Új hozzászólás Aktív témák
-
enemy107
senior tag
válasz
tomisanzero #41208 üzenetére
Nem a ram, a lap vagy a proci lesz az, de inkább a proci.. Ahhoz hogy itt átrugdosd nagy fesz emelés kell neki. Biosban min 1.4V, de lehet felette. Én procim is ilyen, igaz az E5800 de 1.35V-al megy 3850 MHz-en, 4 GHz-hez meg 1.47V (bios) kell neki. Inkább hagyom. Javaslom, mivel tápod már van, hogy ha nem is 500-ig, de azért valamennyit még próbálkozhatsz. 2 lépcsőfok fesz emelés a biosban, és kb 5-10 Mhz FSB emelés.
Szerintem addig emelhetsz feszt neki amíg 70 fokból nem jön ki Prime alatt.E6600 45nm egy régi eredményem, ez is ilyen proci volt. Ahogy én tapasztalom Wolfdale-nél ez a 4GHz a fájó pont a legtöbb esetben. Ehhez kérnek nagy fesz emelést.
-
enemy107
senior tag
válasz
tomisanzero #41196 üzenetére
Ha visszamentél és nem változott a helyzet akkor először egy bios reset kell.
Az hogy menj-e feljebb neked kell eldöntened.
Termination mehet neki 1.3 V-g, a reference durván a 67%-a legyen.Illetve MCH-nak is adhatsz, 1.3V ig.
PLL-t ne bántsd, az alapból 1.55V ebben a lapban. -
enemy107
senior tag
válasz
tomisanzero #41179 üzenetére
Nem zavar be a képbe, csak szerintem az rendszer alatt sok. PCIExpressz frekit ugye fixáltad 100-on?
Nincs mit. -
enemy107
senior tag
válasz
tomisanzero #41177 üzenetére
Hát majd meglátjuk. Ezt így konkrétan nem tudom megmondani de szerintem 1.33V-1.37V biosban. De csak tipp. Ki kell próbálni. Ha lesz táp. És függ attól is mennyire kezd majd melegedni terhelés alatt a fesz emelés hatására.
Csak érdekességnek. Havernak van egy C0-ás E8400. 1.16V Vid-el. Aap feszen viszi a 8X500-at, viszont 4GHz főlé nem tudjuk stabilan rugdosni sehogy sem. Akármennyi feszt emelünk neki. Nincs két egyforma proci
-
tomisanzero
tag
válasz
tomisanzero #41176 üzenetére
És amúgy mennyi fesz emelést igényelne így saccra az említett 8x500? Ha meglesz a táp akkor jó lenne elérni, ha ennyi tartalék van még benne.
-
enemy107
senior tag
válasz
tomisanzero #41174 üzenetére
Jaja annyin megy. Azt a Dran frequency-t szorozd 2-vel. Ki kellene próbálni 1:1 arányban.D 2.00 szorzó, és emelni az FSB-t. Kár az a 400w-os táp, félek tőle. De a prociban van még. A lapban is. Jó táppal mert ugye kellene még némi feszt emelni 8X500 környéke meg lenne. Mellé a ramok 1:1 arányban 1000MHz-en, jól muzsikálna. Hűtőd milyen is?
A lapod elég meleg. Nem jó a ház szellőzés? Vagy a VGA fűti fel, mert az érzékelője azon a környéken van. Az a VGA meleg, csinálj vele valamit.
-
enemy107
senior tag
válasz
tomisanzero #41172 üzenetére
Egy képet tennél fel róla? Ahogy értelmezem amit írtál a ram 1132 MHz-en megy. Sztem viszább kellene venni, és akkor még lehet hogy némi FSB emelés bele férne.
-
enemy107
senior tag
válasz
tomisanzero #41149 üzenetére
Igen az biztonságosabb. Én biosban 2 lépcsőnként szoktam emelni tesztnél. Lehet hogy ennek a tápnak sem lenne semmi baja, de ha elszáll lehet kiüti az egész gépet.
sixpak: Az a CPUID monitorozó progi a feszültség résznél komplett hülyeségeket ír. Célszerűbb lenne lecserélni, mondjuk a legújabb Aida64-re.
-
enemy107
senior tag
válasz
tomisanzero #41145 üzenetére
Sanszos hogy az a baj.
-
enemy107
senior tag
válasz
tomisanzero #41116 üzenetére
Prime valóban egy fos, viszont nem kell szétfeszelni semmit, hogy stabilan fusson, mint pl IBT-nél, és ha Prime stabil, valszeg rendszer stabil is lesz.
Csökkentsd a szorzót 8-ra, és próbáld meg úgy. Ha nem fagy próbáld emelni az FSB-t.
-
törölt tag
válasz
tomisanzero #41113 üzenetére
Prime az egy nagy fos
Túl érzékeny, hogy hibamentesen végig fusson órákat
-
enemy107
senior tag
válasz
tomisanzero #41089 üzenetére
Kifutottam a szerk időből.
Válasz első része az előző HSZ-ben.
A Vid-et mindenképp nézd meg. Alap feszes tuningnál több nem hinném hogy bele férne 400W-os táppal.
Szal Vcore-t ne emelgess csak úgy hasra ütés szerűen.
Ha a Vid 1.25V elég soknak annyi, akkor nem sok az a 1.3V, de, ha a Vid 1.16V mert ilyen is van, akkor 1.3V rengeteg. A magok hőfokát nézzed, én 65-ből nem szívesen engedem ki 24/7 re.
Tesztre fusson a CPU-z a CPU füllel, fusson valami hőfok monitorozó progi, pl Aida64, és fusson a Prime95 blend teszttel. Ha ezek lesznek a képen többet tudunk mondani. -
enemy107
senior tag
válasz
tomisanzero #41079 üzenetére
Biosban Vcore-nak állítsd be a Vid-et, az összes többi fesz normal, ramoknak a gyártó által ajánlott fesz. PCI freki 100, és emeld az FSB-t. Ramokat tartsd 1066-on vagy alatta. Hőfokokra figyelj.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Philips LCD és LED TV-k
- sziku69: Szólánc.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Gépész 3D tervezőrendszerek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- OLED TV topic
- Audacity - hangszerkesztés
- További aktív témák...
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GA-A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Corsair 750W
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest