- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
kabanka
aktív tag
Sziasztok! Egy fokos kérdésem lenne
Mi okozhatja azt hogy az egyik mag (mindig ugyanaz) 5 celsius fokkal melegebb mint a többi mag. Rossz a felfekvése a hűtőnek, vagy teljesen normális, hogy az egyik így reagál?
Köszi előre is
-
kabanka
aktív tag
Ha a furmark és prime egyszerre megy és a gép lekapcsol, akkor kevés neki a táp?
-
kabanka
aktív tag
válasz
darál0w #27851 üzenetére
http://www.youtube.com/watch?v=4Og-kUzxJjQ
Ez alapján állítottam be azzal a különbséggel, hogy az én Memóriáim nem bírják az 1800at csak 1440en nem fagy be töltéskor.
Hát a Proci így IBTnél 80fokig is felmegy egy AC Freezer 7 Pro Rev2 társaságában, igaz már nem a gyári paszta van rajta.
-
kabanka
aktív tag
Sziasztok! Az i5-ös procimat ha húzom, 3,6ra de elég csak 3,2Ghzra majd futtatok egy intelburntestet és egy furmarkot egyszerre újraindul a gép? Ez mit jelent? Kevés neki a táp?
A konfigom az adatlapomon. -
kabanka
aktív tag
válasz
golya87 #21023 üzenetére
3750Mhz? Szerintem azért nem megy neki mert az E5200as alap órajele 2,5 GHz. A processzor 45nmes gyártású ezért Prime-ot használj, Az Orthos 65nmeshez jó. 1,184 V-on 3,5? Erről van bizonyíték is? a CPU-Z mutatja rendes feszültséget a Vdrop miatt. Itt keresd ki a procidat és a hozzá tartozó tuningot amit szeretnél és lesd le a képről milyen beállításokkal csinálta. 1,4 V-ot ne adj a CPUnak, felesleges.
Ugye Darál0w?
-
kabanka
aktív tag
válasz
darál0w #21014 üzenetére
Hát legutóbb 2 Volton a 400Mhz mellett 2es szorzóval úgy jött ki ugyebár 800ra. A többi fesz MCH 1,3 V. VTT 1,24 Vcore meg 1,35körül. Szerintem azért fagyott (még tesztelem) de szerintem túlmelegedett a CPU, most nem megy 70 fok fölé. A többi fixre lett beállítva amit alapból ad csak pontos értékre állítottam nem AUTO-ra.
A rendszerhiba alatt mit értesz? Fos a windows? Játék mellett nem megy amúgy semmi. COD5is nagyon jól megy de néha megakad egy pillanatra. A Vinyóra gyanakodtam ezért átmásoltam másikra. Ott is ugyanaz, semmi különbség 5400 vagy 7200 rpm között. De ez már más topicba való
-
kabanka
aktív tag
Ha pl a játék (Dirt2) szépen megy 60 fps körül és néha látni lehet hogy megakad egy pillanatra az minek a hibája lehet? Vinyó? Vagy a Tuning miatt?
-
kabanka
aktív tag
válasz
darál0w #21008 üzenetére
Nekem most megy, nincs hiba/fagyás. 400 MHZra van belőve a ram és 2.00 a szorzója. Az FSB 400 MHz és 8szoros a szorzó. FSB : DRAM arány 1:1. a memóriák 1.8 Volton mennek. Csak a VCore értékét növeltem meg Normálról 1,3Vra hogy CPU-Z szerint 1.26 voltot kapjon. Időzítését nem állítottam, AUTO-n van ha lehet hinni neki akkor 5-5-5-18.
-
kabanka
aktív tag
válasz
benjamin #21006 üzenetére
Szia!
Nekem olyan volt a problémám, hogy felhúztam 3,2re a procit, minden teszten átment, 6-7 órán keresztül ment hiba nélkül a Prime. Játék alatt BF BC2nél fagyott, elég hamar. Mivel restartolni kellett soha nem tudtam megnézni a hőfokot. IBTnél amúgy 80 fokra is felment. Most csináltam egy olyat hogy minden fest Normálra állítottam a ramot 400Mhzra (DDR2esem van) 2es szoró. FSB
RAM arány 1:1 A proci feszültségét megemeltem 1,3 V-ra a Vdrop miatt
CPU-Zben 1,264et mutat. Teszt 30 percig ment semmi hiba, este végignyomok egy több órásat. De a BF BC2 végre nem fagyott pedig jó sokat játszottam, csak meguntam
közben RealTempel mértem egy hőrmésékletet, játék előtt RESET az értékeken és mehet. A maximális hőmérséklet 63/58 fok volt a 2 magra, úgy hogy full grafra tettem.
C1E-t bekapcsoltam. A többi energiatakarékost kikapcsoltam.
Remélem segítettem valamiben.
-
kabanka
aktív tag
válasz
darál0w #21000 üzenetére
indítottam. Most az tuning oldalon néztem meg a listát és kattintottam a 3400asra az én processzorom mellettire igaz más alaplappal csinálták de beállítottam azokra az értékekre, és akkor is fagy. Ott is gyári hűtővel tesztelte ésnem ment 65 fok fölé, nekem meg gyári hűtővel 75 fokos, mi a töktől, ház oldalát is leszedtem. A feles szorzót nem szerette a gép amúgy minden játék szagatott tőle mint a barom.
-
kabanka
aktív tag
Újdonság! A krájzisz is befagy mint a BF BC2. Akkor a tuning a hibás, nemde?
-
kabanka
aktív tag
válasz
darál0w #20995 üzenetére
írok az EAnek hogy ekkora szar, még jó hogy nem vettem meg
Nagyon köszönöm a türelmed és a segítséged. Most összehoztam egy 3,4 Ghz-s tuningot Mindent elölről kezdve szépen lassan. Kár hogy bekapcsolásnál így kikapcsol aztán megint elindul, olyan mintha valami baj lenne a géppel.
CPU-Z fesz: 1,29 V
A többi meg amit javasoltál.
Így gyári hűtővel 74 fok lett a maximum Prime teszt alatt (bő 2 óra)IBT-t nem próbáltam.
nyomtam egy "fánkos" tesztet, a videókártya jó egy órát ment primeal egy időben és 64 fok lett a max. Igaz a ház oldala le van véve. de ha lesz gubám arra a Hyper 212+ ra majd felteszem az oldalát de addig nem akarom hogy éjjel leégjen a ház körülöttemigaz az utorrent nem fogja leégetni
Szerinted a Windows Rendszer menüben miért csak 3,2GHz-t ír ki, 3,4 helyett, nem veszi észre a feles szorzót? Ugyanis most 8,5*400ra van belőve? Frissítettem is az élményizét.
Kössz mégegyszer!
-
kabanka
aktív tag
válasz
Speed® #20990 üzenetére
Köszönöm, kipróbálom. Fánkot nyomtam már azzal sem volt gond egy jó fél órát ment, aztán megéheztem
Van néha hogy beugrott egy pillanatra egy lilás kocka a képen, remélem nem a vga haldoklik, tök új és nem tuningoltam. Lehet fos az Nvidia drivere és az asusét kellene visszatenni.
-
kabanka
aktív tag
Az lenne a kérdésem, hogy a konfigomat nézve előfordulhat az hogy Battlefield BC 2 lefagy annyira hogy resetleni kelljen mert mondjuk kevés a táp a gépemnek? A tuning tesztek szerint hibátlan. közel 8 óra Prime Small FFT teszt hibamentesen lefutott. Más gém nem fagy csak a BF. A videokártya 200 Watt körül kajál teljes terhelésen. Ötlet valaki?
-
-
kabanka
aktív tag
Visszatettem a gyári hűtőjét. Ez a zalman egy nagy rakás kutyakaki. A mostani IBTnél 55 fokot nem éri el max stresszen alapjáraton azzal meg felment 70-80ig max fordulaton...nevetséges. Visszateszem a tuningértékeket. amúgy az 1.3 V MCH-n miatt nem indult el a gép vagyis fagyott meg minden baja volt, érthető ugyanis a bordáit eléggé elnyomta a zalman. Na most óvatosan állítgatok....
-
kabanka
aktív tag
-
kabanka
aktív tag
-
kabanka
aktív tag
válasz
darál0w #20960 üzenetére
szerinted ha azt beszerelem és alacsony fordulaton megy, felforr a proci? vagy akkor állítgassam? mert akkor beleszerelem izibe, csak nekem ez nem volt biztonságos. 10en akárhányezer az a hűtő jó nem annyiért vettem hanem 3500ért
de milyen már hogy állítgatni kell? Külön vegyek egy rabszolgát aki állítgatja a másik ujját meg a procin tartja és ha fáj neki akkor feltekeri?
-
kabanka
aktív tag
válasz
darál0w #20958 üzenetére
belőttem a VTT-t de csak 1,24 re vagy 1,26ra lehet. 1,24re állítottam.
Jövő héten akkor be kéne ruháznom egy CoolerMaster Hyper 212 pluszra ugye?
Van egy ilyenem
http://www.zalman.co.kr/ENG/product/Product_Read.asp?idx=168
de ez 3 tűs, tehát nem szabályozza magát hanem nekem kellene tekergetni meg 1800as fordulaton hangos búg.
-
-
kabanka
aktív tag
Beállítottam 8.5 * 400 ra azaz 3400Mhz jön ki. Játék nem fagy most be viszont volt hogy csak úgy kilépett, minden más megy tovább. Primenál Blend teszt hamar hibázik. Tehát a Ram nem jó még? Small FFTben még megy normálisan.
-
kabanka
aktív tag
válasz
darál0w #20949 üzenetére
Igen, ha csak simán kikapcsolom majd be akkor megy rendesen, de ha lekapcsolom az elosztot majd kicsit később vissza, akkor bekapcsol, egyből leáll majd pár másodperc múlva elindul. Másik fórumon azt írták ez tök természetes "szokd meg, minden P965/P35/P45-ös alaplap ilyen" szerinted?
-
kabanka
aktív tag
válasz
darál0w #20933 üzenetére
1,24re tudtam vagy 1,26ra nincs 5ös:S Aham egész rendszer megfagy. Egér világítás eltűnik bill is, bár utoljára világított a NUM. Eddig simán tudtam restelni is de most arra sem reagált legutóbb.
A baj hogy a játék csak 10 -15 perc után fagy be. Minden előjel nélkül, tehát nem pördül fel a proci. A hőmérséklet jelző is be van állítva EasyTune-ban ha magasra megy sípoljon, de semmi.
-
kabanka
aktív tag
válasz
darál0w #20929 üzenetére
BFBC2ben igen.:S Most megy a Prime 19.59 óta. Eddig nincs gond
CPU-Z-ben a feszültség 1,216 V Még anno 1,25öt lőttünk be 1,3al kipróbáltam úgy is befagyott most Biosban 1,26ra állítottam. Így nem néztem hogy fagy e csak nyomom a tesztet. Bár a teszt másiknál sem jelzett hibát, igaz csak fél órát mentek.
Lehet a játék szar, vagy nem tudom. -
kabanka
aktív tag
Nekem a BFBC2 fagy be negyed óra után, nem lehet az hogy túlmelegszik a proci mert nem kezd el nagyon búgni hogy ő most elkezdett durván hűteni, míg teszt alatt hallani lehet 100% terhelésnél. MW2 nincs fent. Minden más gém megy fagyás nélkül.
Amúgy játszaNÉK nem nák
Sorry
-
kabanka
aktív tag
válasz
kabanka #20916 üzenetére
Na nekem ment egy jó 40 percet most a Blend teszt is és semmi hibát nem írt ki. A teszt végeredménye
Intel C2D E7300 2,66 Gh-z @ 3200Mhz 1,25V Host Clock: 400 szorzó: 8
MCH Core 1,1V --> 1,2 V
Ram: Kingmax DDR2 800Mhz (2*2Gb) 1,8 V ---> 1,9 V
FSB : DRAM arány 1:1-hezIntel gyári hűtővel 62 fok max hőmérséklet Prime alatt. IBT-vel 68 fok 10 körön Maximum Stress level.
Köszönöm a segítséget Darál0w-nak!
-
kabanka
aktív tag
Végzett az IBT 40 perc alatt. Maximális Stresszen és nem ment 70 fok fölé a hőmérséklete a magoknak, RealTempel néztem. Most akkor szétkapom és ráteszem a gyári hűtőt azzal meg lenyomom a Prime-ot. Ott a legelső opciót válasszam? A Small FFTs-t?
-
kabanka
aktív tag
-
kabanka
aktív tag
-
kabanka
aktív tag
-
kabanka
aktív tag
3,2 Ghzra emeltem a proci sebességét 10*320. Orthossal tesztelném, az 4000 Mhz-t ír CPU Speednek, miért?
-
kabanka
aktív tag
-
kabanka
aktív tag
Üdv! Valaki tud segíteni? Adott egy E7300as inteles proci FSb állításával 400*8 belőttem 3,2 Ghz-ra, Voltot 1,25öt adtam neki, a memória Kingmax Ddr2es Dual channel ezt biosban 400as órajelre és 2.00D szorzóra állítottam így kerek 800as mert azt nem akarom húzni. A lényeg minden nagyon szép és jó és gyors de a BF Bad Company 2 egy idő után kifagy és reset. Prime-al teszteltem az egyik core hibázott ott megszakadt a teszt. Valakinak van ötlete konkrét stabil tuning beállításra?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Konzol Screenshot
- Vezetékes FEJhallgatók
- Mesterséges intelligencia topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- Vicces képek
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Beszámítás! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- Csere-Beszámítás! Lenovo Legion 5 White ! R5 5600H / RTX 3050Ti / 16GB / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest