hűtik a VRM és memória modulokat.
Így egyelőre nincs ötletem.
-
r0b3r
senior tag
Sziasztok!
(#46455) chungee konfigjához hasonló gépem lenne nekem is és a célom is nagyjából ugyanaz lenne. Kíváncsi lennék, hogy neki is mit ajánlanátok. Én sem sokat foglalkoztam eddig a tuninggal, de most valahogy kedvet kaptam hozzá.
I5-3570k proci
Asrock Z77 Extreme 4 alaplap
Sapphire RX480 8Gb VGA
4x2Gb 1333MHz Kingston low profile Ram
és egy kicsit overkill BeQuiet Dark Rock Pro 4 CPU hűtő Noctua NT-H1 pasztával.Youtube-on találtam egy-két videót kimondottan erre a procira, lapra és ki is próbáltam a legkisebb órajelűt, amivel 4.4GHz-re húztam fel a procit, a videóban látott beállításokkal. Ezen kívül még van 4.5 és 4.6GHz-re is.
Szépen el is indul, CPU-Z szerint közel 4400MHz, GTA 5 megy, bár számottevő gyorsulást nem érzek (1680x1050, Very High, MSAA 2x, 70-80fps), viszont a 3DMark teszt közben kifagy. A Windows 7 nem fagy ki, csak a 3DMark.
Itt a fórumban olvastam, hogy problémát okozhat a 4db RAM modul, a Command Rate miatt, amit én sem tudok 1N-re állítani. Érdemes ezekkel a RAM-okkal tovább próbálkozni, vagy jók lesznek és semmi közük a lefagyáshoz? Feltételezem a hőmérséklet nem okoz problémát, mert GTA 5-ben 55 fok a proci és CPU-Z stress tesztben sem megy 60 fölé 4400MHz-en.
OC nélkül ennyit tud a gép
Jól gondolom, hogy tudna ez többet is mondjuk 2db normális 1600MHz-es RAM-al?Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Xbox Series X|S
- Formula-1
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nehéz helyzetben az SMIC, régebbi chipet használ az új Huawei laptop
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- További aktív témák...
- Fotós felszerelés - Stúdió lámpa / Softbox / Vaku
- Apple iPhone 13 128GB / Kártyafüggetlen 1ÉV GARANCIÁVAL
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Xiaomi 15 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest