- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Macrodroid
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
TazLeacher
nagyúr
4000 Mhz az 444-es FSB. Szerintem ehhez nem kellenek komly beállítások.
CPU-nak 1.35v-nlé többet ne adj ténylegesbe (ezt úgy tudod megnézni, hogy elindítod a CPU-z-t, utána megterheled prime-al vagy orthos-al, és az a tényleges fesz, amit akkor kiír)
Később ha tudod vidd minnél lentebb a feszt.Annál kevésbé fog melegedni is.
Memószorzót állíts először 2.0-ra, így az nem fog belekavarni a CPU tuningba.
MCH-nak adj max. +0,1 vagy 0,2v-t.
Ramoknak én még nem adnék, mert így kb. 900-on fog menni a ram, de később adhatsz nekik +0,1-0,3v-t, hogy bírja feljebb is.
Érdeklődj a lapod ill. a procid topicjába, hogy ha kell akkor mennyi feszt igényel +ba az FSB ill a NB.
CIA legyen kikapcsolva.
Ha megvan, akkor jöhet a teszt.
-
Genji
őstag
a puding probája az evés. nem lehet látatlanba tudni mit fog bírni a procid, probálkozni kell. 9x400ról simán indíthatsz aztán +5/10 fsbként felfele. CPU fesz 1.3v , ramfesz +0,4v, ram időzítések auton (először procit lődd be stabilra aztán lehet ezzel is pöcsölni). szerintem.
-
lipi67
nagyúr
Ez "böcsületes"VID
.1,25V(bios)mehet neki,s azon bír amit bír(Majd ha hűvösebb lesz,emelheted)Ezt extra hűtő nélkül(nem gyári!!!)is elviszi majd.A Vdroop miatt kb 1,2V lesz a tényleges fesz,terhelve meg 1,16körül.
nygma:
Hát egy q66 tuninghoz kell cucc.Kipróbálnám én is.Gondolom nem mezei a tápod,s nem asrock (nem bántás,szeressük az asrockkot,csak nem erre való)deszád van.
Ilyenkor jön jól egy 12fázisu lap meg egy bikaerős 12V-os ággal (százezer amper)rendelkező 5-600W-os táp.(Ebbe jó a corsair)
Kíváncsian várom!Hajrá! -
lipi67
nagyúr
Ahogy mondják(nygma
Mivel a 8400-nak elég magas a szorzója,viszonylag alacsony FSB-vel is könnyen húzható.Ebben a melegben egy 3,6GHz bőven elég,s szinte mindenre elég is.Ehez nem kell (400-as FSB)plusz fesz se az ICH-nak,se az MCH-nak,ill. ha igen (előfordulhat,nagy a szórás deszák és deszkák között)akkor is minimális.Jó lenne tudni,hogy mennyi a procid VID-je(core temp),de ha picit növeled (0,05-0,07)mennie kell.Arra ügyelj,hogy ha az FSB-t növeled,a memóriákat oszd vissza.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- Canon imagePrograf PRO-6100S plotter - szinte új, 500m2 nyomat
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged