Új hozzászólás Aktív témák
-
v.tom
őstag
Hát, lehet hogy elértem a proci végét. 1,45V-on nem boot-olt be a win 12x265-ön. A ramot és HT-t visszaosztottam. Furcsa hogy a ram magasabb fesz mellett sem bírta a 900-at. Valószínűleg még mindig kiforratlan a lapom BIOS-a. Az előző verzióban is a ramkezeléssel volt gond. 1,4 V-on a prime 3120-on a prime és a cinebench megfektette a gépet. Meg kell majd próbálnom magasabb fesz mellett is, csak közben lemerült a hőérzékelőmben az elem, én meg megszokásból mindig azt használom. Köszi a segítséget. Remélem meglesz valahogy a 3200.
-
v.tom
őstag
Valaki gyorsan segíthetne. Brisbane 5000+ -nál meddig mehetek el a feszültséggel?
-
v.tom
őstag
A ramokkal nekem nincs gond, eddig minden beállítást vittek, amikt beállítottam. A gyártó 1,9V-on ad meg 4-4-4-15 -öt 800 mhz-en, nekem 860-ig 1,8V-on ment 4-4-4-14-et, 1T-ben. Szóval mondhatni szerencsés voltam. A proci is jól megy eddig, 2925 mhz (alap 2600) feszemelés nélkül. Eddig csak a HT-vel és az FSB-vel kellett operálnom, ha lesz egy kis plusz időm akkor mengnézem hogy megy tovább.
-
v.tom
őstag
Nem nagyon volt időm feljebb foglalkozni vele, de tovább jutottam mint eddig. 230-as fsb-vel a ht-t 800mhz-re állítva lefutott a 3dmark meg minden, de prime alatt hamar hibázott, szóval asszem lehet kéne adnom valaminek egy is feszt. 230-as fsb-n ujraindult a gép. Mindenzt úgy, hogy a proci alapfeszen, a ramokat meg 1,95V-ra állítottam. A 220as fsb-t még 1,8V-on is vitték 4-4-4-14 1T -ben.
-
v.tom
őstag
Na, rájöttem. Nincs szorzóállítási lehetőségem, de legalább tudom állítani a ht frekvenciát. Amax érték 1000, és 200mhz-enként tudok lefelé lépdelni. Remélem igy menni fog a dolog rendesen. Majd beszámolok az eredményekről.
mod.:
KMT: Köszönöm, pont ugy van ahogy mondod.
-
v.tom
őstag
Thx a válaszokat. A fezsültséggel nem lehet gond, azt próbálgattam én is. A ht ra gyanakodtam, ezek szerint jól. ki is próbálom. Viszont a lapomon a ht szorzót nem tudom állítani, csak konkrétan a ht speed-et, mhz-ben. 1ghz-ig. Itt mit érdemes választanom? A pci-e frekvenciát is fixáltam már.
-
v.tom
őstag
Helo! egy kis ötletre/segítségre lenne szükségem. Először is, a konfig:
Gigabyte 790x-ds4 (f4 bios)
X2 5000+ (nem be, brisbane G1)
2x1 gb OCZ Crossfire 800mhzA problémám, hogy elkezdem szépen húzni az "FSB"-t, egészen szépen megy minden fel, 220-ig, viszont azom felül vége, sehogysem megy tovább, még a win sem jön be, csak a bios, boot, stb. Bármennyi feszt adok a ramoknak vagy a procinak, nem lesz jobb. Azért különös, mert 220-as fsb-t a gép bárminemű feszemelés nélkül teljesen stablan viszi úgy, hogy a ramok 1,8 V-on mennek 4-4-4-14-et. (spd:4-4-4-15, 1,9V-tól...) Nem igazán értem mit felejtettem el beállítani. (Utoljára még athlon XP-t tuningoltam, ott egyszerűbb volt a dolog.)
Előre is köszi a válaszokat!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook - Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB W11
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO RL valódi bőr Gamer Szék
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest