- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Új hozzászólás Aktív témák
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
darál0w #23088 üzenetére
Persze napok óta olvasgatom értlemezem.
Ami hibát találok az az hogy biosomban sehol nem találtam beállításai lehetőséget az Uncore-hoz.
A másik 3 szorzót belőttem.
CPU szorzó: 23
Memória szorzó: 8
QPI LInk szorzó: 36Lement az egy óra prime teszt, feltoltam 175 a BLCK, és amint elindítottam a prime-ot, kékhalál jött.
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
darál0w #22972 üzenetére
Feszek fixálva alapon, Ram fesz 1.5-ön, időzítést is fixáltam cl9-re,memóriaszórzót visszavettem 8-ra 10ről, energiamenedzsmentet kikapcsoltam, most 3450mhz-en megy(1200mhz a ram) a prime. (cpu 33fok, magok 40,43)
BLCK most 150-en van.Meddig emeljem a BLCK-t még? MÁshoz még ne nyúljak?
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
darál0w #22956 üzenetére
Na ez az easy tune monitorozásnak tök jó dolog szerintem.
Na akkor álljunk neki.Ha jól gondolom akkor ezek az alapértékek/alapfeszültségek:
A BCLK most 133Mhz, a cpu szorzó 23, QPI Link 2951.78
Jól gondolom úgy álljak neki pci-e frekit fixálom, aztán nekiugrok a BCLK-t emelni aztán teszt?
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
darál0w #22884 üzenetére
Bár először kicsit nemkicsit kusza, de nagyjából értem ami le van írva.
Hogy kezdjek hozzá, milyen értékekkel?
Illetve a másik:
Kaptam alaplaphoz Gigabyte EasyTune 6 programot is. Tudom legtöbben azt mondjátok hogy biosból tuningoljon az ember, de több embert is láttam hogy ezt a programot használja. (maradjak biosnál inkább ugye?
)
-
oriic
HÁZIGAZDA
Na úgy döntöttem kíváncsi vagyok mennyit megy maxon az új gépem. Szükségem igazából nincs a tuningra de én már csak ilyen kíváncsi ember vagyok.
Mivel új platformom van, szinte a nulláról állnék neki teljesen.
AZ alábbi gépről van szó:
Segítségnek örülnék.
-
oriic
HÁZIGAZDA
Na úgy néz ki hogy sikerült platformot váltanom. Sajnos az anyagiak nem úgy jöttek össze ahogy gondoltam, így csak az alábbi kombót sikerült megvennem:
Lap: GIGABYTE GA-H55M-UD2H
CPU: INTEL Core i3-540 3.06Ghz 1156 BOX
RAM: 4GB 1333MHz DDR3 RAM Kingston (2X2GB) (KVR1333D3N9K2/4G) CL9
Hűtő: Cooler Master Hyper 212+Plusz ugye van nekem egy Chieftech GPS-450 tápom is. Házat azt holnap kapom készhez, így ma már nem tudom összerakni.
Előzetesen érdeklődnék hogy ezt az összeállítást mennyire lehet, egyáltalán mennyire érdemes tuningolni?
HD5770 1GB a vga a mi megy a rendszerbe. -
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
AgentSmiths #22085 üzenetére
darál0w a félisten itt, nekem is ő segített.
Nekem is ilyen proim van, mint neked csak én egy asus p5b deluxe alaplappal és egy Geil Black Dragon 800cl4 2x1gb Kit-el húztam fel a procit 3ghz-re.
Amit így ajánlani tudok látatlanban, fixáld a feszeket, és kezdj el állítani az fsb-n. Aztán tesztelj.
Amúgy én nézegettem egy órája az eseménynaplót és találtam egy bejegyzést:
Javított hardverhiba történt.
Jelentő összetevő: Processzormag
Hiba forrása: 1
Hiba típusa: 7
Processzorazonosító: 0További információ a jelen bejegyzés részleteiben.
Valami gond van a procimmal? Hibát nem vettem észre, mennek játékok is, stabil a gép.
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
Tappancs2001 #21863 üzenetére
Milyen lapod van? Milyen ramokkal?
-
oriic
HÁZIGAZDA
Az overclocking a tuning, próbáld ki az egyik változatot. Feszeket fixáld, én is elfelejtettem először, itt szólta róla.
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
Kakaduku #21821 üzenetére
Igen hyper tx2-esem van. És ezzel értem el a 3000mhz-et. Egyáltalán nem melegszik a proci, alapjáraton 30 fokos, terhelve sem megy 50fölé.
Tx3-at csak azért nem vettem mert amikor kellett volna nem volt rá pénzem.Az annyival jobb mint tx2 hogy a hőcsövek direkt érintkeznek a procival, és elvileg több hőt szállítanak el.
-
oriic
HÁZIGAZDA
6 óra prime teszt 3006Mhz-en, minen hiba nélkül. Szerintem ez már stabil lesz.
Marad ennyin.
-
-
oriic
HÁZIGAZDA
Esetleg látná hogy a proci füsttel megy.
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
KurtCobain #21762 üzenetére
A VID-et én úgy néztem hogy bios default-on volt, semmi tuning, így néztem egy terhelés tesztet tuning nélkül, és amit kiírt az everest/aida, coretemp VID-nek azt fixáltam le.
darál0w:
Találtam egy tesztet egy oldalon a ramjaimról, ott még sokkal tovább húzták. Vagy az nem mérvadó? Lehet behalnak ramjaim?
[link] -
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
darál0w #21751 üzenetére
Igen elírtam 840-en mennek a ramok most.
Fsb-t levettem de ennél kisebb már csak a 1.30, vagy az 1.20V van. Levettem 1.30-ra.
Nbt meg 1.25-re ez van egyel lejjebb, alatta már csak az auto van.Így jó lesz akkor? Ha stabil mehet még plusz fsb, vagy akkor már állítsam át ramokat is?
Aida a ramoknál ír egy ilyet:
@ 400 MHz 5-5-5-18 (CL-RCD-RP-RAS) / 23-42-3-6-3-3 (RC-RFC-RRD-WR-WTR-RTP)
@ 266 MHz 4-4-4-12 (CL-RCD-RP-RAS) / 16-28-2-4-2-2 (RC-RFC-RRD-WR-WTR-RTP)
@ 200 MHz 3-3-3-9 (CL-RCD-RP-RAS) / 12-21-2-3-2-2 (RC-RFC-RRD-WR-WTR-RTP)
Ne változtassam meg az időzítést 5-5-5-18-ra?
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
darál0w #21745 üzenetére
CPU Frequency 420
DRAM Frequency DDR2-800MHz
PCI Express Frequency 100
PCI Clock Synchronization 33.33
Spread Spectrum Disabled
Memory Voltage 2.0V
CPU Vcore Voltage 1.3500V
FSB Termination Voltage 1.400V
NB Vcore 1.45V
SB Vcore ( Sata;PCIE ) 1.5V
ICH Chipset Voltage 1.057VÉs most több mint 1 óra után 46 fokos a proci. (ez rohadt jó szerintem)
A geil black dragon ramoknak nem akarok 2V-nál többet adni, mert nem tudom mi lenne velük utána.
Az időzítésük maradt 4-4-4-12.
Még egy ideig hagyom hadd menjen a prime, aztán ha stabil a rendszer akkor megcélzom a 3 ghz-et.
-
oriic
HÁZIGAZDA
Na feltoltam az fsb-t 420-ra, eddig 2940mhz-en megy a prime 1 órája és eddig nincs semmi gond.
DRAM : FSB arány 1:1 Ez nem változott, ahogy az ramok időzítése sem.
-
oriic
HÁZIGAZDA
http://prohardver.hu/tema/asus_p5b_p5b-e_p5b_deluxe/hsz_1-1.html
Na kikaptam a gépemből a kingstone ramot és benn hagytam a két egyforma geil-t.
Beállítottam ezeket az értékeket, kivéve a ramnál, ott csak 2v-ot adtam neki, illetve a cpu-nál a VID szerinti 1.3500V-ot adtam neki.EZek után kaptam egy ilyen eredményt:
Két óra Prime95 in-place large FFT teszt után ezt stabilnak gondolom végre.
Esetleg próbáljak még húzni valamit?
-
oriic
HÁZIGAZDA
Ami lemaradt, hogy az alaplapom gyártói oldalán nincs frissebb bios fenn.
-
oriic
HÁZIGAZDA
Lord Vader tanácsára itt folytatjuk inkább.
Előzmény:
3DMark Vantage topicból:
http://prohardver.hu/tema/3dmark_07/hsz_8270-8275.html
-
oriic
HÁZIGAZDA
A 400-as stabil fsb után felraktam 410-re az értéket. 5 perc prime után újraindult gép, de nem bootolt be.
Asszem hagyon 400-on így legalább stabilan megy. 2800mhz is jobb mint a semmi.
Mondjuk akkor nem kicsit beparáztam amikor utána nem akart elindulni a gép. De aztán végül csak bekapcsolt alap órajelen.
Mindegy, így marad. Ha esetleg jövőben lesz rá pénzem, ebbe a lapba mit tanácsoltok milyen procit vegyek.
Core2Duo Extreme-t esetleg vagy menjek át már a 4 magos táborba én is mondjuk egy q6600-al?
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
papaizsolt #21587 üzenetére
Tuning nálam eddig csak annyi volt hogy fixáltam a pci-e frekit meg az fsb kapásból feltoltam 400-ig.
Jelentem 6 óra teszt után semmi hibát nem írt ki a gép, 65fok fölé soha nem ment így a hőmérséklet. Vehetem akkor ezt már elvileg stabilnak?
Ha igen akkor este emelek még fsb-n kicsit, meglátom meddig bírja.
(éjjel egyedül a cpu venti volt zavaró a maga 2600-as fordulatával.
)
-
oriic
HÁZIGAZDA
Na most hogy már ok minden ráeresztettem egy prime95 blend test-et. Ha max 65 fokig megy fel cpu hőmérséklet az nem túl magas?
-
oriic
HÁZIGAZDA
Az alábbi gépem van ugye:
Intel Core2Duo e6550 2.33ghz---Hyper tx3 hűtővel
Geil Black Dragon 800cl4 2x1 giga+1giga Kingstone
Sapphire HD4850---AC accelero s1 rev2 hűtővel
Asus p5b-deluxe
Chieftech 450wA prociból akarom kihozni a maxot úgy hogy feszültséget nem állítok.
Az alap 333as fsb-t felhúztam 400-ra és elkezdtem egy orthos tesztet, hogy majd megy reggelig és ha nincs semmi hiba akkor hagyom ennyin.
A gond csak az hogy nézni akartam youtube videót, vagy hd videót a gépen, és zöld képet kaptam csak meg hangot. Amint visszaraktam gyári értékre az fsb-t újra jó volt minden filmlejátszás. Elsőre mindenki kodek hibát mondott, de gépemen semmi kodek nincs és nem is volt.
Kérdésem az hogy miért van ez hogy proci tuning miatt behal videólejátszás?
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
proci985 #19756 üzenetére
Na szétkaptam chieftecet, majd kipucoltam. Venti ezek után sem volt jó, szal vettem egy új zalmann 12 centis ventit és beleaplikáltam a tápba. A vezetékekkel nem gányoltam, a ventié úgyis hosszú volt kivezettem és rákötöttem alaplapra. Szal most gép úgy érzékeli hogy házhűtő holott a tápot hűti.
Szerintem így is sokkal jobb mintha a hkc táp lenne a gépben. Na így már jöhet a tuning.
A memóriát megnéztem, kivettem gépből és lefényképeztem. Íme:
geil
Így már lehet tudni hogy akkor mi a pontos típusa?Ha lassacskán emelem majd az fsb-t utána mennyi ideig menjen majd orthos teszt, hogy lássam hgy stabil a gép.
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
proci985 #19752 üzenetére
Eredetileg egy Chieftec GPS-450AA-101A volt a gépben, ez a mostani csak átmeneti állapot, mert észrevettem hogy nem megy a ventije a csifinek. Persze hisz annyi mocsok és por volt már benne hogy kézzel is csak nagyon nehezen tudtam tekerni a ventit benne.
Holnap veszek egy 12 centis ventit és ráoperáltatom számtech boltos haverral. Ez a táp gondolom azért sokkal jobb mint a mostani HKC, legalábbis addig remélem jó lesz amíg nem lesz fölös pénzem olcsó de minőségi tápra.
Memóriák mienek? Everest csak ennyit ír ki róluk:
[link]45 fokot úgy mértem hogy fél óráig ment az everest stabilitás teszt, majd utána kb fél órát szintén az Orthos Blend teszt.
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
waithEard #19749 üzenetére
Ram sajnos majd csak következő hónap végén fog beleférni a keretbe. Egyenlőre vga amit szeretnék megvenni mert x1600pro nem sok mindenre elég.
Köszi az infót, akkor lassacskán megpróbálom 3ghz-ig felhúzni a procit. A hűtő gondoltam hogy már elég elavultnak számít, bár alapjáraton 28-30fokos a proci, játék alatt meg max 45. De igazad van új hűtő is tervbe van véve a tuninghoz..
-
oriic
HÁZIGAZDA
üdv
most sikerült szereznem egy régebbi gépet.
következő dolgok vannak benne:
Asus p5b Deluxe
Intel Core2Duo E6550 2,33Ghz
ZALMAN-CNPS 7000 proc hűtő
2x1Gb GeIL CL4-4-4DDR2-800 (dual channel)
SAMSUNG HD501LJ (500 GB)
Sapphire X1600pro 256mb
Optiarc dvd író
HKC USP 3430 430w tápNa most jövő héten szeretnék egy erősebb vga-t venni a gépbe. Egy HD4850-et néztem ki.
Szeretném a lehető legjobban kihasználni a gép erejét,úgy hogy betonstabilan is működjön.
Ahogy olvastam 3ghz-en stabilan megy még ez a proci...Kérdésem az lenne hogy mennyire nehéz a kívánt értékre feltuningolni a procit? Azt tudom hogy a szorzó az fix, nem állítható. Egyáltalán kell tuningolni hogy az új vga-proci párosból a legtöbbet tudjam kihozni?
Memória:
Memória cpu-z kép
Feszültségek biosban:vcore voltage 1,312v
3.3v voltage 3,232 v
5 v voltage 5,094 v
12 v voltage 12,249Feszültésegek everest terhelés teszt alatt:
FeszültségadatokBocsi ha ezek nem kellettek volna de inkább több adat legyen mint kevés.
Köszi előre is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Windows! Logitech Mx Keys Magyar!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged